Jártatok már főzőiskolában? Manapság számos főzőtanfolyam várja az érdeklődőket, ki-ki eldöntheti, hogy egy, vagy többnapos kurzust választ, vagy hogy mely nemzet konyhájának fogásait szeretné megismerni.
[img id=574704 instance=1 align=left img]Vannak azonban olyan főzősulik, amikre csak a városon kívül, nyugodt, zöld környezetben találhatunk rá, ahol minden alapanyag fenntartható gazdálkodásból származik. Nagy-Britanniában az egyik legismertebb ilyen főzőkurzust a népszerű gasztronómiai sorozatból megismert farm, a River Cottage nyújtja, ahol a finom fogások mellett egy sajátos életszemléletet is elsajátíthatunk.
A haladók számára szervezett tanfolyamot ugyan nem maga Hugh Fearnley-Whittingstall, a River Cottage alapítója tartja, de az alapanyagok és az elkészítés teljes mértékben az ő nézeteit képviselik. A résztvevők igazi, rusztikus parasztkenyeret, pizzát készíthetnek, elsajátíthatják a River Cottage húsokkal kapcsolatos filozófiáját – a levágott állat minden részét fel kell használni – ínycsiklandozó vegetáriánus falatokat állíthatnak össze, például répahumuszt, de a halak feldolgozásának, vagy a finom házi sütemények sütésének világába is bepillanthatnak.
[img id=574707 instance=1 align=right img]Minden szezonális alapanyagokból, tapasztalt séfek útmutatásai alapján készül. Főzés után a kurzus résztvevői közösen elfogyasztják, amit készítettek, utána pedig lehetőség nyílik felfedezni a farmot. A River Cottage ajtaja bárki előtt nyitva áll, azokkal pedig, akiknek kevés főzési tapasztalatuk van, maga Hugh foglalkozik.
Mint például olyan brit hírességekkel, akiket a Hugh Mesterkurzusa című műsorban lát vendégül. A főzőtanfolyamon nekik is el kell sajátítaniuk néhány helyi fogást, megismerni az etikus termelés fontosságát. A humoros sorozat, amely legközelebb február 22-én, 14 órakor látható a TV Paprikán, garantáltan meghozza mindenki kedvét egy izgalmas, főzőtanfolyamhoz. Hiszen főzni öröm!