Michael Moore be akarta bizonyítani, hogy a nők jobbak a férfiaknál, de egy nő megcáfolta

A dokumentumfilmes szerint nők nem vettek részt a holokausztban, nem ők találták fel az atombombát, és soha nem lövöldöztek iskolákban. Pedig de. És nagy teher a nőknek, hogy ez az általános vélekedés.

Michael Moore, a Kóla, puska, sültkrumpli és a Fahrenheit 9/11 rendezője egy tweetben jelentette ki, hogy a nők alapvetően felsőbbrendűek a férfiaknál, és sokkal inkább az erkölcsi normák szerint élnek.

Nem nők találták fel az atombombát, nem építettek gyárkéményeket, nem vettek részt a holokausztban, nem olvasztották meg a sarki jeget, és nem lövöldöztek iskolákban.

Jessica Ellis író lecsapott a tweetre, és tételesen megcáfolta annak minden állítását.

  • Elizabeth Graves a Manhattan-tervben dolgozott, és munkája lényegi eleme volt a nukleáris fegyverek kifejlesztésében.
  • A gyárkémények kapcsán Mary Waltont említette, ám hozzá kell tenni, hogy a 19. század végén az elsők között volt, akik felismerték az ipari társadalom rohamos környezetszennyezését - 1879-ben szabadalmaztatta azt az eszközt, amely a levegőbe került szennyező anyagokat vízben nyelette el, majd a szennyvizet a csatornába vezette. (forrás)
  • Ilse Koch, aki a buchenwaldi táborparancsnok feleségeként azt tehetett a foglyokkal, amit csak akart - és borzalmas dolgokat művelt velük.
  • Ceri Powellnek a Shell globális feltárásért felelős igazgatójaként szerepe van a sarki jég olvadásában.
  • És az első, modern kori iskolai lövöldöző egy kamaszlány, Brenda Spencer volt.

"A kezdeti reakcióm nagyon személyes indíttatású volt - mondta a magát feministának valló Ellis a Bored Pandának. - Volt egy depressziós időszakom, és terápiára jártam, ahol rájöttem, hogy olykor sötét gondolataim voltak, amelyektől rossz embernek éreztem magam. De arra is rájöttem, hogy ez azért van, mert a nőket felemelték a tisztaság doktrínája mentén, és Moore (akinek tisztelem a filmes munkásságát) mindezt továbbgondolta. Amikor azt tanultad, hogy az összes nő természettől fogva édes és csodálatos, nagyon-nagyon őrültnek érzed magad, mikor dühös vagy, depressziós, vagy szorongsz."

Rosszat tesz a nők mentális egészségének, hogy tartaniuk kellene magukat egy valószerűtlen tisztasági szabványhoz.