Mindjárthétfő

Ezt a hétfő úgy érti, hogy mindjárt karácsony, ezért vette fel ezt a szerény nevet ideiglenesen. Mit tudna adni ez a szegény hétfő a hétvégi vásározás után, ami jó? Hát, azért eleget. Színház az egész hétfő, hogy aztán zenével és némi filmszínházzal vezesse le a hét eleji energiát, egészen az alvásig, amiből már csak pár kell a jeles ünnepnapokig.

Holle anyó

Budapest Bábszínház, december 20., 10:00

Holle anyó nem csupán a hóesésért, de az évszakok változásáért is felel: különös öregasszony, félig tündér, félig boszorkány, aki az idők kezdete óta őrködik a természet fölött. A Grimm testvérek klasszikus meséjében először egy szorgalmas árva lány, később pedig annak lusta mostohatestvére szegődik el hozzá. Mindketten végigjárják a mesebeli másik világba vezető utat, találkoznak a Kemencével és az Almafával, hogy végül mindketten elnyerjék méltó jutalmukat vagy büntetésüket.

Diótörő

Budapesti Operettszínház, december 20., 15:00

December eljövetele nemcsak a tartós hideg beköszöntét jelenti, hanem az ünnepi fényekbe öltöztetett utcákat, a karácsonyi vásárok forgatagát és a friss sült gesztenye illatát is. Elkezdődik a karácsonyi készülődés, melynek egyik elengedhetetlen eleme a Diótörő. A 2019/20-as évadban különleges ünnepi meglepetésként a Budapesti Operettszínház is színpadra állította a klasszikus balettet.

Klamm háborúja

Kolibri Pince, december 20., 17:00

Scherer Péter egy tanóra hosszúságú, kicsengetésekkel tagolt játéka a Németországban egyre népszerűbb osztályteremszínház első magyarországi adaptációja. A kamaszoknak szóló új, színházi műfaj iskolákban, osztálytermekben szembesíti a diákokat azokkal a sajátos problémákkal, melyekkel a mindennapi iskolai élet során találkoznak.

Fonó Session: Padkaporos Session

Fonó Budai Zeneház, december 20., 18:00

„Fogd a hangszered, és csatlakozz!” A Fonó Session sorozat kötetlen közösségi örömzenélésre ad lehetőséget hétköznap esténként. Kezdő és haladó zenészek, zenekedvelők, érdeklődők egyaránt csatlakozhatnak hangszerrel vagy a nélkül. Kéthetente kedd esténként a vonós örömzenék házigazdája a Porteleki László vezette Poros Jam.

Kortársak és klasszikusok - Onczay Zoltán (cselló) Mocsári Emma (zongora)

Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Zenei Gyűjteménye, december 20., 18:00

A koncert műsorán kortárs magyar zeneszerzők darabjai mellett Schubert és Brahms énekhangra írt művei szerepelnek, melyek kimondottan jól passzolnak a csellóhoz, hiszen ez a hangszer áll legközelebb az emberi hanghoz. A kortárs darabok közül több először hangzik majd el közönség előtt.

Lumen Christi Gospel Kórus - Karácsonyi koncert

MOM Kulturális Központ - MOMKult, december 20., 19:00

A Lumen Christi Gospel Kórus a fekete gospel zene hazai képviselője; a spirituálé alapjára építkező dalokat a műhelyként is működő kórus tagjai jellegzetes egyéni felfogásban adják elő: saját ötleteikkel gazdagítják, színesítik, így formálják a maguk képére; így alakul ki saját, egyéni zenei világuk.

Cirkusz-KA Adventi Koncert

Ferencvárosi Művelődési Központ, december 20., 19:00

Szlávics Anna és Rock Tamás szerzőpáros saját dalaik előadására alapítják a Cirkusz-KA zenekart. Berlin, Párizs, Hamburg, Kairó, Róma, Brüsszel, Wroclaw, Szicília, Barcelona - csak néhány azok közül a városok közül, ahol magyar nyelvű saját repertoárjukkal koncerteztek, vagy épp visszajár vendégként turnéznak.

A lenti video már majdnem 1000 like-nál tart. Ez a legtöbb amit iF video kapott. Hallgassátok meg élőben is őket! Bakondi Jázmin (ének), Szajkó Nándor (gitár), Horváth Plutó József (basszusgitár)

Concerto Budapest Karácsonyi Koncert

Zeneakadémia, december 20., 19:30

Ludwig van Beethoven utolsó előtti zongoraversenye és hetedik szimfóniája: hagyományos karácsony előtti koncertjén ezzel a nagyszabású és oly jelentékeny műsorral zárja 2021-es évét a Concerto Budapest együttese. Berecz Mihály, aki a tavalyi bicentenárium emlékezetes zeneakadémiai Beethoven-napján a c-moll versenyművet, a zenekar legutóbbi évadnyitó hangversenyén pedig a B-dúr zongoraversenyt játszotta el Keller András és a zenekar társaságában, ezúttal a G-dúr koncert szólójára vállalkozik majd.

All you need is ALAVJU

Stúdió "K" Színház, december 20., 19:30

Repülő cica- a HANEM zenekar koncertje - poszt-Mikulás, pre-Karácsony, a Hanem zenekar karácsonyi koncertje. Új dalok ezúttal nem lesznek, de hátha elfelejtettétek a régieket… Km.: Bíró Kriszta, Murányi Márta, Nádori Lídia, Rick Zsófi, Sváb Ági.

A szakadár

Budapesti Távmozi, december 20., 20:00

A szakadár az Oscar-díjas Bryan Fogel amerikai rendező lélegzetelállító alkotása, egyfajta thriller – dokumentumfilm kombináció. A történet arról a világraszóló botrányról szól, amikor a Washington Post újságírója - Dzsamál Hasogdzsi - nyomtalanul eltűnt Isztambulban, majd a menyasszonya és a világ minden részéből hozzá csatlakozó segítők nyomozást indítottak a kegyetlen gyilkosok leleplezésére.

A BudaTeher bemutatja: Révész Richárd Latin Trio

Budapest Jazz Club, december 20., 20:00

A dallamos, friss latin jazzt játszó zenekar a hazai jazzélet ismert művészeinek formációja. Repertoárjuk saját szerzeményekre és az afro-cuban zene egy-egy darabjának feldolgozására épül, amelyet a zongorista és egyben a zenekar névadója, Révész Richárd jegyez.

LFZE Monday Open Jam: Vadász Gellért Trio

Budapest Jazz Club, december 20., 22:00

Minden hétfőn este a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem fiataljai várják a spontán örömzenélés izgalmait kereső közönséget és a játékba bekapcsolódni vágyó zenészeket a Budapest Jazz Clubba.
Hétről-hétre más és más tehetséges LFZE hallgatókból álló formáció garantálja a felhőtlen szórakozással fűszerezett igényes jazz zenét és a változatos, improvizatív hétindító esteket!