Moore meglepetés-dokumentumfilmmel kampányol Trump ellen

Az elkötelezett baloldaliként számon tartott rendező Ohióban rögzítette filmjét, mellyel a Trump-pártiakat szeretné meggyőzni - írta meg a variety.com.

Michael Moore újra jó érzékkel nyúlt a témához; az egyik legmegosztóbb személyiségről, Donald Trumpról, a republikánusok elnökjelöltjéről készített filmet, méghozzá titokban. 

A rendező hétfő éjszaka lebbentette fel a fátylat addig titkos projektjéről, méghozzá egy Twitter üzenetben, melyen a Trump-gyerekek láthatóak. A filmet a New York-i és Los Angeles-i mozik egy héten át játsszák.

A Michael Moore in TrumpLand (Michael Moore Trumpföldön) című film Moore egy Ohióban előadott oneman-show-járól készült, a leírás szerint „Moore mélyre merül a jobboldaliak felségterületén, „Trumpföldön”, hogy előadja merész és vidám one-man show-ját, hetekkel a 2016-os választás előtt.” Az első kritikák úgy fogalmaznak, hogy a doku egy „kedves kísérlet” Moore-tól, de valószínűleg nem fogja meggyőzni a Trump-szavazókat. 

Moore már korábban sem vetette meg a belemenős és megosztó témákat, a dokumentumfilmek új korszakát hozta el. 2002-ben a Kóla, puska, sültkrumpli című dokumentumfilmjében a Columbine középiskolában történt vérengzésről, és az amerikai fegyvertartási jogokról beszélt, a 2004-es  Fahrenheit 9/11 a 2001. szeptember 11-én történt terrortámadásról és annak következményeiről szólt.