Muzeális szombat

Annyira pörög a koranyár, hogy a múzeumok sem bírták tovább, és, hacsak egy éjszakába nyúló napig is, de ők is beszálltak a fesztiválozásba. Összecsap a muzeális a muzikálissal, hiszen ezen a szép napon e két versenyző van talpon és vidéken! Nem feltétlenül kell választani, mehet összekeverve is!

Múzeumok Éjszakája 2022

Országos, június 25.

Az idén immár18. alkalommal megnyílnak a múzeumok kapui, és csaknem ezernél több program közül választhat az évről-évre népesebb, csaknem félmillió álmatlan érdeklődő és látogató. A Múzeumok Éjszakája programegyüttesnek több megkezdett és formálódó hagyománya van.  

Mézesvölgyi Nyár 2022

Veresegyház, június 25-augusztus 8.

A köröttünk forrongó, állandóan változó világban lassacskán biztos ponttá vált, hogy május végén, június elején a legnehezebb időszakokkal is dacolva, munkagépek jelennek meg Veresegyház szívében, hogy újra és újra felállítsák a Mézesvölgyi Nyár színpadát és nézőterét. 

MuzÉj 2022 | Mobil Üveghuta program | Night of The Bohemians - Bohémok Éjszakája

Műcsarnok, június 25., 10:30

Nem csak testközelből nézheted, de ki is próbálhatod az üvegfújás technikáját! Garantált sikerélmény kicsiknek és nagyoknak egyaránt! Ne hagyd ki ezt az egyedülálló élményt! Június 25-én szombaton délelőtt 10.30-tól 15.30-ig a Parádsasvári Üvegmanufaktúra látványos és szórakoztató családi és gyermekprogramjai várják az érdeklődőket a mobil üveghuta sátránál a Műcsarnok oldalában, ahol mindenki megismerkedhet az üveg készítés alapjaival, sőt, ki is próbálhatja!

IV. Eszterlánc Mezőség Fesztivál

Pomáz, június 25., 14:00

A koncertek és a táncház közreműködői: Csoóri Sándor zenekara, Dresch Vonós Quartet, Horsa Banda,
Budapest Mezőség Band, Eszterlánc zenekar, Mezőségi vendégek, Búzai és ördöngősfüzesi tánc és énektanítás kezdőknek és haladóknak.

Az éjszaka, amikor összeáll a kép

Szépművészeti Múzeum, június 25., 14:00

Különleges LEGO® építésre várják a látogatókat a Szépművészeti Múzeumban június 25-én a Múzeumok Éjszakáján. A délután és este folyamán öt híres műalkotás épül meg LEGO kockákból, pop-artosított átdolgozásban a múzeum Barokk Csarnokában. Az izgalmas építésbe bárki bekapcsolódhat, aki szeretne játszva tanulni a műalkotásokról, vagy csak szabadon alkotni.  

Múzeumok Éjszakája a Ludwig Múzeumban

Ludwig Múzeum, június 25., 16:30

Az év leghosszabb éjszakáján minden érzékszervre ható élményben lehet részed a Ludwigban. Tárlatvezetések, workshopok, kulisszák mögötti séták várnak. 

Legendás vadnyugat

Móra Ferenc Múzeum, június 25., 18:00

A legendás vadnyugatra kalandoznak az idei Múzeumok Éjszakáján! Június 25-én, szombaton 18 órától látogatható "A legendás vadnyugat - Cowboyok és indiánok" című nemzetközi kiállítás. Ezen az estén egy közös felvonulásra is invitálnak benneteket! Öltözzetek cowboynak vagy indiánnak és sétáljatok végig Szeged belvárosán! A legszuperebb jelmezek ajándék belépőt érnek, sőt: bemutatják majd őket a színpadon is! 

Techno Yoga // Sterbinszky - Plázs Siófok

Plázs Siófok, június 25., 19:00

UUV testfestős Techno Joga nyáron, a siófoki Plázs Arénában! Gyerekekkel (12 éves korig) is érkezhetsz, és együtt jógázhattok! Gyerekeknek a belépés ingyenes, csak a szülőknek kell fizetni a jegyért.Mert a jóga mindenkié!  

Imagine / Horgas Eszter - Falusi Mariann és a ClassJazz Band koncertje

Városmajori Szabadtéri Színpad, június 25., 20:00

A műsorban olyan szerzők – John Lennon, Freddy Mercury, Paul Simon, Art Garfunkel, Gershwin, Doors, Madonna, Elton John, Tina Turner, Edith Piaf, Seres Rezső – művei szólalnak meg, akik dalaikkal megváltoztatták a világot. Az életútjuk más és más, de közös bennük, hogy mindegyikük szélsőséges utakat járt be, megismerték a határok nélküli boldogságot, de megjárták a poklot is.

Truesounds Music Vacation w/ ARGY (Afterlife)

Plázs Siófok, június 25., 19:00

Június utolsó hétvégéjén visszatér a siófoki Plázsra a Truesounds Music, méghozzá az Afterlife kiadó idei legsikeresebb kislemezének producerével karöltve! Érkezik a "Tataki" megálmodója, ARGY!
A helyszínt már ismeritek. A Plázs homokjában táncolni a TSillagos ég alatt egyszerűen pazar. Idén pedig minden eddiginél nagyobb bulival vár titeket a Truesounds csapat! 

Zorán

Mézesvölgyi Nyár, Veresegyház, június 25., 20:30

Zorán neve fogalom a magyar zenei életben, koncertjei mindig ünnepnek számítanak. A visszatérő közönség jól tudja, hogy a kihagyhatatlan és egyben megunhatatlan dalok mellett mindig megszólalnak ritkábban játszott szerzemények, zenei csemegék, valamint helyet kapnak a műsorban a válogatott muzsikusokból álló zenekar különleges produkciói is.  

Muzéj 2022 | SunMa (live set)

Műcsarnok, június 25., 21:00

Koroknay András basszusgitáros számos zenekarból lehet ismerős, egy ideje azonban szólóprojektje, a SunMa szerepel fókuszában. A magát nomád hangművészként jellemző zenész Berlin és Budapest között osztja meg idejét, a 2020 óta gyarapodó kiadványok pedig egy dub-ból kiinduló, azt rengetegféle más stílussal, megszólalással keresztező meditatív zenei világot építenek.  

30Y

VOLT Fesztivál, június 25., 21:00

jelen. vagyunk. van történetünk, ami elbeszélhető: lemezek, koncertek, találkozások. és vannak történetek, amelyeket nem mi mesélünk, de benne vagyunk. vagyunk, amíg mesélve vagyunk, vagyunk, ameddig mi is mesélünk. huszonkét év, szám szerint ennyi.  

Morcheeba

VéNégy Fesztivál, június 25., 21:30

Világsztár a Dunakanyarban, június 25-én érkezik a Morcheeba a VéNégy nagyszínpadára! A brit triphop duó európai turnéja keretében érkezik Nagymarosra, a Duna-parton olyan slágerek fognak elhangozni, mint a 'Rome Wasn't Built in a Day' és a 'The Sea'. 

Bëlga

VOLT Fesztivál, június 25., 22:00

Mindenütt jó, de legjobb Sopron! Visszatér a Telekom VOLT Fesztivál! 2022. június 21-25. között újra találkozhattok Sopronban, és a Bëlgaval is!

Wannabe BEACH ✘ Best of 90's & 00's ✘ Plázs Siófok ✘

Plázs Siófok, június 25., 22:30

2022-ben újra megelevenítik a múlt páratlan hangulatát hétről-hétre a PLÁZSON! Wannabe BEACH
Siófok // PLÁZS BULI a 90-es és 2000-es évekből!