Fesztivál

Mézesvölgyi Nyár 2022

Mézesvölgyi Nyár Nagyszínpad
2022. június 25. (szombat) 18:00 - 2022. augusztus 08. (hétfő) 22:00

Helyszín:

Mézesvölgyi Nyár Nagyszínpad
2112 Veresegyház, Búcsú tér

Pásztor Béla polgármester köszöntője:


"A köröttünk forrongó, állandóan változó világban lassacskán biztos ponttá vált, hogy május végén, június elején a legnehezebb időszakokkal is dacolva, munkagépek jelennek meg Veresegyház szívében, hogy újra és újra felállítsák a Mézesvölgyi Nyár színpadát és nézőterét. Nem állami támogatásból, nem pályázati pénzekből, hanem civil kurázsiból jön létre Budapesttől 20 kilométerre az a fesztivál, ami ezreket vonz nyaranta városunkba. A kultúrára, önfeledt szórakozásra vágyó helyiek, és a látogatók pedig újra és újra megtöltik a széksorokat, hogy bizonyítsák: szükségük van ezekre az estékre.
A színház ott van a mindennapjainkban, hiszen ezer és ezer szerepet játszunk mi magunk is. Másképp alakítunk főnökként, beosztottként, tanárként, szülőként, barátként és megannyi életszituációban. Ihletett színházi pillanat lehet az is, amikor esti mesét mondunk gyermekeinknek, unokáinknak. Mégis valódi ünneppé akkor válik, ha csinos ruhánkban a nézőtéren ülve engedjük, hogy a varázslat kimossa belőlünk szerepeinket, kiáztassa a hétköznapokat. Nem új szerepeket tanulni járunk a színházba, hanem magunkra, egymásra ismerni, sírni, nevetni, megkönnyebbülni.
Hogy legyen erőnk újra és újra nekifutni a hétköznapoknak.
Ebben segít idén nyáron is színes programjával Pest megye legnagyobb szabadtéri művészeti fesztiválja - Veresegyházon, a Mézesvölgyben, Nyárestéken."