Ne maradj otthon hétvégén!

Inkább válogass az alábbi programok közül, vasárnap este garantáltan nem fogod azt érezni, hogy már megint nem történt veled semmi a hétvégén.

Humen Fesztivál 2019 – Budapest, több helyszínen, szeptember 11-15.


A Humen Fesztivál idén ősszel is elhozza a szivárvány színeit az elfogadás jegyében. 2019. szeptember 11–15. között immár negyedik alkalommal rendezik meg Budapest LMBTQ kulturális eseményét, a Humen Fesztivált. A két évig filmhétként működő, majd a tavalyi évben összművészeti fesztivállá alakuló esemény idén is több LMBTQ témájú filmmel, színházi előadással, privát tárlatvezetéssel, valamint egy három az egyben kiállítással is jelentkezik. A fesztivál szervezője, a Humen Media Hungary az egyetlen, ingyenesen hozzáférhető LMBTQ lapot, a Humen Magazint kiadó cégcsoport fontosnak tartja, hogy az LMBTQ kultúra minőségi darabjait megmutassa a nyitott és érdeklődő hazai és nemzetközi közönségnek. Helyszínek: Művész mozi, Spirit Színház, Kugler Art Szalon és Galéria, Itt és Most Közösségi Tér, Jurányi Inkubátorház, Art9 Galéria.

Balaton Piknik 2019 – Balatonboglár, Gömbkilátó, szeptember 13-14.


Szeptember 13-án és 14-én, az egyik leglenyűgözőbb koncerthelyszínen, a Balatonboglári Gömbkilátónál olyan világsztárokkal várnak Titeket, mint a Morcheeba, Roisín Murphy, Gilles Peterson, Nicola Conte, a Nubiyan Twist, Bebel Gilberto, vagy José González. A Balaton Piknik mindkét napján 12:00-tól 23:00-ig várnak sok szeretettel!

World Urban Games Budapest 2019 – Budapest, Nagyvásártelep, szeptember 13-15.


Az utcai sportok legnagyobb világversenye! Az ingyenes belépéshez csak egy egyszeri regisztrációra van szükséged. Online regisztráció: www.wugbudapest.sport
Drukkolj az utcai sportok legnagyobb sztárjainak, és bulizz együtt a kedvenc fellépőiddel! Ha pedig bizonyítanál, várnak az amatőr pályák, ahol te is kipróbálhatod magad!
Versenysportok: BMX freestyle; Roller freestyle (Inline); Breaking; 3x3 kosárlabda; Parkour; Repülő korong (Frizbi)
Bemutatósportok: aser run; Evezős ergométer; Fellépők: Talib Kweli (USA); DENIZ; Hősök; j Jami; j O'Neal

16. CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál – Miskolc, szeptember 13-21.


Az elmúlt tizenöt évben a CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál Magyarország legismertebb és a visszajelzések alapján legkedveltebb filmfesztiváljává vált. Minden év szeptemberében a filmszakma és a nézők az elmúlt egy év legjelentősebb, legértékesebb filmjeivel találkozhatnak a világ filmterméséből, melyek közül a versenyprogram és a kitekintő szekció mindegyike hazai premier.

Édes Napok csokoládé- és édességünnep – Szent István tér, szeptember 13-15.


Az év legédesebb hétvégéje, az Édes Napok Budapest, csokoládé és édességünnep szeptember 13-15. között kerül megrendezésre a Bazilika előtti Szent István téren. A budapesti Édes Napok, Perugia, Tübingen és Obidos után Európa 4. legnagyobb szabadtéri, ingyenesen látogatható édesség tematikájú rendezvénye.

XXIII. Vegetáriánus Fesztivál - Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központ, szeptember 14-15.


Fontolgatod, hogy átállj a nyers étrendre, de nem tudod, hogy kezdj bele? Fontos számodra a környezetvédelem? Érdekel, hogy mi fán teremnek a vegán kozmetikumok? Szeretnéd tudni, hogy mik a legújabb orvosi ismeretek a növényi alapú táplálkozásról? Tudtad, hogy az SM betegség tünetein is javíthat a húsmentes étrend? Már húsmentesen élsz, és néhány új receptre vágysz? Akkor 2019. szeptember 14-15-én a 23. Vegetáriánus Fesztiválon, Budapesten, a Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központban a helyed. Amíg a szülők főznek, meditálnak vagy előadást hallgatnak, a kicsik a játszószobában tölthetik majd az időt. Az esemény idei arca Hevesi Tamás, aki több mint 30 éve maga is vegetáriánus.

Zebegényi Sárkányfesztivál – Zebegény, Sárkánydomb, szeptember 14-15.


A Dunakanyar kedvenc kétnapos családi programja, ahol kicsik és nagyok együtt mélyedhetnek el az alkotásban sárkánykészítés közben, és a természet erejében sárkányreptetés közben.
Amire idén számíthattok: Sárkánykészítő műhely; Kézműves vásár; workshopok; előadások; jóga a dombon; zenés programok; gyermek vetélkedők; sárkánykonyha; sárkánybuszos könnyített helyszínre jutás

Ars Sacra Fesztivál – Budapest, több helyszínen, szeptember 14-22.


Minden év szeptember harmadik hetén, a Kulturális Örökség napjaival egy időben rendezik meg 2007 óta az Ars Sacra Fesztivált kísérőrendezvényeivel, a Nyitott Templomok Napjával és 2016 óta az Ars Sacra Filmfesztivállal. A Budapestről indult kezdeményezés országossá lett, majd határokon átívelve próbáljuk egyre nagyobb körben hirdetni és erősíteni a valódi értékek: a szép, jó és igaz iránti igényt. Az Ars Sacra Fesztivál célja, hogy értékes művészi rendezvényeken keresztül találkozzon a mai kor embere a hagyományos európai kultúrával. Az Ars Sacra Fesztivál programkínálata többet ad puszta szórakozásnál, sőt az átlagos művészi élménytől is magasabbra tör: az emberi korlátokat meghaladó találkozásra.

AgathaFeszt - Agatha Christie Fesztivál – MOM Kulturális Központ, szeptember 14-15.


Legyen az regény, színdarab, egész estés film, filmsorozat vagy egy életérzés, Agatha Christie kell! Szeptember 15-től a kétnapos fesztivál ideje alatt színes programkínálat várja Agatha Christie legnagyobb rajongóit a MOM Kulturális Központban. A krimiirodalom koronázatlan királynőjéhez kapcsolódóan kulturális, ismeretterjesztő, kreatív és gasztronómiai élményekkel gazdagodhatnak a látogatók.

39. HungaroCon 2019 - Ferencvárosi Művelődési Központ, szeptember 14. 10-19h

Egész napos sci-fi rendezvény az Avana Egyesület szervezésében.

 

CEU Fesztivál - CEU Új Auditórium, szeptember 14. 14-22h

14:00-17:00: Érezd magad otthon! Felfedezzük Budapestet (regisztrációt igényel)
15:00-17:30: Interaktív workshopok
Készítsd el saját hologramodat!
Tanuld velünk a ghánai Kpanlogot!
Ékszerkészítés bicikliből
Legyél aktív Budapesten!
Újratervezzük a várost a fenntarthatóság jegyében (regisztrációt igényel)
Játszd le a jövőt és játszd újra a történelmet: történelmi társasjáték
17:00-18:30: Slam Akadémia a klímaváltozásért Ürge-Vorsatz Diana klímakutatóval és Závada Péter költővel.
17:30-20:00 Koncertek
17:30-18:30: Platon Karataev Duo Concert (akusztikus indiefolk)
19:00-20:00: Romungro (tradicionális roma zene)
20:30-22:00: A CEU diákjainak rövidfilmjei

 

Szürreál-est Dalítól Magritte-ig - Magyar Nemzeti Galéria, szeptember 14. 18h

Az estén különleges programokkal és meghosszabbított nyitvatartással várják a látogatókat.

 

VÍGnap 2019 - Vígszínház, szeptember 14. 12h

Szeptember 14-én 12 órakor újra megnyitja kapuit a Vígszínház – igazi csodákkal! A hozzájuk ellátogató nézők idén is bekukkanthatnak a színfalak mögé a színház művészeinek vezetésével, találkozhatnak készülő új bemutatóik alkotóival és szereplőivel, és számos meglepetéssel várják az egész családot! Készítsenek közös fotót művészeinkkel, vagy dedikáltassák az új évadra szóló vígszínházi bérletüket! A napot a már hagyománnyá vált VÍGsüti árusítása zárja, melynek bevételét az Ódry Árpád Művészotthonnak ajánlják fel.

 

The Fans Strike Back – Csillagok háborúja kiállítás - Bálna, szeptember 15. - december 31.

Több éves előkészítő munka eredményeként 2019 decemberében mutatják be a mozik a Csillagok háborúja 9. epizódját, Skywalker kora címmel. A filmpremierhez kapcsolódva rendezik meg Magyarországon is a Csillagok háborúja – The Fans Strike back gyűjtői kiállítást. A Daniel Prada és a LetsGo Company által összeállított, több mint 600 eredeti darabból álló kollekció 10 kamionnal érkezik egyenesen Párizsból Budapestre, a Bálnába.

 

Piacok Napja 2019 + WAMP - Erzsébet tér, szeptember 15. 11-19h

Szeptember 15-én, vasárnap, a nagy érdeklődésre való tekintettel idén másodszor is lesz PIACOK NAPJA, amelyen az Erzsébet tér, egy hatalmas közösségi piaccá változik. Design, vintage, antik, retró, egyedi, kézműves - ruhák, tárgyak, kiegészítők, ékszerek, ajándékok, kincsek... MINDENT meg fogtok találni a PIACOK NAPJÁN! Egy különleges nap mikor több piacról egyszerre egy helyen kínálják az árusok a portékáikat hatalmas választékban!

 

Farkasfeszt Kutyaegészség Fesztivál - Kamaraerdei Ifjúsági Park, szeptember 15. 10-16h

Kutyáink egészségének három alappillére a mentális egészség, a megfelelő mennyiségű mozgás és az egészséges táplálás. Mindhárom témával foglalkozik Magyarország első kutyaegészség fesztiválja, amelyre sok száz kutyás foglalta le jegyét már hetekkel a rendezvény előtt. A rendezvényre a gazdik kutyáikkal együtt érkeznek, az előadásokra rendhagyó módon ezúttal beülhetnek a kutyusok is!


Kiskertpiac - városban, zöldben - Akvárium Klub, szeptember 15. 10-18h

Ha szeretnél a városban természetközeli világot kialakítani magad körül, mindenképpen várnak a kiskertpiac rendhagyó eseményén az akvárium klubban a kiskertpiac kiállítóival, bemutatókkal, előadásokkal.