Négy jel, hogy Liptai Claudia utálja Az 50 milliós játszmát

Javában dübörög a Tv2-n Az 50 milliós játszma, benne az eddigi legnyomasztóbb Liptai Claudia-alakítással. Vajon mi lehet az oka, hogy a csatorna egyik arca ilyen kedvetlenül, szinte viszolyogva vezényli az egyébként élvezetes programot? Választ nem kaphatunk, a jeleket viszont számba vehetjük.

1.    Most sem bajlódott a karakterrel
A főállásban műsorvezető Liptai az utóbbi években nem szorult rá, hogy vélt vagy valós színészi tehetségét kamatoztassa, mivel a Jóban Rosszban Alexájaként és a színpadon egyaránt önmaga apróbb eltéréseket hordozó, ám azonos gyökerű variációit kellett előadnia. A sort a pénzköteg-rakosgatós játék sem szakította meg, ami rendben is lehetne, tekintve, hogy annak háziasszonyi pozíciója elvileg nem szerep. Tudjuk azonban, hogy mégis az, hiszen televízióról beszélünk. Nem ártott volna tehát, ha Liptai feleleveníti a Színművészetin tanultakat, és megkísérel frissebbet mutatni a magát szexisen illegető, fanyar humorú végzet asszonyánál. A figura ugyanis mára kissé kifújt, és a tehetségkutatók kedvelt fordulatával élve: valami hiányzik.

2.    A poénok nem a barátai…
Apropó, humor. Sajnos a jellegzetes Claudia-beszólások sem a régiek már, illetve pont hogy azok. Irtó régiek és kopottak. Egy ilyen produkció megkívánná, hogy szórakoztatóan és lendületesen pörögjön, de ennek nyoma sincs. (Azt nem mondanám izgalmasnak vagy jópofának, amikor ötletek híján a férfi-nő barátság finoman szólva poros témája bukkan fel.) Ha pedig maga Liptai sem képes túl gyakran az őszinte mosolyra, és a viccesnek szánt pillanatokban is olyan, mintha rosszat szagolna, mit érezzen a néző?

3.    …és általában a játékosok sem
Szembetűnő, hogy a párok többségének nem sikerül elnyernie Liptai tetszését, ezért a szükségesnél többször alkalmazza az „ezek hülyék” és a „na, húzzatok már innen” arckifejezést. Elkapott pillantásai az esetek jelentős részében az enyhe undor és a mélységes unalom közti skálán vándorolnak ide-oda, néha úgy fest, mint egy tanárnő, aki a székére rajzszöget csempésző diákokat felelteti. Ennek fényében nem lehet nem észrevenni az erősen kontrasztos bánásmódot, ami a rokonszenvesebb, esetleg havernak számító (lásd Nagy Feró fia) versenyzőknél érvényesül. Ezek után bajosan értelmezhető, hogy a műsorvezető miért veszi magára kissé sértődötten Sarka Kata és Hajdú Péter lecelebezését.

4.    Ha nincs középpontban, azonnal leereszt
A Rémálom az Elm utcában óta ismert tény, hogy az éjjeli pihenés megvonása egy idő után úgynevezett mikroalvásokat okoz, melyek során az illető észre sem veszi saját röpke eszméletvesztését. Talán Claudiának is meggyűlt a baja Freddy Kruegerrel, vele ugyanis ez elég sokszor előfordul. Látszólag. Bár lehet, hogy egy speciális meditációs technikát gyakorol, amikor éppen nem őt szereti a kamera.

http://hogyvolt.blog.hu/tags/tudorok