Nehogy rosszkedvűen teljen a nyár utolsó hétvégéje, itt egy csomó jó program!

Igen, ez is eljött, vége a nyárnak. De nem éri meg szomorkodni, amikor ilyen jó programokkal búcsúztathatjuk a nyarat!

15. BuSho Rövidfilm Fesztivál - Budapest Short - Puskin mozi, Art+ Cinema, Frank Zappa Cafe, Olasz Kultúrintézet, Trafik Klub, augusztus 27. - szeptember 1.


A budapesti fesztivál felszabadult és barátságos hangulattal várja minden évben a rövidfilmek szerelmeseit. A fesztivál központi helyszíne a Vörösmarty mozi, este pedig a DocuArt Kocsiszínben folytatódnak a programok, ahol a zsűri nyilvánosan konzultál, illetve további filmválogatások tekinthetők meg. A fesztivál ugyanakkor Szegedre, Szolnokra, Szombathelyre és a magyarkanizsai Kultúra moziba is eljut.


Szegedi Ifjúsági Napok 2019 – SZIN – Szeged, Közép Kikötő Sor, augusztus 28-31.


Az ország nyárzáró bulija Szegeden. 4 napig csak a fesztiválozóktól nyüzsög a partfürdő és a város.


XIV. Szentendre Éjjel-Nappal Nyitva – Szentendre, augusztus 31. - szeptember 1.


A nyár utolsó hétvégéjén a Szentendre Éjjel-Nappal Nyitva Fesztivál művészeti és gasztronómiai programok özönével várja vendégeit.


ArtKert Összművészeti Fesztivál 2019 – Szentendre, MANK Galéria, ÚjMűhely Galéria, Vajda Lajos Múzeum, MűvészetMalom, augusztus 30. - szeptember 1.


Az ArtKert összművészeti fesztiválon meghallgathatjátok a Blahalouisianát, Bereményi Géza és Másik János közös estjét, Mörköt, és a Carson Comát. Lesz még közös festés, művészeti sétára indulhattok, benézhettek a Szentendrei Régi Művésztelepre, és együtt kereshettek kincseket a városban!

III. Hal- és Vadfesztivál - ELTE Lágymányosi Campusa, augusztus 30. - szeptember 1.


A Hal -és Vadfesztivál alkalmával lehetőség nyílik a látogatók számára, hogy megkóstolhassák a méltán híres hazai és nemzetközi halas ételeket neves éttermek és food truckok prezentálásában. A gourmet fogások szerelmesei mellett a horgászoknak és vadászoknak is kedveznek, ugyanis a rendezvényen megtalálható lesz egy vadász és horgász kiállítás bemutatókkal fűszerezve, ahol a látogatók megismerkedhetnek a gyártók és forgalmazók legújabb termékeivel interaktív módon. Lesz a rendezvényen élményhorgászat és mini vadaspark és egy igazi erdei piac, ahol az erdeink legjavát kóstolhatják meg a látogatók,mint a szarvasgomba, medvehagyma, magolajok, parlagfűből készült termékek, pisztrángkrémek, mézek, erdei gyümölcsökből készült lekvárok, szörpök.

XXX. Budafoki Pezsgő- és Borfesztivál - Budafok-Tétény, augusztus 30. - szeptember 1.

Idén 30-ik alkalommal koccannak össze a borospoharak Budapest Bornegyedében, Budafok-Tétény hangulatos történelmi utcái között. Augusztus 30. és szeptember 1-e között ismét megnyitják kapuikat a hazai- és nemzetközi szinten elismert borászatok és pezsgőkészítők, emellett számtalan könnyűzenei koncerttel és szórakoztató programokkal várják a szervezők a borok és pezsgők szerelmeseit.

 

IIII. UbikEklektik - Zsámbéki Színházi Bázis - Műemlék Rakétabázis, augusztus 29. - szeptember 1.

Az UbikEklektik egy párhuzamos jelenben játszódó fesztivál, amely megteremti a legkülönbözőbb művészeti ágak együttműködését. A szokatlannak tűnő művészeti stíluskavalkád, az össze nem illő irányzatok párosítása eddig már többször bizonyított az összeszokott szervezőcsapattól. A fesztiválra az élőzenétől az elektronikusig minden stílust meghívnak a szervezők, összeboronálják a képzőművészetet, filmet, zenét és színházat, és hazai kistermelőket hívnak, hogy kínálják a jobbnál jobb termékeiket.

 

Waterpolo All Star Festival - Duna Aréna, augusztus 30-31.

Az immár Millennium Masters néven ismert olimpiai bajnokokból álló sztárgárda vízbe száll, hogy megmérkőzzön egykori legnagyobb ellenfelével. Augusztus 30-31-én, egy vízilabda fesztivál keretében újrajátsszák a hazai vízilabda-történelem egyik legmeghatározóbb összecsapását, a 2000-es Sydney Olimpia férfi döntőjét, amelyben Kemény Dénes egykori csapata 13:6-ra legyőzte Oroszországot. A Duna Arénában rendezett eseményen a Millennium Masters mellett az Európa-bajnok Masters csapat, a magyar és a kínai női válogatott, valamint az utánpótlás korosztályok legjobbjai is ki-ki meccset játszanak majd. Drukkoljunk újra Kásáséknak, hogy megismételjék a 19 évvel ezelőtti bravúrt.

 

PASO - Pannonia Allstars Ska Orchestra – Kobuci Kert, augusztus 30. 19h


Az idén 12 éves Pannonia Allstars Ska Orchestra egész nyáron Európa-szerte turnéztatja Best of bakelit lemezét. Csehország, Németország, Szlovénia, Szerbia, Románia és Svájc mellett természetesen Magyarország sem marad ki a sorból, ráadásul idehaza már a hamarosan megjelenő ötödik PASO nagylemez dalaiból is ízelítőt kap a fesztiválok közönsége. Karib hangulat, lüktető ska, füstös reggae, hazai népi ízek, sodró balkán témák: ez a bombabiztos elegy minden körülmények között működik, nyáron, vízparton, egy hideg itallal pedig biztosan borítékolható az extázis. Igazi fesztiválkedvencek, kamasz korukban is csúcsformában!

 

Bezometer Piknik #2.5 - Kabin, augusztus 31. 15h

Augusztus utolsó szombat délutánján, a Római Part és a Hármashatár-hegy látványának ölelésében fekvő Duna-partra helyezhetjük ki piknik kosarainkat és tánclépéseinket.

 

 

L1danceFest 2019 - Vallai kert, Bakelit Multi Art Center, szeptember 1-4.

Az L1danceFest 2019 a nemzetközi kortárs tánc-színházi előadások fesztiválja, melynek fókuszában a kortárs előadóművészetek (tánc- és társművészetek, illetve a performatív művészetek) állnak. Az L1 Egyesület 18 éve biztosítja és bizonyítja, hogy a kortárs, független formában működő hazai és nemzetközi előadók jelenléte szükséges és építő a hazai táncszakmai életben is.

 

22. Zsidó Kulturális Fesztivál - Budapest, több helyszínen, szeptember 1-8.

A Zsidó Kulturális Fesztivál szeptember 1. és 8. között csodálatos helyszíneken, különleges programokkal és híres előadókkal, több hazai és nemzetközi hírű sztárvendéggel várja a közönséget.Az idén immár 22. alkalommal megrendezendő Fesztivál nyitó eseményére, a Dohány utcai zsinagógában szeptember 1-én vasárnap este 8 órakor kerül sor.