Nem létezik, hogy Jason Sudeikis nem tudta, hogy nyilvánosan megalázzák Olivia Wilde-ot

Egy családjogi szakértő nem tartja valószínűnek, hogy Jason Sudeikis nem tudott arról, hogy Olivia Wilde-nak egy rendezvény kellős közepén adják át közös gyerekeik gyámsági papírjait.

Múlt héten, az amerikai mozitulajdonosoknak rendezett Las Vegas-i CinemaConon mutatta be Olivia Wilde második rendezésének, a Don't Worry Darling című thrillerének előzetesét, ám mielőtt levetítették volna azt, egy ismeretlen lépett a színpadon álló színésznő-rendezőhöz, és egy borítékot adott át neki. Az esetről bővebben itt írtunk, röviden az történt, hogy ezzel az aljas húzással kézbesítették Wilde és korábbi élettársa, Jason Sudeikis közös gyerekeinek gyámsági papírjait. 

Szóvivője nyilatkozata szerint a színésznek nem volt tudomása arról, hogy így tervezik átadni az iratokat, ez a kézbesítő cég egyéni leleménye volt. Ha tudta volna, nem nézte volna el nekik ezt a húzást.

Hogyan lehetséges, hogy egy A-listás sztárnak nem volt tudomása arról, hogy gyermekei A-listás anyjának egy nagy nyilvánosságot kapott munkahelyi esemény kellős közepén kézbesítik a papírokat? Van ennek bármi értelme? – tette fel a kérdést a Variety.

"Ez nagyon valószínűtlen. Bár egy ügyvédnek nem kötelező konzultálnia az ügyféllel, mielőtt eldönti, hogyan és mikor kell kézbesíteni, ez a gyakorlatban rutinszerűen megtörténik, hogy elkerüljék az ilyen jellegű hibákat" – mondta David Glass családjogi szakértő a lapnak, hozzátéve, hogy bár "lehetséges", hogy Sudeikis nem tudott volna róla, de nem "valószínű".

Különös az is, hogy a CinemaCon nem jelenti be előre a fellépők sorát, ahogy a Wilde filmjét  forgalmazó Warner Bros. sem tette.

Ez azt jelenti, hogy a közönség tagjai nem tudhatták, hogy Wilde részt vesz a rendezvényen, így a küldemény kézbesítője gyaníthatóan bennfentes forrásokból tudhatta meg, hogy a színésznőt ott találja. Ráadásul a CinemaCon nem rajongói, hanem szakmai rendezvény, a jegyek ára meghaladja az 1200 dollárt – felmerül a kérdés: miért fizetett volna ki valaki egy ekkora összeget, ha nem tudja bizonyosan, hogy Wilde is ott lesz?

"A családjogi ügyvéd általában konzultál az ügyfelével arról, hogy hol és mikor lehet megtalálni a másik felet, és hogyan fogják kézbesíteni a dokumentumokat" – tette hozzá Glass.

A pszichológiából is doktorált jogi szakértő elmagyarázta, hogy jellemzően az ügyvéd – és nem a kézbesítő – találja ki a kézbesítés módját, majd küldi el a papírokat a kézbesítőnek. "Általában az ügyvéd több ötletet is ad, hogy hol és mikor kell kézbesíteni, egy fényképet, esetleg az autó leírását, és utasítja az eljárás kézbesítőjét, hogyan szeretné, ha ez megtörténne.

Rendkívül ritka, hogy az eljárás kézbesítője saját maga kutakodjon, és találja ki, hogyan kell kézbesíteni."

Tekintettel arra, hogy Sudeikis és Wilde is közszereplők, többek közt olyan alkalmazottakat is fizetnek, akiknek épp az a dolguk, hogy az ilyen jellegű dolgok mind a háttérben maradjanak, elkerülve a nyilvános incidenseket, Glass szerint még valószínűtlenebb, hogy ne lett volna semmiféle konzultáció vagy tudatosság a dokumentumok átadásának módja mögött. "A hírességeknek vannak üzleti menedzsereik, ügynökeik, és ebben az esetben ügyvédjük is. Mindannyiuk feladata, hogy megvédjék az ügyfelüket".

Forrás: Jeff Kravitz/GettyImages

 

Glass szerint a felügyeleti papírok kézbesítése általában olyan időpontban történik, amikor a gyerekek nincsenek a közelben, tehát akkor, amikor az érintett szülő otthon, a munkahelyén vagy az edzőteremben van. De nyilvános helyszíneken csak akkor szokták átadni, ha annak különleges oka van, vagy ha egyszerűen máshol nem tudják elérni az illetőt.

"Ez egy viszonylag egyszerű eljárás, és az ilyen típusú kézbesítésre általában nincs szükség, kivéve, ha az illető már jó ideje kitér a kézbesítés elől, és ez volt az egyetlen módja annak, hogy kézbesítsék" – magyarázta Glass.

Ám Wilde nem bujkált, hiszen az utóbbi időben is számos paparazzi-fotó készült róla, és a múlt hónapban a Coachellán is látták, Harry Styles koncertjén.

Sudeikis azt állította, hogy nem volt előzetes tudomása a kézbesítés mikéntjéről. De függetlenül attól, hogy tudott-e róla, a Variety jogi szakértője szerint

ez hatással lehet a bíróság döntésére a felügyeleti joggal kapcsolatban, bár sok más szempontot is mérlegelni fognak.

"Az egyik ilyen tényező az, hogy a felek hogyan bánnak egymással, és hogy mindkét szülő támogatja-e a másik szülőt a szerepében. Ezt itt Sudeikis csapata nem tette meg" – kommentálta Glass. "Sajnos mivel mindkét gyerek általános iskolás korú, ezért lehet, hogy a barátaiktól hallottak erről, akik a szüleiktől vagy az interneten keresztül hallottak róla. Ez rossz kezdet egy olyan felügyeleti ügynek, amelytől a gyerekeket a lehető legjobban meg kellene védeni. Remélhetőleg a felek eljutnak a gyerekelhelyezési mediációra, kitalálják, hogyan osztoznak a két gyerekükön, és az ügy többi részét távol tartják a sajtótól."

Címlapkép: Jamie McCarthy / Getty Images for Nordstrom