NETeketóriázz csütörtökön se!

Lesz jó pár program az interneten, amivel kikapcsolódhatunk. Maradjunk otthon, és válogassunk a következő programok közül!

Csopa Ovi- és Sulikaland

Április 30. 11h

Kémcső Jenő és Spatula Sára játékos foglalkozásai ovisoknak és kisiskolásoknak, hogy a Csodák Palotája kényszerű bezárása után se maradjon senki tudományos kalandok nélkül. Főleg a kicsik ne! Az adásokat itt tudjátok követni.

Cirkusz+ LIVE

Április 30. 15h

A Cirkusz+ a Fővárosi Nagycirkusz vírusprojektje, mely a kényszerszünet alatt sem hagyja a publikumot cirkusz nélkül. Az élő műsor alatt sok érdekességet tudhattok meg a fellépőkről, betekinthettek a kulisszák mögé, és még nyerhettek is! A műsort a cirkusz hivatalos Facebook-oldalán követhetitek.

A Magyar Film Napja Online - Nemzeti Filmintézet

április 30. 9h

Nemzeti Filmintézet nyolc évtized húsz felejthetetlen magyar vígjátékát teszi ingyenesen elérhetővé online 10 napon át a Magyar Film Napja alkalmából április 30-án. A magyarfilmnapja.hu oldalon május 10-ig elérhető lesz többek között a Hyppolit, a lakáj, a Meseautó, A tanú, a Roncsfilm és a Csinibaba.

Veronaki zenekar - #várkertmatiné

Április 30. 14h

Tartsatok a Várkert Bazárral (várkertonline) és a Veronaki zenekarral minden csütörtökön, hiszen interaktív zenés videósorozattal készülnek, melyben az örök kedvenc gyerekkönyv, a Gőgös Gúnár Gedeon meséit hozzák el megzenésítve! LINK az eseményhez.

Ki kapja az ötödik Hazai Attila-díjat?

Április 30. 15h

Március elején ismét összeült a Hazai Attila Irodalmi Díj zsűrije, hogy eldöntse, ebben az évben ki nyeri el a jelentős összeggel járó elismerést. Az alapítvány kuratóriuma április 30-án, Hazai Attila születésnapján, 15h-kor hozza nyilvánosságra, hogy 2020-ban ki veheti át a díjat. Az élő közvetítés csütörtökön délután 3-kor indul – a Hazai Attila facebook-oldalon, Literán és a litera.hu facebook-oldalán.

Online HC Café Dr. Almási Kittivel

Április 30. 15h

A HC Café a koronavírus-járvány idején is folytatódik. Április végén Dr. Almási Kitti klinikai szakpszichológus online előadását hallgathatjátok meg az alternatív munkakörnyezet pszichológiai hatásairól. Az élő közvetítést a HungaroControl hivatalos Facebook oldalán követhetitek majd nyomon. Link az előadáshoz.

Mészáros Dorka és Zsidró Dominik a karanténban

Április 30., 16h

Mucha Dorka, Mészáros Dorka és Zsidró Dominik beszélgetését élőben követheted a Líra Könyv Facebook oldalán.

Bánkitó Karanténfesztivál Online | A művészet nem lehet karanténban 1.

Április 30. 17h

Mi történik a képzőművészettel a karantén alatt? Hogy működik az alkotási folyamat? Hogy lehet bemutatni az elkészül alkotásokat az online térben? Kattints ide az eseményhez.

Móser Ádám erkélykoncert élő közvetítés

Április 30. 17h

Móser Ádám harmonikás minden nap délután öt órakor ad egy minikoncertet, amin saját számait és improvizációit hallgathatod Facebook-oldalán.

Érettségi megnyugtató – verselési rendszerek

Április 30. 17h

A Pagony és a Tilos az Á Könyvek kiadó háromrészes gyors felkészítőt tart az irodalom érettségire. A kiadók megnyugtató segítséget szeretnének adni a magyar nyelv és irodalom érettségi műelemzés feladatának minél sikeresebb megírásához. Link az eseményhez.

Weöres Sándor Színház: Parasztopera

Április 30. 18h

Balladisztikus történet erdélyi magyar népdalokkal, barokk és rock zenével opera formában, amelyben lesz néhány boldogtalan sorsú ember, szenvedély, humor, vérfertőzés és gyilkosság. Az előadás itt érhető el.

Élőben otthonról: Ónodi Eszterrel

Április 30. 18h

Folytatódik azHBO Élőben otthonról című Instagram Live sorozata, ahol ezúttal a Katona József Színház színésznője, Ónodi Eszter lesz a vendég.

Ipszilon // Virtuális könyvbemutató a 30Y-nal

Április 30. 18h

Az idén húszéves 30Y május 1-jén este nyitotta volna a debreceni Nagyerdő évszázados tölgyei között a Víztorony kerti színpadának idei szezonját. Az élet azonban ezt ezúttal felülírta... Mivel azonban a koncert mellé az évfordulóra megjelent, gyönyörű IPSZILON című könyv bemutatójára is készültek a zenekarral, ezért úgy határoztak, hogy gyógyírként megtartják online eszközök segítségével a Debrecen-Budapest-Pécs tengelyen. A live közvetítés a Nagyerdei Víztorony facebook oldalán lesz.

CEU Határtalan Tudás Online: Megállítható-e a járvány?

Április 30. 18h

A járványhelyzet miatt online folytatódik a CEU „Határtalan tudás” című rendezvénysorozata. A CEU professzorai és a velük együttműködő magyar szakemberek, valamint a társadalmi élet ismert szereplői mutatják be a közönség számára a legizgalmasabb tudományos aktualitásokat és azok közvetlen hatását mindennapi életünkre. Az esemény itt érhető el.

Csiky Gergely Színház - Beaumarchais: Figaro házassága

Április 30. 19h

A Figaro házassága, avagy Egy bolond nap egyrészt remek kor- és jellemrajz, de bravúros cselvígjáték is. Közvetítés itt.

A Kétség Egysége

Április 30. 19h

Csórics Balázs Online önáló-estje. Egy este a párkapcsolatról. A pszichológus Hawkinstól Charlie zenéjén át József Attila verseivel bezárólag. Az esemény Facebook-oldala.

Weisz Gábor-Hock Ernő duó

Április 30. 19.15h

Hallgassátok szeretettel a kitűnő szaxofon-bőgő duót, a Karanténból Szól A Nóta csütörtöki estéjén!A koncertet itt tudjátok meghallgatni.

Dumapárbaj - online vetítés

Április 30. 19.15h

Április 30-án csütörtökön 18:15-től várják a Dumapárbaj című filmmel az Apolló mozi Youtube csatornáján!

Karanténestek 36. - Budapesti Fesztiválzenekar

április 30. 19.45h

Karanténest a fesztiválzenekar próbaterméből, többek között Vivaldi, Poulenc, Könczei Árpád és Nagy László Adrián műveivel. A koncert a BFZ honlapján és facebook oldalán látható.

The Hour of Relief - Live sound relaxations

Április 30. 20h

iamyank a nappalijából folytatja a Soul Healing Session-öket, ami azért jó, mert így mindenki hozzájut ezekhez a különlegesen nyugodt, csendes, befelé figyelésre késztető muzsikákhoz. Az esemény linkje.

A Luxemburgi Filharmónia közvetítése

Április 30. 20h

Bár ezekben a hetekben biztonságosabb csupán képzeletben utazni, az Európai Hangversenytermek Szervezetének (ECHO) tagjaként A Müpa gondoskodik róla, hogy a kontinens legrangosabb előadó-művészeti központjainak nézőterén érezhessük magunkat egy-egy előadás erejéig. Így Facebook-oldalukon Európa jelentős koncerttermeinek programjába pillanthatunk be Lisszabontól Hamburgon át Londonig.

Lóci játszik - Akvárium koncert filmpremier #goodmemories

Április 30. 20h

Éld újra az Akvárium Klub koncertjeit! 7 fantasztikus magyar zenekar Akváriumos koncertfelvételét fogják megosztani, hogy kicsit felidézzék, milyen jó is volt együtt, ezúttal Lóci játszik! Az esemény Facebook-oldala.

Vörösmarty Színház: Pillangó

Április 30. 21h

Egy tiszta és őszinte szerelem elé keserű akadályokat gördít a nyomorúság, a kiszolgáltatottság: a boldog és vak káprázat mögött megjelenik az élet éles és kegyetlen kése. Közvetítés itt.

Miskolci Nemzeti színház: Bűn és bűnhődés

Április 30., 19h

Dosztojevszkij világhírű regénye a bűn és a bűntudat témakörét járja körül. Az előadás közvetítése itt.

Bridges (UK) Garden Wonder koncert

Április 30. 21h

A Garden Wonder sorozat áprilisi utolsó estéjén a brit Bridges zenekar hozza el határozott gitártémáit és érzékeny szövegeit a nappalinkba. A koncert itt hallható.