Nyolc dühös ember – The Hateful Eight magyar feliratos előzetes!

Már magyar felirattal is látható az új Quentin Tarantino western első előzetese, amelyben felvonul szinte minden karakter a havas tájon, Kurt Russellnek pedig meghökkentően bozontos a bajsza. A nagy kérdés az, hogy a sok morcos szereplő közül kinek drukkoljunk.

Az Aljas nyolcas érdekes utat járt be, mire eljutott a forgatásig: a szkript kikerült a netre, Quentin Tarantino ezért (lássuk be, okkal-joggal) megsértődött, s nagy puffogás közepette kijelentette, hogy nem lesz belőle film, csak könyv. Viszont tartott egy rendhagyó színházi estet, ahol kiszemelt színészei olvasták fel a a forgatókönyvet, s ezzel, ha azt nézzük, hogy micsoda titkolózás szokta körülvenni a QT-produkciók sztoriját, azt is gondolhattuk, hogy eltemette tervét. Ám a híresen rakoncátlan egó nem bírt magával, így végül csak felkerülnek az Aljasok a nagyvászonra.

Magyar feliratos előzetes ITT!

Tarantino alkotói imidzséhez szorosan hozzátartozik retró-mániája: az Aljas nyolcast például 70 mm-es nyersanyagra forgatták (az operatőr a háromszoros Oscar-díjas Robert Richardson, ötödik  közös filmje Quentinnel), az inspirációt pedig olyan ősrégi tévésorozatok adták, mint a Bonanza. Az előzetes mindenesetre igazán tarantinós mókát ígér, s a látottak alapján az se tántorítson el minket, hogy az epikus havas külsők ellenére valószínűleg kamaradrámára számíthatunk (elvégre a Kutyaszorítóban se játszódott annak idején túl sok helyszínen!). A női fronton Jennifer Jason Leigh és Zoë Bell bizonyíthat, Christoph Waltz ezúttal nem kapott szerepet, de játszik a filmben a Djangóban is feltűnt Walton Goggins és Bruce Dern is – utóbbi legendát szinte csak a szemfülesek vehették  észre, hisz egy villanásnyi flashbackben tűnt fel csupán. Kurt Russell abból a filmből kihátrált, itt viszont már valóban beszállt a nyolcak közé, csakúgy, mint a Tarantino-univerzumban régen látott Tim Roth és Michael Madsen, vagy a direktor öribarija, kvázi kabalája, a mindig állati Samuel L. Jackson.

A trailer sok-sok titkot, dögöt, indulatot és menedékházba bezárt erőszakot ígér – de az nem derül ki belőle, mit csinál majd a filmben Channing Tatum, ha egyáltalán tényleg benne lesz, őt ugyanis nem mutatják. Láthatjuk viszont a nagyszakállú Kurt Russell fejvadászként, aki egy postakocsin tart a hegyek között az őrizetében lévő viharvert Leigh-vel az oldalán,, és találkozik a nagyon kötekedő hangulatú Samuel L. Jacksonnal, majd együtt menekülnek be a vihar elől a tágas fogadóba, ahol díszes társaság várja őket, és hamarosan a pisztolyok és a kések is előkerülnek. A zene már itt is pompás, és komoly szenzáció, hogy Ennio Morricone végre teljes score-t komponálhatott QT-nek (egy időben azért nem írt neki, mert csak teljes filmzenére akart szerződni, aztán a Django elszabadul kapcsán mégis ajándékozott egy eredeti dalt, ám ott állítólag elégedetlen volt a rendező zenehasználatával). Az előzetes az idén 87 esztendős majsztró munkájából is mutat néhány hangjegyet, na meg persze menő dialógokat is – szóval, mindazt, amiért most is érdemes befizetni erre az újabb Tarantino-menetre. 

A The Hateful Eight, azaz az Aljas nyolcas Quentin Tarantino második műfajtiszta westernfilmje hozzánk jövő év legelején érkezik.