Online péntek

Válogatás mindenkinek, a pénteki online programkínálatból, további programokért kattints a Live rovatra.

Bogarak

február 5., péntek, 11:00

Bozsik Yvette Európában szinte az elsők között készített táncszínházi produkcióikat az egészen kisgyermekek számára. Amikor elsötétül a nézőtér, a gyerkőcök a felnőttekkel azonos státuszba kerülnek, azaz nézővé alakulnak. Ugyanakkor a nekik készített előadásokon a felnőttek – a gyerekek reagálásain keresztül – szinte egy ősi, rituális folyamat részesei lesznek.

Art unboxed - megbontjuk a rendet 3

február 5., péntek, 17:00

Vicces sztori, Bevésődés, Kis magyar pornográfia, Családi okok miatt, Mindenütt jó,de... Art unboxed - ezúttal a Modem két, rendszeresen visszatérő művészével - Csontó Lajos és Pettendi Szabó Péter -, akik a művészeti központ 2006-os nyitása óta számos tárlaton és Modem-projektben részt vettek, olykor együtt is. A beszélgetőpartner ezen a héten ismét Süli-Zakar Szabolcs és Koroknai Edit, a program pedig a Modem facebook oldalán mindenki számára követhető. 

Harmónia Jazzműhely: Révész Richárd Latin Trio feat. Castagno Claudia

február 5., péntek, 17:00

Last Words

február 5., péntek, 17:00

A kortárs művészek és diákalkotók közös tárlatának célja, hogy felhívja a figyelmet az emberi tevékenység által veszélybe kerülő élőlények pusztulására, a biodiverzitás aggasztó csökkenésére. A kiállítás címe a kihalt vagy a kihalás szélére sodródott állatfajok, elképzelt, haláluk előtti utolsó szavaira utal.

Családi kalandozások – kezdjék a hétvégét a Galériával!

február 5., péntek, 17:30

Fedezzétek fel Rippl-Rónai József különleges világát, festményeinek sokszínűségét egy interaktív online családi program keretében! A családokat várják minden pénteken , hogy kalandok és játékok során fedezzék fel a legnagyobb festőket! A program ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A belépéshez szükséges linket a regisztrációt követően küldjük el. Regisztráció: info@mng.hu

Utazások frankofóniában - az algíri kaland. Virtuális kulturális túra

február 5., péntek, 18:00

Lengyel Zoltán idegenvezető, fotográfus, festőművész előadása. A virtuális kulturális túra ezúttal egy különleges kaland élménybeszámolóján keresztül kalauzolja az érdeklődőket a tömegturizmustól elzárt, múlt és jövő között élő Algéria mindennapjaiba.

Egri-Soso-Egri Trio

február 5., péntek, 18:00

Születésnapi örömzene, a nagy Egri Jancsi tiszteletére. Ő pedig a nagybőgőt hozza, születésnapi hangzás!

Second Life, avagy Kétéletem

február 5., péntek, 19:00

Nincs olyan ember, aki ne játszana el a gondolattal, mi lett volna belőle, ha valami vagy ha minden másképp alakul az életében. Az előadás alkotói ezúttal ezt a játékot veszik komolyan és ezen keresztül vallanak magukról, tévedéseikről és vágyaikról. Öt fiktív élettörténet jelenik meg, és ezekben találkoznak egymással az alkotók valós vagy elképzelt alteregói.

Tamás Gáspár Miklós: Antitézis

február 5., péntek, 19:00

A szerző beszélgetőtársa a kötet szerkesztője, Sipos Balázs, a beszélgetés moderátora Kőrösi Boglárka. Az esemény a Kalligram és a Libri Facebook oldalán, illetve a 444, a Mérce, a Telex és a Litera felületén keresztül lesz először elérhető, majd hozzáférhető marad a Youtube-on. A kötet megvásárolható a Libri és a Líra könyvesboltjaiban, a Kalligram szerkesztőségében, Budapesten továbbá az Írók Boltjában és az Atlantisz Könyvszigeten, valamint megrendelhető a Bookline, a Libri és a Líra online könyváruházában.

B.A.C.H. - Anima Musicae Kamarazenekar

február 5., péntek, 19:00

Az Anima Musicae B.A.C.H. sorozatának negyedik, online koncertje az Óbudai Társaskörből, fuvolázik Fajd-Kerner Mária, a moderátor Dinyés Soma lesz.

Atelier 21220 – MU Színház: Rave

február 5., péntek, 19:00

Az előadás alapjául a magyar származású amerikai antropológus, Felicitas D. Goodman rituális testtartásokkal kapcsolatos kutatási eredményei és az azokból levezetett gyakorlat szolgál. Az ún. eksztatikus testtartások által kiváltott transzállapotban tapasztalt élményekből kiindulva a három előadó és a koreográfus arra keresik a választ, hogy milyen, a génjeinkbe kódolt, ősi bölcsesség jelenik meg a mozgásban és a táncban ezeken az archetipikus testtartásokon keresztül.

Baráth Emőke, Berecz Mihály, Vashegyi György és a Concerto Budapest

február 5., péntek, 19:30

A bécsi klasszika nagy triászának legidősebb tagja, Haydn lesz e februári koncert főszereplője, no meg a zenekarral már régóta együttműködő szólisták. Baráth Emőke bár még mindig karrierje elején jár, már régóta a nemzetközi zenei szcéna legjobbjai között foglal helyet, és Berecz Mihályt sem kell bemutatni a Concerto Budapest visszajáró közönségének, hiszen előadói érettségét, biztos stílusérzékét és technikáját már többször bizonyította a zenekar vendégeként. A két szólista mellett a művek korhű előadásáról az Orfeo Zenekar és Purcell Kórus alapítója és vezetője, Vashegyi György gondoskodik.

Freak Fusion: Restlesslegs

február 5., péntek, 20:00

A Restlesslegs-ben a néző fogja tudni kiválasztani, hogy melyik szereplő szemszögéből nézné végig az újcirkuszi előadást: a kötél tetejéről vagy inkább úgy, hogy a vállán állnak. Az artisták az avatárjaink. A Freak Fusion óriási gravitációs ereje a legkülönbözőbb embereket húzta be ebbe a produkcióba, akik mind az előadó- és alkotóművészet különböző területeiről érkeznek, és osztoznak az újcirkuszba vetett hiten.

MaszkaBál – Nagy Zsófia és Ninh Duc Hoang Long operaestje

február 5., péntek, 20:00

Két fiatal énekes kedvenc áriáiból válogat. Műsorukban Mozart, Donizetti, Puccini, Massenet és Verdi operáinak népszerű részleteit hallhatják az érdeklődők.