Pénteki kulturális programok online

Végre péntek, ami most nem azt jelenti, hogy fejvesztve menekülünk ki a lakásból, sőt. Maradjunk csak szépen otthon, és válogassunk a következő programok közül.

Forró Jóga '60

április 3. 7h

Ma home office tesióra a Forró Jóga stúdió szuper oktatói segítségével, akik a facebookon élőben jelentkezve instruálnak majd titeket! 

 

Trallala Zenebölcsi online

április 3. 10h

TRALLALA ZENEBÖLCSI karonülőknek, totyogóknak
Éneklős, mondókázós, kacagtatós örömszerzés babáknak és mamáknak!

Miért hasznos?

A Zenebölcsi amellett, hogy jó móka, elmélyíti és tudatosítja az anya-gyermek biztonságot adó, meghitt kapcsolatát. Az éneklés oldja a felgyülemlett feszültségeket mind a mamában, mind pedig a babában. A mondókák ritmusossága nyugalmat és biztonságot ad. A sok érintős, ölelgetős, simítós játék nem csak az érintéssel termelődő „szeretet” hormonok termelődését fokozza, de a babák figyelmét is erősíti. Tudományos és szülői tapasztalat, hogy a gyerekmondókák és gyerekdalok rendszeres mondogatásával a mozgás- és beszédfejlődése gördülékenyen halad és még iskolás korban is kamatozik (matematikai készségek, írás olvasás). A foglalkozásokat itt tudjátok követni!

 

Online babaklub

április 3. 10h

Közös mondókás, mesélős, játékos baba-mama foglalkozás az online térben péntekenként fél órában . Készítsétek a hangszereiteket, otthoni csörgőt-zörgőt, és persze a gyerekeket! LINK

 

Zenés gyermekfoglalkozások Veronakival LIVE

április 3. 10.30h

Rendszeres interaktív zenés, mesés live gyermekfoglalkozás a karantén idején Veronikával. A live közvetitéseket a Veronaki zenekar Facebook-oldalán tudod követni. 

 

Csopa Ovi- és Sulikaland

április 3. 11h

Kémcső Jenő és Spatula Sára játékos foglalkozásai ovisoknak és kisiskolásoknak, hogy a Csodák Palotája kényszerű bezárása után se maradjon senki tudományos kalandok nélkül. Főleg a kicsik ne! Hétköznap Kémcső Jenő és Spatula Sára bemutatja nektek kedvenc kísérleteit, melyeket otthon ti is el tudtok készíteni. A kísérletekat amúgy mindenki elvégezheti otthon is, és anyának sem kell aggódnia, hogy fekete füst önti el a nappalit, hiszen teljesen ártalmatlan tudományos projektekről van szó, amik nemcsak játszva tanítanak, de hihetetlenül szórakoztatóak is. Minden nap kikerül majd egy lista a Csopa blogoldalára, hogy mit készítsetek elő a következő napi kísérletezéshez. Az adásokat pedig itt tudjátok követni.

 

Vesztegzár Vendéglő - Kristóf & Nimi #MaradjOtthonFesztivál

április 3. 12h

Április 3-tól minden pénteken szimpla és szélsebes 100% növényi alapú recepteket, egyszerűen elkészíthető ebédötleteket hoz nektek Steiner Kristóf és Nimrod Dagan. Az élő főzőcskékhez csatlakozhattok Steiner Kristóf youtube csatornáján, és a Maradj Otthon Fesztivál felületén is -  megtisztelő a meghívás! #MaradjOtthon, (l)egyél jó(l). ;) xo Kristóf Joseph Steiner és Nimi

Magyar Nemzeti Cirkusz online - 2017-es műsor vetítése 1. rész

április 3. 17h

Emlékeztek még Rosi Hochegerre és kutyáira? Esetleg Scoutra? Na és a Kenya Boysra? Bizony, ez mind 2017-ben volt! Most visszatérnek a Magyar Nemzeti Cirkusz virtuális porondjára, április 3-án és 4-én 17 órától láthatjátok a 2017-es műsor felvételét a Facebookon. 

 

Búgócsiga Muzsika online

április 3. 17h

Töreky Zsuzsi zenepedagógus, és nem mellesleg az Aranykapu Gyermekzenekar alapító tagja, minden nap 17 órától várja a kisgyermekes családokat Facebook-oldalán.  A játszani, énekelni, mondókázni vágyó gyerekek élőben követhetik Kerekítő manó történeteit, hallgathatnak népdalokat, nézhetnek diafilmet, de lesz mozgás és zongorajáték is. Az élő adásokat itt tudjátok követni.

 

Bánkitó Online | Impróka-rantén

április 3. 17.30h

Az Impróka online csoportja társulati tagokkal, tanítványokkal és mindenkivel, aki szívesen töltene némi időt a karantén alatt impróval és az Imprókával. Terveznek aktivitásokat hamarosan, addig is kitartást mindenkinek! Link az eseményhez.

 

Pom Pom újabb meséi online

április 3. 19h

Kísérleti jelleggel - a nemrég elhunyt nagyszerű meseíró -, Csukás István: Pom Pom meséi című könyvéből lesz hallható egy-egy rész. A Csukás István meséin felnőtt egykori gyermekek többsége ma már gyermekét nevelő szülő, ezért nemcsak a kicsiket, hanem a nosztalgiázó felnőtteket is szeretettel várja Keresztes János, aki csodás orgánumával gazdagítva tolmácsolja kedvenc szőrsipkánk hihetetlen kalandjait. A meséket itt tudjátok követni.

 

Első Magyar Karantén-színház // Tizenkét szék lemezbemutató

április 3. 19h

Klavgyija Ivanovna nem számított infarktusra. Ám amikor mégis kopogtat a vég, az öreg Madame (Láng Annamária) megvallja vejének, Ippolit Matvejevicsnek (Hegedűs D. Géza), hogy a családi briliánsokat egy régi ülőgarnitúra 12 székének egyikébe rejtette a szovjethatalom elől. Ippolit a székek nyomába ered, miközben szemei előtt a hajdani szép napok lebegnek, amikor még nemesi marsallként masírozott a cár oldalán. Ám az utcákon már épül a szocializmus – ha más nagyon nem is -; és a kincs szaga Ippolithoz vonzza a vállalkozó szellemű papot, Fjodor atyát (Rába Roland) és a jóképű szélhámost, Osztap Bendert (Vecsei H. Miklós). A hajsza 12, nyomokban oroszos dalban bomlik ki. Az esemény linkje.

 

Müpa Home - Gyenyisz Macujev zongorakoncertje

április 3. 19.30h

A 2017. április 5-i koncert közvetítése felvételről a Müpa Facebook- és YouTube csatornáján, valamint a mupa.hu-n. A koncert a 2017-es Budapesti Tavaszi Fesztivál programja volt.

 

Zeneakadémia Szimfonikus Zenekara, vez.: Takács-Nagy Gábor - Zeneakadémia Koncertközvetítés/6

április 3. 19.30h

Schumann: 4. (d-moll) szimfónia, op. 120 A Zeneakadémiát annak idején még hegedűsként végezte el, s e hangszer művészeként vált a kamarazenélés világszerte oly keresett mesterévé és valóságos professzorává, ám Takács-Nagy Gábort ma már elsősorban karmesterként ünnepli a hazai és a nemzetközi koncertközönség. Az alma mater szimfonikus együttese is ilyen minőségben számít e koncerten az elragadó személyiségű Takács-Nagy részvételére, aki a program második felében a tán legtöbbet játszott Schumann-szimfóniát, az alaptémát mindegyik tételben szerephez juttató Negyediket vezényli majd, immár a 19. század közepéről. LINK az eseményhez.

 

Karanténestek 19. - Budapesti Fesztiválzenekar

április 3. 19.45h

Km.: Iván Tímea, Eckhardt Violetta, Oláh Gyöngyvér (hegedű), Juhász Barna (brácsa), Szabó Péter (cselló), Mali Emese, Báll Dávid (zongora), Tallián Dániel (fagott) W. A. Mozart: B-dúr duó hegedűre és brácsára, K. 424
Benedetto Marcello: Szonáta
Carlos Gardel: Melodía De Arrabal
Carlos Gardel: Por Una Cabeza
Debussy: Hegedűszonáta LINK a közvetítéshez.

 

Életem a korona idején - #írókkaranténban - Géczi János

április 3. 20h

Az írói műhely intim tér. Amikor épp nem fordult ki a világ a négy sarkából, az olvasó nemigen lát be a függöny mögé. Most viszont, az egymás iránti felelősség miatt, nemcsak a pékek, a tanárok vagy villanyóraleolvasók, hanem az írók is vesztegzár alá kerülnek. Remélhetőleg remekművek írására használják fel ezt a kényszerű nyugalmat. A sorozatot követhetitek az Athenaeum Kiadó Facebook oldalán.

 

Tatabányai Jászai Mari Színház: Házasságon innen és túl - online közvetítés

április 3. 20h

Háy darabja tragikomikus játék, modern labirintus, egymásba gabalyodó kapcsolatok szövevénye. A szerelem irracionalitása és a házasságok kapcsolatdinamikája szabdalja az egyéni és az összeforrott sorsokat. Felnőttek kétségbeesett fogócskái, melyet valószínűleg a házasságon belüli kommunikációs csapdák és érzéketlenségek indukálnak. A "házasságon túli" kapcsolatok, idegesítővé degradálódott szerelmesek mindennapjainak, ünnepeinek fáradt szomorúsága, szeretők miatti hazudozások kusza hálója. Meg talán az is, hogy itt Közép-Európában az élet értelmét, feladatát kutatva, elbizonytalanodtunk... Tanulunk, lakásra, számlákra, nyaralásra gyűjtünk, míg elérkezik a nyugdíjas évek bizonytalan, megalázó horizontja... Ennyi lenne az ember nagyszerű küldetése. Közvetítés itt.

 

Kanapékoncert: Molnár Tamás

április 3. 20h

Folytatódik a Maradj Otthon! Fesztivál, az este másik felében Molnár Tamás zenél kanapéján.

 

Jasper Gata

április 3. 20.30h

QuaranTIME Home Sessions sorozatban minden este más stílus és műfaj képviselője mutatkozik be és szórakoztat minket a bezártság estéin.

 

Yamina Live DJ Session

április 3. 21h

Folytatódik a Maradj Otthon! Fesztivál partysorozata Yaminával.

 

Isolation Party - Cuvious Darkwave Live Set from home

április 3. 21h

Várható kezdés:
20:50: Prelude
21:00 ISOLATION Party Várható befejezés: 23:30. Ha maradtok elegen, belecsúszhatunk az éjszakába is!" Az esemény linkje.

 

Spirit Színház: Mennyit érünk? (1. rész) - online közvetítés

április 3. 23h

Családi komédia az elfogadásról, egy különleges apa-fia barátságról. Az özvegy apa (Perjés János) és fia (Szalay Bence) egy időben keresik a nagy Ő-t. Kapcsolatuk idillikusan és viccesen baráti. Teljes őszinteségben élnek, így nem tabu, hogy amíg az apa Mrs. Ő-t keresi, addig a sportoló fiú Mr. Ő-t. Találkozásuk a lehetséges társakkal számtalan fordulatot tartogat. Közvetítés itt.