Pénteki online programok

A Kutatók éjszakájával indul a hétvége! Idén a virtuális térben kapsz bepillantást a tudományos műhelyek munkájába, de ugyanitt a koncerttermek, színházak, mozik és kiállítótermek programjait is követheted.

Kutatók Éjszakája 2020

ONLINE, november 27-28., 8-22h

Magyarország legnagyobb tudomány-népszerűsítő rendezvénysorozatát, minden év szeptemberének utolsó péntekén és szombatján tartják. Az idei Kutatók Éjszakáját a frissen bejelentett kormányrendeletnek megfelelve a virtuális térbe helyezik át.

Járóka Baba-Mama Klub

ONLINE, november 27., 10h

Járóka baba–mama klub – Program közösségbe még nem járó gyermekeknek és szüleiknek. Támogató közösség, beszélgetőkör, hasznos helyi információk, szakmai segítség. A program ingyenes, mely a Családbarát Óbuda-projekt keretében valósul meg. Előadó Tamás Anna pedagógus, a Kötődő Nevelés Nemzetközi Szervezete/Attachment Parenting International tagja és oktatója, a beszélgetés témája: Kisgyerekkel bezárva.

On-line Mesekuckó Babos Eszterrel

ONLINE, november 27., 10:30h

Bábos Mesekuckó, az értékes együttlét. Ha csak egy mesét néz gyermeked egy nap, legyen az a bábos mesekuckó. Asztali bábjáték keretében elevenednek meg a sok dallal, mondókával fűszerezett mesék, mely után közös zenélés, dalolás, és mindig mutatnak egy kézműves ötletet a meséhez kapcsolódóan, melyet otthon el is készíthettek.

BMK Életrevalók Filmklub – Rekviem egy álomért

ONLINE, november 27., 18h

A filmklub 2020-as évad „Egyszázas” – filmtörténeti időutazás sorozata november 27-én 18.00 órakor a Rekviem egy álomért (2000) című filmmel, a jelen helyzethez igazodva, online fomában folytatódik.

Fütyülök a világgal! Kőhalmi Ferenc gyerekkoncert

ONLINE, november 27., 18h

A saját szerzemények mellett Nagy Bandó András, Nemes Nagy Ágnes művei is egyedi hangszerelésben hallhatóak majd. Az előadás biztosan varázslatos lesz, hiszen valódi bűvésztrükkökkel kápráztatja el közben a hallgatóságot a múzeum vendégbűvésze, a RepTár Szolnoki Repülőmúzeum facebook felületén.

Kolibri MobilMesék

ONLINE, november 27., 18h

A Kolibri Színház művészei naponta egy-egy mesével, verssel vagy dallal jelentkeznek, amelyeket saját otthonukban, mobiltelefonnal vesznek fel nektek. A mesék a Kolibri Színház Youtube csatornáján érhetők el.

Líra Online Könyvklub - A hónap könyve - Clare Pooley: Őszinte szavak

ONLINE, november 27., 18h

Az őszinte szavakról Balázsy Panna beszélget a könyv szerkeszőjével, a General Press Kiadó főszerkesztőjével Szabó Piroskával.

Cuki róka - beugrós élményfestés

ONLINE, november 27., 18h

Belépést nyersz az élő élményfestésre, amelyre a Budapaint Facebook oldalán kerül sor megadott időpontban, egy zárt csoportban.

Péntekesti LIVE - Szesztay Dávid és zenekara

ONLINE, november 27., 19h

Indul az Esernyős virtuális koncertsorozata, amelyet péntek esténként követhettek az Facebookon. Biztonságban és ingyenesen hallgathattok élő zenét otthonról, a hangszerek pedig nem porosodnak a padláson - elsőként Szesztay Dávid és zenekara lép fel az Esernyős online színpadára!

Spirit Színház: Ölelj át!

ONLINE, november 27., 19h

Vígjátéki helyzetek az élet komoly dolgairól. Neil Simon, a nálunk is népszerű író hősei küzdenek magukkal és egymásért. Mi pedig hol sírunk, hol nevetünk rajtuk, de nekik drukkolunk. Azt reméljük, hogy mindig van új nap, új esély…

Yamina (OMC live session)

ONLINE, november 27., 19h

Nami? Yami! Nem hiányozhat a felhozatalból az aktuális #ÉVDJ-je, a közönségkedvenc Yamina sem!
Az elmúlt 2 évben folyamatosan tomboló Yamina hihetetlen utat járt be, egy visszafogott "cukiságbombából" lett a legkeményebb dropok egyik fő felelőse az országban. Minden műviség és rájátszás nélkül indul a 100%-os buli november 27-én este 7-kor, csak kattints a linkre és már megy is a stream: https://www.twitch.tv/openmusic

Kulteátrum: Petőfi Sándor: Az apostol 1848-2020

ONLINE, november 27., 19h

A színpadon egy színész, aki szenvedélyesen érvel, vitatkozik, mesél és közben a közönséggel együtt játszva fejti meg Petőfi Sándor remekművét, ami meglepően reflektál a kor napi eseményeire, örök emberi kérdéseire. Ahogy a világ körülöttünk, az előadás is változik, alakul, mindig új és új értelmet kap! Egy ember áll a színpadon. Ö minden és mindenki! Az előadásban összesen 17 karaktert kelt életre egy személyben Borbély Sándor!

Örkény István Színház: A hattyú

ONLINE, november 27., 19h

A hattyú mesterkomédia: bravúros humorú, szellemesen éleslátó, pestiesen gúnyos. Egy trónfosztott dinasztia feje, Beatrix, tűzön-vízen keresztül próbálja visszajuttatni családját a hatalomba. Ehhez egyetlen eszköz van a kezében: féltve őrzött lánya, Alexandra. Őt kell hozzáadni Albert herceghez, a Monarchia trónörököséhez. Albert azonban nem érdeklődik, és Beatrix okos asszonyként pontosan tudja: a férfi figyelmét egy nőre igazán csak egy másik férfi figyelme tudja felhívni.

Mérő László: Az ész segédigéi

ONLINE, november 27., 19h

Mérő részletesen ismerteti a misztika, a művészet, a mágia és a hit szerepét a világunk megértésében. Emellett még beszél három olyan megismerési keretről is, amelyek a jövőben csatlakozhatnak ezekhez. A parapszichológia, a mesterséges intelligencia és a termékeny nemtudás – mind más és más okból jönnek szóba. Mérő László legújabb könyvének előadás változata ÉLŐ közvetítéssel.

Tercett-Trió-Trois 10.

ONLINE, november 27., 20h

A Tercett-Trió tizedik adásában főként francia vagy Franciaországhoz (is) köthető zeneszerzők műveiben gyönyörködhetnek a kamaraművek kedvelői. A közvetítés 20:00 órától látható az Opera Facebook-oldalán és az Origón.

Sopron Balett: A szving meg a tangó

ONLINE, november 27., 20h

Miközben Európa a XX. század első nagy háborújába hajszolja magát, majd annak következményeit nyögi, Amerikában új világ épül: két nagyváros indul rohamos fejlődésnek – az északi féltekén New York, a délin pedig Buenos Aires. Hogy melyik lesz az új világ központja, még nem dőlt el. Ezt a kort idézi meg a táncjáték két része, amely itt is, ott is a mulatók világába visz el bennünket, ahol szól a szving meg a tangó.

Grotesque Gymnastics: A kudarc anatómiája (bemutató)

ONLINE, november 27., 20h

A kudarc anatómiája csak egy előadásnak indult, de lassan filozófiát csinál magából.
A járványügyi korlátozások ellenére a premier nem hajlandó elmaradni. Főleg nem másodszorra.
A mostani lezárás ugyanis már nem akadály, csak egy körülmény. Ha pedig körülmény, akkor addig járták körbe, amíg lehetőséggé nem alakult. Ezért megalkották a lehető leghibridebb műfajt: az avantgárd cirkuszi realtime dokumentumreality-kísérletet. Nem a zuhanás számít, hanem a leérkezés.

Citera jazzklub - Kardos-Horváth János feat. Dömény Krisztián

ONLINE, november 27., 20h

Kardos-Horváth János és Dömény Krisztián közös zenei munkája 2019. áprilisában kezdődött, amikor az “Ez a te Magyarországod” című új Kaukázus-számban keresték meg a citera helyét. Azóta több koncerten vannak túl, ahol régi és új Kaukázus - és KHJ - dalokban kísérleteztek a citerával. A színpadon kívül is folytatták ezt a munkát, online koncertjükön ezekkel az alkotásokkal lépnek ki a fényre.

Móser Ádám - téli minikoncertek

ONLINE, november 27., 20h

Móser Ádám minden este rövid, kb. 10 perces minikoncertet ad saját szerzeményiből, improvizációiból, amit élőben, a facebook-oldalán közvetít. 

Andris Nelsons & a Müncheni Filharmonikusok - DG Stage

ONLINE, november 27., 20h

A Debussy, Ravel és Beethoven egy-egy művéből összeállított program 2020. október 30-án, a Gasteig Münchenben megtartott koncerten hangzott el.