Pénteki válogatás

Kattintás után megnézheted a legjobb online programokat. A teljes kínálatért böngészd oldalainkat!

#ÉLŐBEN TúráZOO kisokos // Budakeszi Vadaspark

Online, január 29., péntek, 10:30

Tudtad, hogy a Budakeszi Vadaspark körül milyen sok látnivaló van? Hogy a bemutatótér környékén több erdei útvonalon barangolhattok és akár még a rejtőzködő nagyvadakkal is találkozhattok? Bár a vadasparki lakókkal való személyes találkozás még egy kis ideig várat magára, a Vadaspark közelségét mégsem kell nélkülöznetek. Irány az erdő!

A romlás virágai - A ferencvárosi rozsdaövezet Békés Zoltán képein

Online január 29., péntek, 15:00

Ferencváros egykor Budapest egyik legfontosabb ipari és logisztikai központja volt. Békés Zoltán fotóin az elmúlás, a hamarosan elkezdődő változás előtti csend érzékelhető. Tekintsék meg a rövid beszélgetést a fényképek alkotójával a megnyitó alkalmával, és ha van kedvük, kommenteljenek!

Pesti Magyar Színház: Harisnyás Pippi

Online, január 29., péntek 15:00 - január 31., vasárnap 15:00

Harisnyás Pippi különös ismertetőjelei: vörös copfos, szeplős, felemás harisnyát és kétszer nagyobb cipőt visel, mint a lába. Pippivel sosem unalmas az élet, rakoncátlan és eleven, de a barátaiért bármit megtenne. Aki szeretne megismerkedni ezzel a különleges kis emberrel, annak nyitva áll a háza, és a Magyar Színház nézőtere.

Szaharov-díj – Emberi jogok Európában és a világban

Online, január 29., péntek, 17:00

A Szaharov-díjat az Európai Parlament 1988-ban alapította és évente ítéli oda az emberi jogok védelméért és a gondolatszabadságért tevékenykedő személyeknek vagy csoportoknak. 2019-ben Ilham Tohti a Kínában élő ujgur közösség jogaiért küzdő aktivista kapta az EP emberi jogi díját, a Szaharov-díjat.

Harmónia Jazzműhely: Szalay Gábor Trio feat. Horváth Albert

Online, január 29., péntek, 17:00

Szalay Gábor a magyar jazzvilág kimagasló bebop gitárosa, fantasztikus ritmikával és harmóniaérzékkel. Márton Attila találóan írta róla: Ha van “underrated” jazz-zenész kis hazánkban (márpedig, sajnos, bőven van), akkor Gábor is ezek közé tartozik. …Gábor a legjobb hazai gitárosok sorában is – megítélésem szerint – az elsők között foglal helyet, ráadásul a legidőtállóbb jazz irányzat művelője, amelyet Wes Montgomery, Kenny Burrell, Barney Kessel, Jim Hall és…Grant Green neve fémjelez.

Small Size Days 2021 /// Hungary

Online, január 29., péntek 18:00

A Covid-19 világjárvány mindannyiunkra hatással van, azonban a legfiatalabbak a leginkább érintettek: azok a 2020-ban született kisbabák, akik még nem találkozhattak a nagyszüleikkel; gyerekek, akik számára nem adatott meg a lehetőség, hogy játszhassanak barátaikkal az óvodában, hogy iskolába vagy közösségbe járhassanak. A hatás hosszútávú lesz, a színház és a művészetek pedig kiemelkedően fontos szerepet játszanak abban, hogy a felnövekvő gyerekek megértsék az őket körülvevő világot. Minden program megtekinthető és elérhető a Small Size Facebook oldalán.

The HDMFC Story

Online, január 29., péntek, 18:00

1987-ben alakult a hazai Depeche Mode klub a Petőfi Csarnokban.
Vendég Fekete István és Novák József a Klub alapítói, velük lesz beszélgetés a régi szép időkről. Előtte - közben és utána: sok-sok Depeche Mode szám és pár olyan zene, amit anno a Pecsában halhattatok.
A műsort itt tudjátok majd nézni.

Kolibri Színház: Rövidzárlat

Online, január 29., péntek, 18:00

Elgondolkodtál már azon, hogy mitől olyan okos, naprakész és figyelmes a telefonod? Minden lépésed megjegyzi, a kedvedre szóló oldalakkal bombáz, és még azt is megpróbálja kitalálni, amire még nem is gondoltál. De vajon mi, pontosabban ki van a kijelző mögött? Az előadásfelvétel 2021. január 29. péntek 18 órától 31. vasárnap éjfélig elérhető. Az előadás 12 éves kortól ajánlott.

PannON OtthON: Bűn és bűnhődés

Online, január 29., péntek, 19:00

Az izgalmas bűnügyi történet az emberi létezés értelmének végső kérdéseit boncolja, mindemellett végig érzelmi és intellektuális feszültségben tart.

Átrium: Egy, kettő, három

Online, január 29., péntek, 19:00

Norrison bankigazgató a pihenésére készülődik, amikor a családjánál vendégeskedő lány – jónevű amerikai milliomosházaspár egyetlen gyermeke – vészhelyzetet jelent be: férjhez ment. Ami még rosszabb: a szülők megtud­ták, és útban vannak...

USEME – OMC live session

Online, január 29., péntek, 19:00

A tudatos építkezésnek köszönhetően mára kihagyhatatlan szereplői a nagyobb hazai fesztiváloknak is. A zenekar eddig is nagyon termékeny volt, a jövőben is arra számíthatunk, hogy rengeteg új energiát fognak felszabadítani, érdemes hát csekkolni első streamkoncertjüket, csak kattints a linkre.

Budapesti Operettszínház: István, a király

Online, január 29., péntek, 19:00, 22:00

Új szereposztással hódít István, a király online, broadcast-minőségben! Szörényi Levente és Bródy János legendás művén generációk nőttek fel, slágereit minden nemzedék kívülről ismeri. Székely Kriszta rendezése új értelmezését keresi a klasszikus történetnek.

Lukács Miklós Cimbiózis Trió Online Lemezbemutató

Online, január 29., péntek, 19:00

„Zene, az időtlen percek magányából” címmel ad lemezbemutató koncertet a Cimbiózis Trió a Solti terem színpadán. Lukács Miklós cimbalomművész Orbán György nagybőgőssel és Baló István dobossal 2013-ban alapította trióját, amely az elmúlt évek alatt hazánk egyik legsikeresebb jazzformációjává vált.

Békéscsabai Jókai Színház: Vesztegzár a Grand Hotelben

Online, január 29., 19:45

Rejtő Jenő páratlan zsenialitása színpadon, Darvas Benedek fülbemászó dallamaival, Varró Dániel szemtelenül szellemes dalszövegeivel és Hamvai Kornél pazar szövegkönyvével.

MaszkaBál – Lukács Gyöngyi és Alexandru Agache operaestje

Online, január 29., péntek 20:00

Az elismert operaénekes-házaspár, Lukács Gyöngyi és Alexandru Agache válogatnak ikonikus szerepeikből az Eiffel Műhelyház Hevesi Sándor háziszínpadán. A műsor 20:00 órától látható a Facebookon és az Origón.

Vörösmarty Színház: Carmen

Online, január 29., péntek, 20:00

Színmű Prosper Mérimée elbeszélése alapján. A szenvedélyes, magával ragadó történet táncban, szóban elmesélve látható a Vörösmarty Színház színpadán.

Szakértők Stream // TRIP WebSzínház

Online, január 29., 20:00

A Szakértők - avagy külföldön immár Artisans - másfél év után újra a Trip Hajó színpadán muzsikál mindenki örömére! Legendás színházi előadások felejthetetlen hangáradata mellett az argentin Mario I Blejer melódiái is felcsendülnek ezen a különleges, 2021. január 29-i stream-koncerten!

Momentán Társulat: Rendezők viadala

Online, január 29., péntek, 20:00

Végre a filmek szerelmeseit is várják egy kis online impróval! 2021 január végén bemutatják a Rendezők Viadala online változatát. Improvizált stílusjáték filmes műfajok és a közönség ötletei alapján. Négy rendező, négyféle koncepció, és a végén egy film áll össze.