Pénteki zene

Válogatás az online koncertek közül, a teljesség igénye nélkül. Mindent megtalálsz a Zene rovatban vagy a Live rovatban.

Ünnepi koncert a magyar kultúra napja alkalmából

január 22., 9:00

A Debreceni Egyetem Zeneművészeti Karának kiváló muzsikusai a jeles alkalomnak megfelelően olyan kiemelkedő magyar zeneszerzők műveiből válogatnak, akik a magyar kultúra oszlopai és munkásságuknak köszönhetően nemzetünk gazdagodott, gyarapodott.

Kitalált világ - Für Anikó és Hrutka Róbert zenés-irodalmi összeállítása

január 22., 16:00

A magyar kultúra napja előtt ezúttal nem csupán klasszikus magyar költők verseivel, hanem hazai kortárs művészek produkciójával is tisztelgünk: Für Anikó invenciózus előadása, Hrutka Róbert és Dés László zenéje, Bereményi Géza szövegei.

A Magyar Kultúra Napja 2021

január 22., 17:00

Másik János estje egy teljesen új, az évek és a zeneszerző-énekes egyéni, sok zenei stílust ötvöző világa által átformált, sajátos hangulatú megidézése a közös időknek. A közönség egyszerre élheti át az időutazást az elmúlt évtizedekbe „Jánossal és Tamással”, és egyszerre hallja, ahogy kedvelt dalai új életre kelnek Másik János hangján, egyedi ritmusvilágában, bandoneonnal, gitárral, zongorával kísérve.

Óbuda Danubia Zenekar - Fel/Meg/Ki/ Szabadulás

január 22., 18:00

Az idén 250 éve született német forradalmár zenéi olyanok, mint a puskapor: kívülről veszélytelennek tűnnek, de elég egy jól irányzott szikra, hogy vad lángra lobbanjanak. Ezt a szikrát, és a szabadság örökké ifjú szellemét keressük Beethoven nyitányaiban. A keresést vezeti: Hámori Máté.

Kodály Filharmonikusok és Kodály Kórus

január 22., 18:00

Liszt Ferenc Szent Cecília-legenda című művét nagyon ritkán játsszák még a hazai koncerttermekben is. A Kodály Filharmonikusok és Kodály Kórus Debrecen korábban készült, most megosztott felvételén Balga Gabriella mezzoszoprán énekel szólót, a zenekart és énekkart Somogyi-Tóth Dániel, a Kodály Filharmónia Debrecen igazgató-művészeti vezetője vezényli.

Ad Libitum – Cseh Tamás születésnapján

január 22., 18:00 - január 24., 23:59

A Kolibri Színházban idén januárban lesz az ötödik közös Ad Libitum – Cseh Tamás emlékkoncert. A koncerten Cseh András énekli a Sztyopka dalt, Horváth Péter Bereményi Géza: A magyar Copperfield című regényéből olvas fel részleteket.

Gyöngykoszorú - online koncert a Magyar Kultúra Napja alkalmából

január 22., 19:00

Az ünnepi alkalomra Újhelyi Kinga színművész és zenésztársai Gyöngykoszorú című koncertjét tesszük elérhetővé ingyenesen online. A koncertfelvétel 24-én éjfélig lesz elérhető a Csokonai Színház Facebook-oldalán és honlapján.

Anima Musicae Kamarazenekar

január 22., 19:00

Az évforduló kapcsán a XX. század magyar zenéjéből válogatva három, egymáshoz időben közeli és szórakoztató jellegében hasonló művet tűznek műsorukra: Járdányi Pál, Szervánszky Endre és Veress Sándor műveit, amelyek mellé egy századvégi alkotás társul. Tóth Armand 2000. évi Millenniumi Zeneszerző Pályázat díjnyertes alkotása, a Rippl-Rónai képekre reflektáló öt tételes műve egészíti ki időben és térben a zenei párhuzamokat.

Magyar Kultúra Napja a Marczin - Medgyesi Zsolt zongoraestje

január 22., 19:00

Medgyesi Zsolt könnyed és virtuóz előadásmódja minden fellépésén lenyűgözi közönségét, az online előadását hallgassátok szeretettel.

Fugato Orchestra: Hibrid Dalok - Verses koncert Lackfi Jánossal

január 22., 19:00

Hogy mire számíthat a közönség, azt Lackfi János így öntötte szavakba: „Hibrid világban élünk, két Despacito közt egy gangnam style, egy Petróleumlámpa meg egy Raszputyin. Bömböl a retró, a techno, a metál, a folk meg a world. Míg munkatársunk jelentkezik, hallgasson egy kis Mozartot! Van Gogh-fül-mintás tapéta, csak tessék! Formátlan Dali-óra színaranyból! A pólómon Mona Lisa kacsint! Minden remekmű, és semmi sem az. Merüljünk el ebben a szikrázó forgatagban!”

Csend – Törékeny – Üres

január 22., 19:00

Udvaros Dorottya és Beck Zoltán előadóestje az idén 100 éve született Pilinszky János emlékére - élőben az Eötvös10-ből.

Főzzünk embert és együnk tudományt! - a Tudósok ökumenikus csodadiéta-konyhakoncertje

január 22., 20:00

A Tudósok új korszakot nyit legújabb "Ne csak pár kilót fogyj, hanem egyszerre mindet" mottójú koncertjével, hiszen a konyhai alkímia területén, régi polgári hagyományokat felelevenítve, bemutatja az emberhús minőségi feldolgozásának legizgalmasabb formáit.

Fonó Online: Double Dresch Quartet a Magyar Kultúra Napján

január 22., 20:00

Dresch Vonós Quartet + Dresch Quartet - két kvartettel áll színpadra az etno-jazz királya a Fonó online koncertjén a Magyar Kultúra Napján!

Romano Drom

január 22., 20:00

A Romano Drom az egyik legismertebb kelet-közép európai cigányzenekar, 1998-as alapítása óta a világzenei szcéna állandó szereplője. Koncertjeik minden alkalommal jó kedvre és táncra sarkallják a közönséget.

Kelet-nyugati pályaudvar - Cseh Tamás-est

január 22., 20:00

Az előadás Bereményi Géza és Cseh Tamás Frontátvonulás, Nyugati pályaudvar valamint Bereményi – Cseh –Másik János Levél a nővéremnek 2. albumairól tartalmaz dalokat, valamint egyes részekhez Zoltán Áron írt plusz zenéket a műhelymunka során.