Koncert

Fonó Online: Double Dresch Quartet a Magyar Kultúra Napján

Dresch Quartet előadó
Lukács Miklós előadó
Csizi László előadó
Gyányi Marcell előadó
Dresch Mihály előadó
Zimber Ferenc előadó
Bognár András előadó
Online nézhető ONLINE
2021. január 22. (péntek) 20:00
Ár: online jegy: 2500 Ft, többen nézik: 2000 Ft, támogató jegy: 5000 Ft

Dresch Vonós Quartet + Dresch Quartet
Két kvartettel áll színpadra az etno-jazz királya a Fonó online koncertjén a Magyar Kultúra Napján!
A Dresch-univerzum két meghatározó felállása hallható egy este a Fonó Online közvetítésében. Dresch Mihály a magyar jazz egyik legegyénibb zenei világát képviselő, meghatározó, irányadó szereplője. Ahogy Garbarek az észak-európai vagy Coltrane az afro zenei tradíciókat, úgy Dresch az erdélyi autentikus folk jellemző elemeit emelte be a jazzbe. Zenéje sodró, személyes és intim, erő és hit sugárzik belőle.
A legendás Dresch Quartetben remek jazz-zenészek a partnerei, a zenekar évtizedek óta járja következetesen és magabiztosan a saját útját a magyar népzene és az afroamerikai jazz egyéni – a zenekarvezető és a mindenkori tagok által közösen kialakított – ötvözetével.
A Dresch-életmű egy új arca a Vonós Quartet, ahol virtuóz és a népzenét elemeiben ismerő zenészek a társak, akikkel a művész folyamatosan változtatja, tágítja a műfaj határait. A muzsika pedig itt is úgy szól, úgy karcol, ahogy azt már megszokhattuk; egyedien, mesterien, a két műfaj határán lavírozva.


A koncertfelvétel elindításkor vegye figyelembe, hogy a 90 perces időtartamú esemény megtekintését január 22-én 20:00 órától lehet érvényes jeggyel elkezdeni, és 23:59-ig lesz elérhető.