Pikáns szerelmi történetek Szilveszterkor

2017. december 31-én mutatják be Erdeős Anna rendezésében az Így viszik át – Nyáry Krisztián alapján című darabot a Mozsár Műhelyben. Nyáry Krisztián közösségi médiát is felforgató Így szerettek ők köteteiből származó történeteket Tóth Réka Ágnes írta át, külön erre a produkcióra. A híres írok és költők különféle szerelmi történeteit Bakonyi Alexa, Döbrösi Laura, és Mohai Tamás előadásában ismerhetik meg a nézők az év utolsó napján, először.

Egy este harminchat fokos lázban. Sakkparti Kosztolányi Didééknél. A telefonhívás, mielőtt Böhm Aranka kiugrik az ablakon - az elsőről. Időtlen élethelyzetek fiatalok szájából. Másfél órás szerelemszkeccs. Szilveszter este az ünnepelt költők ritkábban ünnepelt társai kerülnek előtérbe az Így viszik át – Nyáry Krisztián alapján című előadásban, amelyben igaz történetek és számtalan, különféle szerelem kerül reflektorfénybe a Mozsár Műhely színpadán.

„Minden sikeres férfi mögött áll egy nő. De milyen ott állni? Égi múzsa helyett  hús-vér nőként a klasszikussá vált sorok mögött.  Stílusjáték, szerepcsere és libikóka:  ez a darab tíz lazán fűzött etűdben vizsgálja irodalmi örökségünk. Azokat a mintákat, amelyeket kapcsolatainkban, héjanászainkban, anyaképeinkben hurcolunk,  amelyekről nézőként magunkra ismerhetünk, és megnyugodhatunk: nem egyedül lépünk ugyanabba a folyóba. Két nő és egy férfi szemszöge visz valami érzékeny egyensúly, megállíthatatlan pulzálás és hétköznapiság felé: felénk. Azoknak, akik csalnak és azoknak, akik megcsalatnak.  Akik imádnak. Gyűlölnek. Azokkal, akik cseréltek férjet, feleséget, nemet, ágyneműt, rímképletet. De egy valamit soha: a kiolthatatlan szerelmet, amelyet ha kellett, a szájukban vittek át – a túlsó partra.” – olvasható az előadás színlapján.