Programajánló augusztus 20-ára

Rendesen kibővült az ünnepi programok tárháza, csúcsán a tüzijátékkal! De, hogy addig se unatkozzatok, látogassatok el napközben a rengeteg rendezvény valamelyikére!

Szent István Nap 2024

Budapest, augusztus 17-20.

Sokszínű programkavalkád és igazi fesztiválhangulat fogadja mindazokat, akik augusztus 17-e és 20-a között Budapesten ünneplik Magyarország születésnapját. A Szent István Nap rendezvénysorozaton fiatalok és idősek, családok és baráti társaságok, a komoly- vagy a könnyűzene kedvelői, a kézműves foglalkozások, illetve a gasztronómia iránt érdeklődők egyaránt megtalálhatják a számukra kedves elfoglaltságot. A fő attrakció pedig ezúttal is az augusztus 20-i látványos tűzijátékshow lesz.

38. Mesterségek Ünnepe

Budai vár, augusztus 17-20.

Augusztus 17-20. között újra a hagyományos kézműves mesterségek, alkotók és kézműves közösségek kerülnek a figyelem középpontjába a Budai Várban. Idén is találkozhatsz tagszervezetekkel, kézműves mesterekkel, külföldi alkotókkal és iparművészekkel. Keresd meg kedvenc alkotódat, vagy ha most először látogatnál el a fesztiválra, fedezd fel a kulturális forgatag minden szegletét. Ez egy kiváló alkalom arra, hogy megismerjétek és támogassátok hazai kézműves közösségeiket, és gyönyörködjetek a tradicionális mesterségek szépségében. Ne hagyd ki ezt a különleges élményt!

Magyar Ízek Utcája

Várkert Bazár, augusztus 18-20.

Idén is várnak Titeket a Várkert Rakparton, a Döbrentei tértől egészen a Clark Ádám térig a Magyar Ízek Utcáján augusztus 18-19-20-án! Finomságokkal, koncertekkel, gasztro beszélgetésekkel telik meg a Várkert Bazár környéke, mert augusztus 18-tól 20-ig újra megrendezik hazánk egyik legnagyobb gasztronómiai fesztiválját, a Magyar Ízek Utcája rendezvényeit. Ez elsősorban magyar gasztrokulturális kiállítás és vásár, de a Kárpát-medence színes ízvilágát és gasztronómiai kultúráját is igyekszik bemutatni. Itt kóstolhatják meg először Magyarország tortáját, és bemutatják a Szent István-napi kenyeret is.

Csárdafesztivál

Vörösmarty tér, augusztus 18-20.

Idén is szeretettel vár a Csárdafesztivál a Kárpát-medence ízeivel! A Vörösmarty téren mennyei falatokkal és vidám hangulattal készülnek az ország legjobb csárdái! Mire számíts? Az ízletes ételek mellett többek között néptáncbemutatókkal és népzenei fesztiválokkal garantálják a fergeteges élményt!

Divat & Design Fesztivál

Millenáris, augusztus 18-20.

Látogass el a Divat & Design Fesztiválra, ahol egy hangulatos, inspiratív közösségi tér vár rád! Meríts ötleteket és alkoss együtt kortárs magyar divat- és formatervezőkkel, valamint szakmabeliekkel. Légy részese a kreatív és értékteremtő programoknak! A Divat & Design Fesztivál keretein belül kézműves foglalkozásokon, fenntarthatósági programokon, koncerteken és izgalmas kerekasztal-beszélgetéseken vehetnek részt a látogatók a város egyik közkedvelt találkozási pontján, a Millenáris Parkban, ahova kicsiket és nagyokat egyaránt várnak a szervezők.

Városok sétánya

Alkotmány utca, augusztus 18-20.

Az utcai installációban helyett kapott 348 magyar város zászlója, valamint vármegyéink és történelmi Magyarországunk emléke is. A települések ábécé sorrendben követik egymást, hogy könnyedén megtalálhasd szülővárosodat, lakhelyedet, vagy akár kedvenc nyaralóhelyedet.

Varázsliget

Városliget, augusztus 18-20.

Idén is a Városligetben és a Vajdahunyad váránál leshetsz be a Varázsliget rejtelmeibe! Igazi csodák várnak a kilátogató lurkókra és az örök gyermek felnőttekre. Cirkuszi játszóházzal, báb előadásokkal, kézműves programokkal vár a Varázsliget, valamint fellépnek a Tűzmadarak vásári mutatványosai és gólyalábasai is.

Panorama Classical

Filozófusok kertje, augusztus 18-20.

Képzeld csak el, hogy a Filozófusok kertjében felállított nyitott színpadon élvezheted a zenét, miközben a Budai Vár, a Parlament és a Bazilika panorámája tárul eléd. A reggeltől estig tartó programok során te is megbizonyosodhatsz arról, hogy Magyarország valóban a zene országa. Ráadásul mindezt babzsákokban pihenve, puha pokrócokról teheted, miközben lámpafüzérek meghitt fénye és helyszíni finomságok kényeztetnek.

Szabadrét Fesztivál

Erzsébet tér, augusztus 19-20.

Téged is szívesen lát a Szabadrét Fesztivál, ahol kora délutántól késő estig elektronikus és élőzene, jókedv, napsütés, természetközeli környezet és piknik vár rád!

Road Movie Live

Road Movie Live, augusztus 19-20.

Kedvenc magyar előadóid ingyenes koncertjeivel vár idén is a Road Movie Live a Műegyetem rakparton! Hallgasd meg élőben kedvenc zenészeidet és ünnepeljük együtt Magyarország születésnapját szuper hangulatban!

Hősök útja

Tóth Árpád sétány, augusztus 20., 9:00

Idén is vár a Hősök Útja a Budai Várban, ahol játékos formában élheted át a magyar történelem hősies pillanatait! Ismerd meg történelmi hőseinket 7 sorsfordító döntés históriáján keresztül! Minden órában lebilincselő előadások várnak rád, az előadások közti szünetekben pedig megcsodálhatod a hagyományőrzők korhű öltözetét, felszerelését és fegyvereit.

Kenyérlelke Fesztivál 2024

Budajenő, augusztus 20., 9:00

2024. augusztus 20-án tizedik alkalommal rendezik meg a Kenyérlelke Fesztivált, amely a kézműves pék szakma legrangosabb hazai eseménye. Idén új, autentikus helyszínen (Budajenő, Magtár utca 5.), megújult, kibővült tematikával és szakmai programmal várja a fesztivál a kézműves kenyerek és péktermékek rajongóit a budajenői Magtárban és annak parkjában. A természetközeli helyszínen a szervezők szakmai és családi programokkal készülnek a jó kenyér és a tiszta élelmiszer iránt elkötelezett látogatók örömére.

Tuesday Madness 2024 @ A38 ORRTERASZ

A38 Hajó, augusztus 20., 17:00

Az elmúlt évek LEGSIKERESEBB tavaszt is érintő őszbe nyúló de leginkább nyári sztorija a TUESDAY MADNESS 2024-ben is vár titeket! Teltházzal robogtak esőben, szélben napsütésben és kánikulában is. A kérdések kérdése pedig a következő: FELÜL TUDJÁK-E MÚLNI az előző évadot? Az már nem SPOILER hanem tény, hogy ZENEILEG egyre változatosabb és egyre minőségibb lett ez a sorozat.

Tüzijáték nézés az A38 hajóról: Induljon a Banzáj!

A38 Hajó, augusztus 20., 17:00

Hangolódj a legnagyobb slágerekkel egészen a 80-as évektől napjainkig, majd nézd az esti tüzijátékot az A38 hajó tetőteraszán! Egyet fizet kettőt kap koktélakció 19:00-ig! Csak a legnagyobb slágerek egészen a 80-as évektől máig! Korhatár: minimum 16, viszont 16 év alatti személy szülői felügyelettel bejöhet.

Canarro Swing Tüzijáték

IF Cafe, augusztus 20., 18:00

Utcazene az iF teraszán. A Canarro zenekar a francia manouche swing (avagy gypsy Jazz) stílus egyik legkiválóbb hazai képviselője. Utánozhatatlan hangvételben, saját és jól ismert dallamok: Django Reinhardt zenei öröksége Budapest múltszázadi szalonzenéivel fűszerezve, egy csipetnyi Párizzsal, és a jazz zenei szabadságával. A zenekar igényes hangzásvilága, egyéni stílusa, közvetlen és unikális zenei élményt nyújt közönségének. Ha röviden kellene jellemezni: a Canarro eleven és izgalmas.

Galaxisok Álomalapítási Ünnepség w. Káltes Ekwa

Kobuci Kert, augusztus 20., 19:00

A Galaxisok a káprázatos Tejút fényes ösvényén száguldó szekerüket húzó hét szikrázó paripa szíriuszi fényben lobogó sörényébe nyírva hozzák el a fényévek örökkévalósága által szemünk elől örökre elrejtett Dyson-gömbök titkos üzenetét, mely végre színére fordítja az ősi igazságot, s lángoktól ölelt kharübdiszek kórusa által…és így tovább. Fehér törpék és vörös óriások, a zenekar eljátssza új lemezét, de újra előveszi és leporolja analóg szintetizátorait is, társa e nagy vállalásban pedig nem más, mint abszolút kedvenc magyar zenekarainak egyike, a Káltes Ekwa.

István, a király

Barlang, Dunaparti Művelődési Ház, augusztus 20., 20:30

Rendhagyó együtt éneklős kertmozi! Idén sem lehet kihagyni, hogy megismételjék! A rockopera, amiről kiderül, hogy mindenki kívülről fújja.

BJC Summer Jam: Egri János Trio

Budapest Jazz Club, augusztus 20., 21:30

Egy élő legenda, a Magyar Arany Érdemkereszttel kitüntetett, Artisjus- és Szabó Gábor-díjas előadóművész, Egri János két szenzációs muzsikussal, az “Év Fiatal Jazz Zenésze” 2021. győztesével, a Junior Prima Díjas Egri János Jr.-al, és a magyar jazz szcéna egyik legkiemelkedőbb dobosával, Pecek Lakatos Andrással fogja szórakoztatni a Summer BJC Jam Session vendégeit.

Disney Music All Night: OPEN AIR BOAT PARTY IN THE NIGHT

A38 Hajó, augusztus 20., 22:00

Hiányoznak a régi jó Disney sorozatok, rajzfilmek vagy filmek? Megtalálták a megoldást! Egész éjszakás buli a régi Disney csatorna előadóinak, filmjeinek és sorozatainak összes kedvenc dalával az A38 hajó szabadtéri felső teraszán, a tűzijáték után!