Programok vasárnapra

Reménykedjünk a hétvégi még jó időben, hogy sétálva tanulhassunk a szép várban. Ellenkező esetben menjünk tova a többi zárthelyi programra, legyen az képregény, vásár, esetleg koincert, de főleg mozi!

48. Fővárosi Képregénybörze

KMO Művelődési Központ, október 9., 10:00

Több tízezer képregény két szinten! A képregénykiadók teljes választékukkal, magánszemélyek saját gyűjteményükkel lesznek jelen. A Börzére a belépődíj 500 Ft/fő, 10 órakor van kapunyitás.

WAMP Millenáris

Millenáris, október 9., 10:00

Az októberi WAMP beköltözik a Millenáris Üvegcsarnokába (D épület). Várnak minden kedves látogatót, vásárlót egy igazi őszi hangulatú design vásárra! A WAMP kiállítók színe-java készül ősszel is a vásárra, egyedi tervezésű ruhákkal, táskákkal, grafikákkal, kerámiával, ékszerekkel, kiegészítőkkel, lakásdekorációkkal.

Nem engedünk a ’48-ból! - A budai Vár az 1848-49-es forradalom és szabadságharc

De la Motte - Beer-palota és Palotamúzeum, október 9., 14:00

A sétán bejárhatjátok az 1848-49-es forradalom és szabadságharc helyszíneit a budai Várban, megnézhetitek, melyik épületből szabadította ki a forradalmi tömeg Táncsics Mihályt, elmesélik, hogyan erősítette meg a Vár védelmét Heinrich Hentzi és készítette elő a támadást Görgei Artúr, valamint azt is, hogy pontosan hogyan zajlott az 1849-es májusi ostrom.

A túlélhetetlen jövő örök vándora, Mad Max - akit természetesen ismét az utánozhatatlan Mel Gibson alakít - ezúttal újfent a túlélésért küzd. Az elhagyott sivatagban épült különös város úrnője - őt Tina Turner játssza - gladiátorjátékokkal szórakoztatja magát. Mad Max kiállja a próbát, mégis halára ítélik. Ám a nukleáris katasztrófa utáni világ mindig újabb meglepetéseket tartalmaz: egy különös, csak gyerekekből álló törzs menti meg őt, és segíti bosszúját. Csodálatos fantáziával készült ez a film: különös járművek, hihetetlen fegyverek, és elképzelhetetlen emberek töltik meg képeit. Izgalmas és félelmetes: csak azoknak ajánljuk, akik szeretik a feszültséget, a gyors akciókat, és szabadjára tudják engedni a fantáziájukat.

Turnaround - A Night of Blues

IF Cafe, október 9., 19:30

Az 50-es, 60-as évek legjobb blues muzsikái és saját szerzemények Turnaround módra. Hideg Csaba guitar-vocal, Szkórits Tala Gábor bass-vocal, Rókusz András drums, SPECIAL GUEST: Hebenstreit Máté - piano

A mindössze 11 éves, komáromi Hodek Áron basszusgitáros máris egy világszerte elismert zenész. Elképesztő tehetségére és sikereire hat éves kora óta figyel a világ. Áron tehetségére olyan legendás zenészek figyeltek fel, mint Quincy Jones, Lenny Kravitz, Justin Timberlake, Timbaland, Chris Brown, Robert Glasper, és még sokan mások. A trió dobosa a számtalan hazai zenésszel is közreműködő, de tengerentúlon szintén jegyzett ütős zseni, Hodek Dávid. Ezúttal Szlovákia egyik prominens zenészével, Eugen Vizváry billentyűs izgalmas hangzásvilágával egészül ki az összeszokott testvérpár játéka.

Corvin 100 - Mad Max - A harag útja

Corvin mozi, október 9., 20:30

A világvége olyan régen volt, hogy már alig akad, aki emlékezne rá. Az emberiség egykori dicsőségének hosszú ideje vége, a Föld egyetlen hatalmas sivatag; a kevés életben maradt kíméletlen gyilkossá, fosztogató ragadozóvá vált, és bármire képes, csak hogy egy nappal tovább bírja. De akadnak még olyanok, akik rendbe hozhatnák, ami, úgy tűnik, visszavonhatatlanul elromlott. Ketten vannak, és örök menekülés az életük. Az egyikük Max: hallgatag, harcos férfi, aki felesége és gyermeke halála után már csak a megbékélést keresi a vad káoszban. A másik Furiosa, a katonanő, aki úgy hiszi, túlélésének záloga az, ha eljut a sivatagon túlra, arra a tájra, ahol a gyerekkorát töltötte.