Programtippek csütörtökre

Böngéssz a programajánlatok között és találd meg számodra a legjobbat!

HR Fest Lupa 2021

Lupa Beach, június 24., 11h

Egy sziget, ahol szabadon kérdezhetsz. Egy szuper társaság, ahol garantáltan lesz, aki megveregeti a vállad. Egy szabadnap, ahol innovatív és kreatív HR-es arcokkal koktélozhatsz! Erre vártak 1 éve, hogy legyen egy hely, ahol szabadon szakmázhatnak a HR-esek, mindezt koktéllal a kézben, a homokos vízparton! Ez lesz az év első személyes szakmai fesztiválja, ilyen hangulatú szakmai eseményen nagyon rég voltál!

Tisztelgés Ernesto Sabato előtt

Cervantes Intézet, június 24., 11h

Idén van Ernesto Sabato születésének 110-ik évfordulója. Az argentin regényíró Rojasban (Buenos Aires) született, olasz bevándorló családban. 1945-ben feladta tudományos pályáját, hogy teljes egészében az irodalomnak szentelhesse magát. 1948-ban megírta az El Túnel (Az alagút) című művet, és évekkel később, 1961-ben született meg a Sobre héroes y tumbas (Hősökről és sírokról) című munkája, amely elismert íróvá tette őt. Június 24-én külön programmal ünnepel a Cervantees Intézet.

Tárlatvezetés az Új világ született kiállításon

Várkert Bazár, június 24., 11h

A világháború maga alá temette a régi világot, következménye egy újabb világégés, majd a hidegháború lett. Európa testvérháborúban vérzett ki, hogy a 20. századot már Amerika és Oroszország uralják. A kiállítás a boldog békeidőktől a háborús lelkesedésen át a keserű kiábrándulásig vezeti el a látogatókat. Bemutatja, miként sodorta el a polgári berendezkedést az iparosított és világméretűvé terjedő háború, hogyan fordult visszájára a 19. század haladásba vetett hite, és vált csatatérré a hátország is. 

Rómeó vérzik lemezbemutató

Barba Negra, június 24., 18h

Nyolc hónapos késéssel jön a Szűk a tér lemezbemutatója! A rendhagyó lemezbemutatón elhangzik majd az új anyag krémje-habja, viszont a még ropogós trackek mellett természetesen a régebbi nagy RV slágerek sem maradnak el a repertoárból.

Hiperkarma

Budapest Park, június 24., 18h

A hiperkarma végre visszatér a Parkba! Az hiperkarma a kétezres évek hazai alterszcénájának ikonikus zenekara. Bérczesi Robi különleges dalszerzői szupertehetsége vitathatatlan. Tavalyelőtt a Park szezonjának 0. napjának meglepetés fellépői voltak, 2021-ben pedig újra a színpadra állnak, ahol minden korszakos, meghatározó slágerük és az újabb szerzeményeik is elhangzanak majd.

PavilON TSütörtök / Peter Makto + Guest

PaviloN, június 24., 18h

A Truesounds újabb helyszínen vert tábort a jó időt meglovagolva májustól szeptemberig összesen 5 alkalommal, havonta egyszer TSütörtököt mondanak a pavilON barátságos környezetében és zöld övezetében a város egyik kedvelt pontján, a Nehru Parton. Peter Makto estjein a Truesounds Music legendákon, Gregory S és Davko-n kívül meglepetés vendégek is felbukkannak majd.

„Néhai való jó Mátyás királ” - Zenei életünk a régi Magyarországon

Budapesti Történeti Múzeum  - Vármúzeum, június 24., 18h

A koncert a 15-16. századi Kárpát-medence zenei világából nyújt sokszínű keresztmetszetet. A körutazás ellátogat a királyi és fejedelmi udvarok, városok, kastélyok, templomok, kúriák, valamint a falvak világába. A korabeli örökségben bőven fellelhetők írott és népi dallamok, folklorizálódott műalkotások és a műköltészetben irodalmivá tett népköltészeti formák is. 

Szentendrei Építészszalon - Ekler Dezső és meghívott vendégei építészet-hermeneutikai sorozata

Online, június 24., 18h

Ebben az évben is folytatódik Ekler Dezső építész elméleti sorozata Szentendrei Építészszalon címmel. Január 28-tól hét hónapon át követhetitek az előadásokat, elsőként a nyelvújító világsztár építészek kerülnek terítékre, először dizájnerként, aztán stílusteremtőként.

Ed Is On, Bekvart, Kassandra

Arena Garden, június 24., 18.30h

Az Arena Gardenben lép fel Kassandra, Ed Is On és Bekvart. Kapunyitás: 18:30.

Márai és a humor – Lenin szakálla - Márai Sándor estek

Várkert Bazár (Szárazárok Színpad), június 24., 19h

Hirtling István színművész és Mészáros Tibor irodalomtörténész, Márai-kutató estjein nem pusztán részletek hangzanak el a Márai életműből, hanem izgalmas, különleges és alig ismert információkat tudhat meg a közönség az örökérvényű szerzőről. Az előadások vetített képekkel, dokumentumokkal és Tárkány-Kovács Bálint Junior Príma díjas cimbalomművész inspiratív és sokszínű zenei kíséretével segíti az irodalmi szövegek elmélyült befogadását.

Fatia Negra

Újszínház, június 24., 19h

Henriette-et, a gazdag Lapussa család kegyelemkenyéren tartott leányát – habár a tehetséges fiatal ügyvédet, Vámhidy Szilárdot szereti – nagyapja a gazdag Hátszegi báróhoz kényszeríti. A két fiatal a maga módján próbál tiltakozni: önként elvetnék maguktól az életet, de szerencsére megmentik őket. Ennek azonban nem sokáig örülhetnek: Hátszegi báró magával viszi a lányt Erdélybe, ahol a titokzatos Fatia Negra tartja rettegésben a vidéket.

Végszó

Rózsavölgyi Szalon Arts & Café, június 24., 19.30h

Michael McKeever darabjának szereplői harcolnak egymással, a véleményekkel, a kritikákkal, az intrikákkal, de főként az érzelmekért, a szeretetért küzdenek, hogy végre megtudják egymástól: szüksége van-e még rájuk a családnak. Aztán a valós életből hirtelen belekerülünk a Lear király közepébe…

AMP & Kováts Gergő

BMC - Opus Jazz Club, június 24., 20h

A zenekar tagjai a fiatal magyar jazz-generáció azon képviselői, akik a szabad improvizációs zene legfrissebb irányait kutatják.  A zenekar különböző felállásokkal nagy sikerrel szerepelt többek közt Wroclawban a Jazztopad jazzfesztiválon, a dublini 12 Points jazzfesztiválon és az Are you Free jazzfesztiválon. A quartet tagjai olyan volumenű zenészekkel játszottak már együtt, mint Peter Brötzmann, Alexander von Schlippenbach, Johannes Bauer, Rudi Mahall, Ken Vandermark vagy Marco Einedi.

Mondd kis kócos!

Fém Arts & Café, június 24., 20h

Cziczó Attila, a FÉM Színház alapítója ezúttal Komár László legnagyobb slágereivel idézi meg a nyolcvanas-kilencvenes éveket. Minden dalhoz egy sztori is jár! Gitár a kézben, sörök az asztaloknál: színház + kávézó + közösség!

Lara Fabian | Budapest 2021

Papp László Budapest Sportaréna, június 24., 20h

20 millió eladott albummal a háta mögött Lara Fabian visszatér vadonatúj, 50 World Tour elnevezésű turnéjával. Ezzel a koncertkörúttal egyszerre ünnepli 50. születésnapját, valamint a különleges előadással - amelynek keretében mind a 14 albumáról elhangzanak a legnagyobb slágerei – 30 éves karrierjét. Lara új, francia albuma Papillon címmel februárban került a boltokba.

TáncszínházON - Szegedi Kortárs Balett: Blue

Online, június 24., 20.30h

Az előadásban az alkotók a kék színt egyfajta szimbólumként használva, annak számtalan jelentése köré építik darabjukat. Egyszerűen beszínezik a szereplőket, és az ilyen módon csoportok és egyének között létrejövő színbeli, formai különbségekből adódó játékkal sokféle asszociációra késztetik a nézőket.

Ecool Jazz Est: Budapest Jazz Orchestra

Budapest Jazz Club, június 24., 20.30h

A zenekar ezzel a koncerttel rója le tiszteletét a 2021-ben elhunyt, az egyik valaha élt legnagyobb big band zeneszerző és hangszerelő előtt. Sammy Nestico olyan nagyságokkal dolgozott együtt élete során, mint Quincy Jones, Phil Collins, Barbra Streisand, Michael Buble, Natalie Cole, Sarah Vaughan, Frank Sinatra, Bing Crosby. A koncert művészeti vezetője: Zana Zoltán.

Múzeumi raktárvásár

Magyar Nemzeti Múzeum, június 24-26.

Június 24-25-26-án a Nemzeti Múzeum múzeumi boltjában a tavaly őszi nagy sikerre való tekintettel újabb múzeumi könyvkiárusítást tartanak. Kedvezményes áron szerezhetnek be régészeti, történettudományi, muzeológiai, fotótörténeti, képzőművészeti köteteket, katalógusokat és kiállítási vezetőket!