Rád vagyok kattanva

Freddie Prinze Jr. ismét szerelmes. Az érzés persze nem érhette váratlanul hősünket, hiszen évente legalább két alkalommal szeret bele szebbnél szebb és fiatalabbnál fiatalabb kolléganőibe. Hogy ez a fiú a magánéletében is ilyen szerencsés-e, arról nem tudni biztosan, a filmvásznon azonban ő minden idők egyik leggyakrabban feltűnő hősszerelmese.

Legyen akár horror ("/Még mindig/ Tudom mit tettél tavaly nyáron"), sci-fi ("Wing Commander"), avagy romantikus vígjáték ("A csaj nem jár egyedül"), Freddie-boy minden szerepében ugyanazt a kedves srácot adja a szomszédból, akit a lányok szívesen mutatnának be a mamának, s akinek Bambi-tekintete egyszerűen megbabonáz minden 12 és 16 év közötti amerikai tinédzserlányt.

A New York-i helyszínek, ahol a film külső jeleneteit forgatták, kiváló háttérként szolgálnak az első szerelem púderozott ábrázolásához. Ám a kapcsolatok nem csupán tömény cukormázból és idillből állnak. A hűség, az eltávolodás és a menetrendszerinti unalom témakörét is körbejárja a film, persze kellően édeskés, bizsergető, tipikusan hollywoodi megoldást kínálván mindezen problémákra. Éppen olyanokat, amelyekre mindannyian vágyunk egy forró, nyári estén.

Idén Julia Stiles ("10 dolog, amit utálok benned") lehetett az a szerencsés, aki kifogta magának Freddie aranyhalát a "Rád vagyok kattanva" állóvizéből. Bár kettejük párosa igencsak jól mutat a vásznon, színészi képességeik mégsem varázsolják a filmet az "Egy kapcsolat végének" fiatalított változatává. Bár a mozi műfaját romantikus komédiaként aposztrofálják, a valódi komikus jelenetek hiányoznak Kris Isacsson forgatókönyvéből. Ez alól talán két kivétel van; az éjszakai TV-s talkshow, amely Al férfiasságát veszi górcső alá, illetve a srác édesapjának (Henry Winkler, a "Vizesnyolcas" és a "Sikoly" után ismét tinifilmben) új tévéműsora, amely a főzőiskolát elegyíti a Zsaruk!-jellegű sorozatok realizmusával. Mindennek azonban nem sok kihatása van a film fő témájára, Al és Imogen kapcsolatának alakulására. Ezt a vonulatot abszolút a romantika uralja, s éppen ezért a film kiváló (alibi)-programként szolgálhat túlfűtött estéken, legfőképp egy autósmozi nyugalmas rejtekében.