Rajongói film készül Voldemort ifjúkoráról

Az előzetes látványos filmet ígér.

A rajongói filmek jó része szóra sem érdemes, viszont vannak figyelemre méltó alkotások is. Ezek a filmek szigorúan nonprofit jelleggel készülnek, hiszen nem sérthetik meg a szerzői jogokat - valamennyire más, bár az sem tisztességes, ha ripoff (ez is koppintás, de azért van bennük némi eredetiség is, a nyolcvanas években az olaszok szinte sportot űztek az ilyen olcsó produkciókból), vagy mockbuster (az Asylum aktuális mozisikereit meglovagló gagyijai, pl. a Transmorphers, Kígyók a vonaton, Jurassic város).

 

Forrás: Tryangle Films

 

Talán a Star Trekből készült a legtöbb fanfilm, sőt, fanatikus rajongók két teljes sorozatot is összehoztak. Mindkettő a klasszikus sorozatot, a TOS-t folytatják: a Star Trek Phase 2, illetve a Star Trek Continues - ez utóbbi talán az eredetinél is jobb (bár lássuk be, ez még önmagában nem nagy teljesítmény), és gyakorlatilag mindenben tökéletesen megidézi a Kirk-féle Enterprise kalandjait.

A Harry Potter-prequelként is értelmezhető Voldemort: Origins of the Heir Tom Denem fiatalkorára fókuszál, amelyről már megtudhattunk egyet s mást Rowling regényeiből, de több esemény is homályban maradt. A Tryangle Films lelkes csapata igyekezett kitölteni ezeket a hézagokat, és most közzé is tették filmjük előzetesét. Elég profinak néz ki, a látvánnyal nincs gond, de a legtöbb rajongói alkotásnál a trükkök kivitelezésének viszonylagos olcsósága miatt nem is ezzel szokott baj lenni - és sajnos már most látszik, hogy a színészek nem profik.