Rejtélyes gyilkosságok és egyéb botrányok Hollywood aranykorából

Zsarolás, máig tisztázatlan gyilkosságok - némelyiknél a maffia is szóba került a régi Hollywood botrányai kapcsán.

Joan Crawford pornózott

Nyilván abban a korban nem így mondták, de ez a lényegen mit sem változtat. Crawford az MGM egyik legnagyobb sztárja volt, így a stúdiót érthetően elég érzékenyen érintette, mikor kiderült, hogy remekül jövedelmező színésznőjük fiatalkorában legalább egy szexfilmben szerepelt, a Velvet Lipsben. Időt és pénzt nem spórolva éveken keresztül kutattak, hogy megsemmisítsék a film fellelhető kópiáit.

Az MGM hírhedt problémamegoldója, Eddie Mannix állítólag szövetkezett a maffiával, amikor zsarolók százezer dollárt követeltek a filmért cserébe. De azok csak egy mérsékelt ajánlatot kaptak: vagy megelégednek 25 ezer dollárral a kópiákért cserébe, vagy egyszerűen megölik őket. A történet egy másik verziójában Mannix a negatívért cserébe ellenkezés nélkül leszámolta a százezret.

Amikor Crawford 1943-ban otthagyta az MGM-et, ismeretlen okból 50 ezret fizetett a stúdiónak. Filmtörténészek gyanítják, hogy a színésznő ezzel honorálta, hogy megsemmisítették fiatalkori botlásának bizonyítékait.

 

Errol Flynn a fiatal lányokat szerette

A kardozós-harisnyás kalandfilmek legnagyobb sztárját 1943-ban nemi erőszak vádjával állították bíróság elé. Mint korábban mondta, azt szerette, ha a "whisky öreg, a nő viszont fiatal" - két 17 éves lánnyal töltött éjszakája után kellett a törvény színe elé állni. Az erőszak vádját tagadta, ügyvédje pedig mindent megtett, hogy az esküdtszéket a színész mellé állítsa. Ez olyan jól sikerült, hogy Flynnt felmentették, a "bíró pedig csak ült, és olyan imádattal bámult rá, mintha csak a saját fia lenne".

A botrány nem tántorította el a színészt, hogy továbbra is fiatal lányokat szeressen. A tárgyalás alatt találkozott az akkor 19 éves Nora Eddingtonnal, akit feleségül is vett, és 50 évesen bekövetkezett halála előtt egy olyan nővel kavart, aki mindössze 15 éves volt, amikor a férfival találkozott.

 

Supermant vajon egy titkos viszony miatt lőtték fejbe?

Nagy port kavart az '50-es évek Supermanjének, Georges Reevesnek rejtélyes halála: a népszerű sorozatszínészt fejbelőtték. Annak ellenére, hogy öngyilkosságnak könyvelték el, felröppent a pletyka, hogy nem véletlenül azután halt meg, miután viszonya volt a problémamegoldó Eddie Mannix feleségével.

Évekkel később a nő, Toni Mannixnek egy barátja azt mondta, hogy bevallotta egy papnak, hogy Mannix végzett Reeves-szel. Ám hivatalosan továbbra is öngyilkosságnak tartják a színész halálát, amit azért követett el, mert komoly depresszióba esett, hogy a sorozaton kívül nem talált más munkát.

 

Halálra késelték Lana Turner barátját

Lana Turner Hollywood egyik legnagyobb femme fatale-ja volt. 1958-ban akkori barátját, Johnny Stompanatót, a közismert maffiózót holtan találták a színésznő lakásában. A gyilkosságot végül önvédelemnek ítélték, miután a színésznő 14 éves lánya, Chery Crane azért döfte le a férfit, mert az őrjöngve fenyegette az anyját.

Noha Turner karrierje nem tört meg, pletykálták, hogy Crane féltékenységből ölte meg a férfit, mert titkon szerelmes volt belé, míg mások arról beszéltek, hogy a színésznő követte el a gyilkosságot, majd ráfogta a lányára.

(Forrás: Ranker)

 

Korábbi cikkeink a témában: 

Nem volt valami mesés az Óz, a csodák csodája forgatása

Hollywood aranykorának borzalmas bűnei