Schwarzenegger a zombipapa

Észak-amerikai forgalmazóra talált Arnold Schwarzenegger merésznek is nevezhető kísérlete, amelyben az egykori akciósztár és kormányzó zombik közé keveredik. Új filmjéről, a Maggie-ről keveset tudni, de egész biztosan különbözni fog minden korábbi munkájától.

A legtöbb kiöregedett akciósztár életében eljön az a pillanat, amikor hagyja magát rábeszélni egy lelkes amatőr által, hogy végre valami egész mást csináljon, mint ami híressé és gazdaggá tette. Arnold Schwarzenegger esetében ez az amatőr egy bizonyos Henry Hobson, aki korábban csakis főcímeket és stáblistákat tervezett és szerkesztett sorozatok és középszerű hollywoodi produkciók számára, a projekt pedig a Maggie, egy zombifilm. A történetben Arnold egy sokat látott farmer, akinek egyszem lánya, a címbéli Maggie megfertőződik, és lassan, de biztosan vérszomjas élőhalottá válik, ám apja nem mond le róla. A szinopszis alapján akár még akciófilm is lehet a dologból, az alacsony költségvetésből és a másik főszereplő, (A család kicsi kincse, Augusztus Oklahomában) személyéből ítélve jó eséllyel művészi ambíciókkal megáldott amerikai független film sül ki az egészből.

A Maggie premierje az eredeti tervek szerint a Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon lett volna, de a napokban megvásárolta az észak-amerikai forgalmazói jogokat a főleg horrorokra szakosodott Lionsgate, így bemutatót elnapolták 2015 elejére. Arra viszont van esély, hogy az „apokaliptikus thriller” bekerüljön a Sundance fesztivál programjába, ami elég nagy meglepetés lenne minden Schwarzenegger rajongó számára – hősük amúgy executive producere is a filmnek. A nagy kérdés persze az, mit kezd a készítő az egykori testépítő még vaskos osztrák akcentusával, ami még elmegy egy akciófilmben, békés vidéki gazdálkodóként viszont ki fog lógni a lóláb.