Szerdalárda

Ahogyan a kép is mutatja, régen én nagyon szív a koncert, de már nem. Öregecske lettem, így feladatomként az maradt, hogy azt ajánljam, ti is szív a koncert! Márpedig koncertből manapság hiány nem lesz, a szerda például jobbára erről szól. Online, vagy szabadláb, koncert lesz sok, lásd alább!

Tőserdő, június 30., 16:00

Az ország legzöldebb és legundergroundabb fesztiválja - a szervezőkön kívülálló okokból - elhagyja névadó törzshelyét Tiszaalpárt és idén nyáron már a lakiteleki autós kempingben várja az antimainstream rajongókat.

#HONNANANÉV: Konyha

Online, június 30., 16:00

Élő és interaktív beszélgetés a KONYHA tagjaival az új lemezről, a vendégalkotókról, a kapcsolódó novellafüzérről és még sokminden másról. Izzítsátok a saját kérdéseiteket is, tartsatok most is velünk és csekkoljátok Hunor és Greg szokásos szerdai #HONNANANÉV című streamjét! A stream ingyenes, csak kattints erre a linkre június 16-án délután 4-kor és már indul is.

HØT SPØT 2021 / Every Wednesday

A38 Hajó (Orrterasz), június 30., 17:00

Egy év után idén újra minőségi basszus zenék az A38 ikonikus Orrteraszán, barátokkal a naplementében. A keménykedést továbbra is az éjszakai partikra marad. trap // melodic dubstep // future bass // bass house // dnb... Koktélakció! 1-et fizetsz 2-t kapsz nyitástól este 19 óráig!

Kapcsolatok - Fiatal művészek nyári tárlata

MANK Galéria, június 30., 18:00

A 2021-es esztendő kurátori koncepciója szerint a pályázat a kapcsolatok köré épül, azokat ugyanis az elmúlt bő egy évet meghatározó koronavírus-járvány alapjaiban befolyásolta. Az emberi kapcsolataink mellet ráadásul a természettel való viszonyunk is változáson megy keresztül.

Terasz Live – Takáts Eszter

Esernyős, június 30., 18:00

Az immár 16 szerzői kiadású lemezzel rendelkező dalszerző Takáts Eszter a hazai könnyűzenei élet mindig megújulásra képes szereplője, azon kevés női előadó közé tartozik, aki nem csak szólistaként, hanem dalszerzőként is képes maradandót alkotni.

A preraffaelita művészet és a viktoriánus vallástörténet összefüggései

Online, június 30., 18:30

A XIX. sz. közepe indulatos vallási viták ideje volt Angliában: a katolicizmus térhódítása komoly aggodalommal töltötte el az anglikán egyházat. A kora preraffaelita Mária-, Krisztus- és Szent Erzsébet-ábrázolások ezen viták kereszttüzébe kerültek, a korabeli kritika ezek tükrében értelmezte a kiállított műveket. A kritikai fogadtatás pedig jelentősen befolyásolta a preraffaelita festők későbbi vallásos témaválasztását és a téma ábrázolási módját.

Ketten és külön - Dragomán György és Szabó T. Anna irodalmi estje

Benczúr-kert, június 30., 19:00

Egy pár, közel harminc év. Együtt körülbelül huszonöt könyv, na és persze színdarabok, meg sok-sok műfordítás. Utazások ketten és külön, fejben és a nagyvilágban. Két dudás, két gyerek, egy csárda. Vajon, hogy férnek meg együtt, hogy osztják el, meg, be, ki, szét? Vannak-e trükkjeik? Tippjeik? Na, és receptjeik? Szópárbaj, anekdoták, felolvasás!

Felső Tízezer + Cz. K. Sebő Band

A38 Hajó (Tetőterasz), június 30., 19:00

A sodró gitárzenéjéről, nagyívű refrénjeiről és szeretetteljesen cinikus szövegeiről ismert Felső Tízezer 2015 óta létezik, azóta pedig már három nagylemezük jelent meg. A powerpop és az alternatív zene hagyományait ötvöző zenekar szoros kapcsolatot ápol a DIY/csináld magad-mozgalommal is, ami tetten érhető videóklipjeikben, kiadványaikban és koncertjeiken egyaránt.

Hesszelők

Bethlen Téri Színház, június 30., 19:00

2020 tavaszán Blaskó Borbála koreográfus-rendező új fizikai színházi produkciót hoz létre Caryl
Churchill Az iglic című drámája nyomán. A Cseh Dávid dramaturg által írt adaptáció címe (Hesszelők)
"figyelőket", "leskelődöket" jelent magyarul, és egyben szójáték a német "Hexe", azaz "boszorkány"
szóval is. Blaskó nyers és groteszk értelmezése egyben gondolatmenet a jó és a rossz természetéről
és arról, hogy cselekedeteinket gyakran olyan vágyaink és elfojtásaink hajtják, amelyekről nem is
tudunk.

MRME szólistái

Magyar Rádió Márványterme, június 30., 19:00

Km: Fodor Ildikó (ének), Fenyvesi Andrea, Fodor Ildikó, Király-Lugosi Veronika, Kirkósa Péter, Balog Miklós, Albert Julianna, Radics Ádám, Tóth Gabriella, Tóth Nóra, Újlaki Kata (hegedű), Máté Győző (brácsa), Koczur Szabolcs (trombita)

Főszerepben: Elīna Garanča

Müpa (Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem), június 30., 19:30

Sokan tartják korunk legjobb Carmenjének. Elīna Garanča, a kis lélekszámú, ám a világnak sok jelentős muzsikust adó Lettország szülötte, 2010 óta hódítja meg a zabolátlan cigánylány szerepében a New York-i Metropolitan közönségét. Most a Müpában is megcsodálhatjuk: június végi fellépésének első részében Bizet operájából szólal meg keresztmetszet. 

Los Orangutanes

Normafa Síház, június 30., 20:00

Latin vibe a budai hegyekben! A Kelet-Közép-Európában is unikumnak számító, tíz tagú latin-amerikai cumbia Los Orangutanes együttest többek közt az Anselmo Crew, az Irie Maffia, a Besh o droM, a Ladánybene 27, a Zuboly, a PASO és a Manaky magyar, perui és uruguayi zenészei alkotják.

Nóvé Soma (Middlemist Red, MORDÁI)

TRIP (Terasz), június 30., 20:00

Nóvé Soma 2012-ben kezdte zenei pályafutását a Middlemist Red zenekarban. Azóta számtalan zenei projektben részt vett. Nevéhez fűzödnek olyan zenekarok, mint a MORDÁI, a The Night Of The Vampire és a Samurai Drive. Akusztikus előadásában elhangoznak feldolgozások, valamint egy-két saját, más formációval nem játszott dala is.

Decolonize Your Mind Society

BMC - Opus Jazz Club, június 30., 20:00

A nem európai kultúrák zenéiből, nem-temperált hangolásokból, az amerikai minimalizmusból és a pszichedelikus, rituális zenékből inspirációt merítő Decolonize Your Mind Society-t 2018 végén hívta életre Szabó Bálint Gosheven, természetes kiterjesztéseként korábban megkezdett útjának.

Csík János és a Mezzo

Kobuci Kert, június 30., 20:00

Sajátos jó hangulatú koncertélményt ígér Csík János és a Mezzo zenekar. Friss, lendületes előadásukban a magyar népzenével együtt szólalnak meg a szórakoztató jó hangulatú jazz ízű dallamok, olyan zenészek tolmácsolásában, akik közül ki a népzenéhez, ki pedig a jazz muzsikához áll közelebb.

Open Mic Wednesday at Pótkulcs

Pótkulcs, június 30., 20:30

Ha végre élő zenével szeretnéd körülvenni magad és be is szállnál: 15 perc lehetőséget kap mindenki. Mikrofont, vonalbemenetet és igény szerint egy akusztikus gitárt illetve elektromos zongorát a szervező biztosít.

Budapest Bossanova

Budapest Jazz Club, június 30., 20:30

A zenekar – nevéhez hűen – elsősorban bossa novát játszik, célja az 1950-es évek végén Brazíliából elindult, s „világzeneként” Európa nyugatibb felén rendkívül népszerűvé vált zenei stílus autentikus bemutatása, hazai népszerűsítése. A repertoáron szereplő bossa novák és szambák eredeti hangvétellel, portugálul szólalnak meg.