Színészek, akik furcsa háziállatokat tartanak

Nicolas Cage-et egy polip segítette jobb színésszé válni, Reese Witherspoon a gyerekei kedvéért tart egy komplett farmot két törpeszamárral.

Kirstie Alley

 

A Nicsak, ki beszél színésznője az utóbbi évtizedekben többnyire a testsúlyával kerül be a hírekbe, azt viszont kevesen tudják róla, hogy profi lemúrtartó. Harminc éve gondoz lemúrokat, és külön személyzetet alkalmaz, akiknek az az egyetlen feladata, hogy a lemúrjai jólétéről gondoskodjanak. Tavaly húsvétra például ökológiai gazdálkodásból származó áfonyát kaptak műanyag tojásokba rejtve, és amikor az egyik megsérült egy verekedésben, a színésznő hálószobájába költözött át regenerálódni. Az már szinte természetes, hogy a végrendeletéből sem hagyta ki őket.

 

 

Nicolas Cage

 

A színész egy időben híresen nagy lendülettel szórta a pénzt, és nemcsak autókat, többmillió dolláros házakat és szigetet vett, de két királykobra mellett egy polipot is. Nem akármennyiért, állítólag 41 millió forintos összeget adott az állatért, aki segített jobb színésszé válnia. Nem esküdnénk meg rá, hogy működött, de valószínűleg egyébként is csak papíron született meg ez a magyarázat adóoptimalizálási okokból. Cage 2009-ben csődbe ment, majd minden szerepet elvállalt, hogy újra egyenesbe kerüljön anyagilag, és azóta már nem hallani a nagytudású puhatestűről.



Reese Witherspoon


A színésznő két törpeszamarat nevel, akik Honkey és Tonky névre hallgatnak. Állítólag roppant jámbor jószágok, csak a szomszédok panaszkodnak rájuk, hogy nagyon hangosak. Bár a napi pár szamárkiáltáson kívül nehéz elképzelni, mit művelhetnek. A csacsik mellett több malac,  kecske, csirke és kutya lakik a Witherspoon családdal, ami a színésznő szerint nagyon jót tesz a gyereknek, mert sokat tanulnak. Az istállót például nem fizetett személyzet, hanem legalább részben a gyerekek takarítják.

 

Kristen Stewart

 

Az Alkonyat-sorozat sztárjaként a színésznő stílusosan farkas-kutya keverékek között nőtt fel. Az édesanyja most is egy négytagú falka gazdája, akik közül a színésznőhöz a legidősebb, Jack áll a legközelebb. Bár sok államban illegális ilyen állatokat tartani, Kaliforniában pont engedi a törvény az ilyesmit. A színésznő azt mondja, hogy bár félelmetesen néz ki, Jack valójában nagyon kedves és ragaszkodó állat.

 

Tori Spelling

 

A színésznő családja elég komoly házifarmot tart fenn, de egy állat sem áll olyan közel a szívéhez, mint Coco Chanel, a csirke. A szerencsés szárnyas kutyaágyban alszik, ruhákat hord, és úgy jár-kel híres gazdájával, mint a celebek ölebjei.

 

Leonardo DiCaprio

 

A színész még 2010-ben vett meg négyszáz dollárért egy sarkantyús teknőst, aki biztosan túl fogja élni, mivel még legalább hatvan éve lehet hátra. A teknős már akkor 17 kilót nyomott, amikor hozzá került, de idővel akár 90 kilósra is megnőhet. DiCaprio, aki híresen sokat tesz a környezetvédelemért, nemrég egy olyan megállapodás létrejöttében közreműködött, aminek köszönhetően a Seychelles-szigetek egy Anglia nagyságú területen szüntette be a turizmust, az olajkitermelést is minden mást, ami a delfineket, teknősöket és úgy általában a tengeri élővilágot veszélyezteti.

 

George Clooney

 

Az egyik legismertebb furcsaállat-tartó hollywoodi híresség George Clooney, aki 18 éven át élt nagy barátságban Max-szal, a házimalackával. Az állatot a barátnőjétől, Kelly Prestontól kapta 1988-ban, és a kis disznó tovább maradt Clooney társa, mint a színésznő.  Nem elég, hogy a malac Clooney ágyában aludt, maga a színész is azzal tréfálkozott, hogy ez volt élete leghosszabb kapcsolata, ami 18 évig tartott. Csak remélni tudjuk, hogy a feleségével megdönti ezt a rekordot.

 

Audrey Hepburn

 

Audrey Hepburn nem is választhatott volna más állatot maga mellé, mint egy őzikét, és mégis a véletlen sodorta hozzá a Pippin nevű őzet. A Green Mansions című film forgatására készülve kérte meg a film trénere, hogy vigye haza magával Pippint, hogy összeszokjanak. Ez olyan jól sikerült, hogy az őz mindenhová követte, így készült a híres fotó is, amin épp bevásárolnak.

 

 

Tippi Hedren és Melanie Griffith

 

Sokan tudják, hogy Melanie Griffith egy oroszlán mellett nőtt fel, miután az édesanyja, a Madarak című Hitchcock-filmből ismert Tippi Hedren beköltöztetett egyet a házukba. Az idős színésznő ma már nem támogatja, hogy háziállatként tartsák a nagymacskákat, sőt, élére állt egy erről szóló felvilágosító kampánynak. Emellett egy olyan menhelyet vezet, ahol oroszlánoknak, tigriseknek és pumáknak nyújtanak menedéket, és egy nyilatkozatában beszólt Kirstie Alley-nek is, amiért ketrecben tartja a lemúrjait. Ennek ellenére a lánya, Melanie Griffith úgy emlékszik vissza, hogy gyerekkorában Neil, az oroszlán volt a legjobb barátja. Neilt eredetileg azért fogadták be, hogy előtanulmányokat végezzenek a Roar című filmhez, amiben az egész család részt vett, de többen komoly sérüléseket szenvedtek. Melanie-nek az arcát marta meg egy oroszlán, ezért plasztikai műtéttel kellett helyretenni, ráadásul a film is megbukott.

Fotó: Central Press/Hulton Archive/Getty Images