Szombati maradjotthonos

Itt böngészhet programok után aki mégis a meleg szobából szeretné évezni a márciusi hideget.

Priznic

Online, március 13., 08:00

A Priznic két ágyban fekvő ember, egy 21. századi Hacsek és Sajó páros sziporkázó nyelvi humorral átitatott párbeszéde, amelybe szervesen illeszkednek mindenféle szervek, testi és lelki nyavalyák, hipochondria és a nagy semmit színező élet- és betegségfüllentések.


Formába hozzuk a zenét - Magyar Állami Operaház Zenekara

Online, március 13., 10:00

Az egész családot várják március 13-án délelőtt 10 órakor a Hangvilla virtuális koncerttermébe, ahol játékosan, a versek és dallamok ritmikus ismétlődésein keresztül figyelhetik meg környezetünk csodáit.


Világjáró Gyerekek Online – Egyesült Királyság

Online, március 13., 10:00

Márciusban a családok a Stonehenge, a Big Ben és a brit királyi család hazájával, valamint Nyúl Péter kalandjaival ismerkedhetnek meg. A résztvevők, ha kedvet éreznek hozzá, egy kedves angol dalt is megtanulhatnak. Itt.


Lilla és Tündérbogyó kincset keres

Online, március 13., 10:00

Kádár Annamária érzelmi intelligencia-fejlesztő történetei alapján készült zenés mesejáték, melyben Lilla képzeletbeli barátjával Tündérbogyóval kincsek nyomába indul.


Vitéz László

Online, március 13., 10:00

„Szervusztok Pajtikák! A Fabula Bábszínház paravánjára is elérkezett vándorútján a méltán világhírű magyar népi hős: Vitéz László. A mi történeteinkben is megküzd az ördögökkel, és mint gyermekkorunkban, most is győz!"


80 nap alatt a Föld körül

Online, március 13., 10:30

Ha tehetném, körbeutaznám az egész világot. Végiglátogatnám a különböző országokat az Egyenlítőn innen és túl, megismerném a sokszínű kultúrák varázslatos lakóit, a változatos épületeket, a színes tájakat és az illatokat, ízeket, mosolyokat. Klikk


Rumcájsz

Online, március 13., 10:30

Képzeljétek, egyszer egy nagy zsák búzát vittem őrölni a fölső molnárhoz, aki azt se szó, se beszéd, elvette tőlem. Ott álltam hát egy szem búza nélkül. Na, ekkor érkezett a híres erdei rabló, Rumcájsz. Megtudta, mit tett velem a molnár, előkapta a csodaverklijét, amit még a vízimanótól kapott, és elkezdte sebesen tekerni. Itt tudjátok megnézni.


Mátyás király juhásza

Online, március 13., 10:30

Amikor Burkus király és világszép lánya, Kunigunda meglátogatják a juhászt és nemcsak szemet vetnek az aranyszőrű bárányra, hanem minden eszközzel meg is akarják kaparintani, Gergőnek választania kell Mátyás iránti hűsége és a szerelem között. Vajon hogy fog dönteni?


Holle anyó

Online, március 13., 11:00

Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy özvegyasszony, annak pedig egy csúnyácska, lusta saját, meg egy szép, dolgos mostohalánya. Ahogy az térült, s fordult, hát nem beleejtette orsóját a kútba!? Éppen oda, ahol Holle anyó, s az ő csudálatos birodalma már nagyon várta. Jó szórakozást!


A csodafa tündére

Online, március 13., 11:00

A boldog indiai meseidőkben élt egyszer egy király. Vígan és eseménytelenül uralkodott mindaddig, míg egyszer, egy áttáncolt nap után álmot nem látott. Álmában a tengeren járt, a tengerből kinőtt egy csodafa és azon a fán megpillantotta a legszebb lányt, aki valaha létezett. Indiai mese álomról és valóságról, különféle világokról, az örök szerelemről.


Tavaszváró online koncert Endrődi Ágnessel

Online, március 13., 11:00

A zenés mesében megérkezik a Tavasztündér téli álmából. Felébreszti a Szellőcskét, segíti a bajbajutott kis Hóvirágot, előcsalogatja a Napsugarat, madarakat reptet, virágokat ébreszt. Tavaszi szellőt fújva várja a kikelet ébredését!


Róma, az örök város - online túra

Online, március 13., 15:00

A séta a Piazza Veneziáról indul - ismerkedés Rómával (Palazzo Venezia, Via del Corso, Via dei Fori Imperiali, Vittorio Emmanuele emlekmű). Innen tovább a Capitoliumra - Róma születése, legendák és valóság.


Kakaókoncert

Online, március 13., 16:30

„Játsszunk, hogy gyermekké váljunk!” (Illési Erika hegedűművész) A több mint két évtizedes múltra visszatekintő sorozat otthonos, mesélős, a zene világába beavató délutánokat ígér.


Classicus Quartet: Das Wohltemperierte Streichquartett – Fisz

Online, március 13., 18:00

A Classicus Quartet koncert-ciklusa – klasszikus alkotások és kortárs szerzők műveiből válogatva – a kromatikus skála lépcsőfokairól vet egy-egy pillantást a vonósnégyes-irodalomra. Ezúttal Fisz tonalitásban született kvartettekből hallhatunk keresztmetszetet, Haydntől Tornyai Péter bemutatójáig.


Czakó Virág - Dely Robi Duo

Online, március 13., 18:00

Virággal köszöntjük ezt a szombatot estét az iFből: a mély, kifejező hangú jazz énekesnővel Czakó Virággal, partnere a kivételes tehetségű jazz gitáros Dely Roby lesz a stream-en.


Online tárlatvezetés a Sean Scully kiállításban

Online, március 13., 18:30

A kiállítás a kelet-közép-európai régióban először mutatja be átfogóan Sean Scullynak, az absztrakt festészet egyik legfontosabb kortárs képviselőjének életművét. A mintegy száztíz művet bemutató kiállítás az életmű összes meghatározó periódusát áttekinti. Az online tárlatvezetésen Fehér Dávid, a kiállítás kurátora kalauzolja az érdeklődőket a kiállításban.


Budapesti Vonósok: Kamera-muzsika 2.

Online, március 13., 19:00

Az együttes online kamarazene sorozatának második koncertje március 13-án a romantika korába kalauzol bennünket Weber és Grieg egy-egy remekművével.


Fonó Tavasz: Ferenczi - Csoóri - Lakatos

Online, március 13., 19:30

A Fonó Tavasz koncertsorozatban folytatódik a Fonó Selection idei hagyománya, és érdekes fúziók Fonóban rögzített kiskoncertjeit mutatják be nektek minden szerdán és szombaton.


Müpa Home – Mendelssohn: Éliás

Online, március 13., 19:30

Vashegyi György nemegyszer nyilatkozta, hogy nagyra értékeli Mendelssohn zenéjét, és azt is régóta tapasztalhatjuk, hogy két együttese, az Orfeo Zenekar és a Purcell Kórus élén sokat tesz a zeneszerző műveinek hazai népszerűsítéséért. Utóbbit elsősorban nem a szimfóniák, nyitányok és versenyművek, hanem a vokális kompozíciók igénylik, és e csoporton belül is az egyházzenei művek: motetták, oratóriumok. Jó szórakozást!


Bágyi Balázs New Quartet feat. Pocsai Kriszta

Online, március 13., 20:00

A dobos-zeneszerző Bágyi Balázs a magyar jazz-élet egyik meghatározó, külföldön is rendszeresen koncertező művésze. Több alkalommal vett részt turnén az Amerikai Egyesült Államokban és az egyetlen magyar jazz zenész, aki rendszeresen koncertezik Kínában. Itt tudod meghallgatni.


A hattyú

Online, március 13., 20:00

A hattyú mesterkomédia: bravúros humorú, szellemesen éleslátó, pestiesen gúnyos. Egy trónfosztott dinasztia feje, Beatrix, tűzön-vízen keresztül próbálja visszajuttatni családját a hatalomba. Ehhez egyetlen eszköz van a kezében: féltve őrzött lánya, Alexandra.