Szombati programajánló

Hétvégére visszatérni látszik a jó idő, ami azért is kellemes hír, mert az esti koncertek mellé remek szabadtéri és szabadidős programokat is kínálunk délelőttre!

Katonai régiséggyűjtő találkozó és börze

KMO Művelődési Központ, április 6., 9:00

A több mint 20 éves múlttal bíró találkozó, új helyszínen mutatja meg a különböző korok hadtörténeti érdekességeit. Nagy tudású, elkötelezett gyűjtők hozzák el kincseiket,érdekes és értékes  gyűjteményüket. Beszélgethetsz a történelem olyan összefüggéseiről,amit szemtanúként is néhányan még átéltek. Minden tárgynak meg van a saját története.

Sakura ünnep

ELTE Füvészkert, április 6., 9:00

Az ELTE Füvészkertben már sok éve hagyomány az évente megrendezett Sakura ünnep, amely mindig az áprilisi japán cseresznyefa virágzáshoz, Japán tradicionális ünnepéhez, az Ohanamihoz kapcsolódik. Ilyenkor, amikor a japán cseresznyefák virágot bontanak a Füvészkertben, a látogatók – a japán szokásokhoz hasonlóan – takaróra telepedve piknikezhetnek a kertben, gyönyörködhetnek a Sakura fák virágzásában.

Történelmi Vásár Aquincumban

Aquincumi Múzeum, április 6., 10:00

Idén is történelmi kalandozásra hív az Aquincumi Múzeum! Most is egy színes és izgalmas több korszakot bemutató családi rendezvénnyel indítja a szezont. Menjetek el és legyetek részesei a történelemnek!

Kraft Különkiadás: Ékszerek#7

Szimpla Kert, április 6., 12:00

Szerezz be egyedi, kézműves ékszereket és támogasd a helyi alkotókat!

Lemez Vásár

Szimpla Kert, április 6., 12:00

2024-ben is bakelit vásár minden hónap első szombatján. Ha jelentkeznél árusítani: bcs975@gmail.com

OTL 50 ◽️ 6TH BIRTHDAY CYPHER

Akvárium Klub (NagyHall), április 6., 18:00

Az On The Low megrendezi 50. jubileumi buliját az Akvárium Klub Nagy Hall-jában. Az eseményen szinte minden fontosabb OTL taggal és kiadóhoz közeli előadóval találkozhattok, akik egymást váltva hozzák el nektek az elmúlt 6 évének legfontosabb zenéit. Biztosan ott lesz ekhoe, AKC Misi, Filo, az Ibbigang, Nasiimov, Yung Marbi, Atka és még sokan mások.

Heedless Elegance - Lemezbemutató vol.2 / Orient Fall

Akvárium Klub (KisHall), április 6., 18:30

A budapesti underground egyik feltörekvő metál csapata, a Heedless Elegance bemutatja 3. nagylemezét, a “The Dream Within”-t egy önálló koncert keretében is az Akvárium színpadán! Az este vendége a frissen újraalakult Orient Fall!

Szabadság extrákkal unboxing koncert // vendég: HéBa

Gödör, április 6., 19:00

Az est vendége a HéBa zenekar lesz, akik az örömzene és a bohém muzsikálás felejthetetlen élményét nyújtják majd versfeldolgozásokkal, mély érzésű balladákkal és vidám, ropogós tánczenével.

THIS CALLING lemezbemutató + Wishes, Hitori, nís

Dürer Kert, április 6., 19:00

A Bridge To Solace, The Idoru, Magma Rise, ex-Alvin, Prosectura, Dzsúdló, Noble Victory, stb...tagokból alakult, dallamos punkrock/hardcore-ban utazó This Calling, a második nagylemezét mutatja be fiatal, kiváló bandák társaságában. Az azonnal fülbemászó, és ott is maradó összhangzatokért Bödecs Andráson kívül három hölgy háttérvokálja felel.

WOLLNER 60 bemutatja: REMÉNYHAL

Akvárium Klub (Lokál), április 6., 19:30

Durva, de eljött a nap! WOLLNER 60! Bizony, 60 lufi, 60 sör, 60 gyertya, 60 év! De még mindig, mint egy serdülő legényke! Szóval, eljött ez a legendás gigazsúr, A WOLLNER SZÜLINAPJA, megkoronázása, fülhúzása, megcsiklandozása, megünneplése! A helyszín az AKVÁRIUM KLUB lesz. Április 6., írjátok be a bőrnoteszba! Nagyondurvalesz!

Galaxisok // Ellenszélben lemezbemutató koncert

Dürer Kert, április 6., 19:30

Az Ellenszélben igazi protestlemez, a Galaxisok történetének leginkább közéleti ihletésű, legpolitikusabb kiadványa, sokszor dühös és szenvedélyes, néha pedig elkeseredett. Álmok és nosztalgia helyett most a jelenről szól, egy olyan korosztály szemével, mely gyakran tehetetlenül figyeli, ahogy közös hajóját számára elfogadhatatlan irányba kormányozzák számára elfogadhatatlan karakterek.

Csapó Krisztián Quartet

Budapest Jazz Club, április 6., 20:00

Krisztián, aki a Budapest Jazz Club házi nagyzenekarának, a BJC Big Bandnek is oszlopos tagja, az elmúlt években többször nyerte el az olvasók és a muzsikusok szavazólistáján is „Az év harsonása” címet. Kvartettjében Weszely János dobol, Gayer Ferenc, a Magyar Jazz Szövetség elnöke bőgőzik, és az ifjú tehetség, Varga Tivadar zongorázik. Krisztián a Magyar Jazz Szövetség elnökségi tagja, többek között a JAZZER Podcast producere és a JAZZER Magazin főszerkesztője is egyben.

DROELOE - LIVE (NL)

A38 Hajó, április 6., 20:00

A DROELOE Vincent Rooijers holland producer audiovizuális projektje, a future bass, trap, vizuális művészet meglepő kombinációja. A projekt 7 éve született az utrechti művészeti iskolában, és azóta DROELOE számos nemzetközi sikert aratott: több millió stream mellett DROELOE-t olyan előadók kérték fel számok remixére, mint Selena Gomez és Charli XCX.

Balaton Klub

Hunnia Art Bisztró, április 6., 20:00

Töretlenül folytatódik a BALATON KLUB a Hunniában. Jöhet a slágermúzeum.... A szólógitárt ezen az estén is Bujdosó János (EK) pengeti!!! Mint mindig, érdemes lesz eljönni!

ROBOT Rock • A belváros rock diszkója

Robot, április 6., 22:00

Minden péntek és szombat éjszaka! A belépés INGYENES!

Ingyenes Jam Session Estek: FREE BJC Jam Session - Hász Eszter Quartet

Budapest Jazz Club, április 6., 22:30

A Free BJC Jam Session esteken hétvégéről hétvégére a legismertebb és legnépszerűbb hazai zenészek alkotnak spontán formációkat. A késő éjszakába nyúló örömzenélések alkalmával bármi megtörténhet. Az elmúlt években meglepetésszerűen felbukkanó világsztárok és a legkülönbözőbb országokból érkező hobbizenészek egyaránt csatlakoztak az elsősorban vérbeli bebopot megszólaltató triókhoz.

Caliente ★ Reggaeton + Latinpop

Toldi mozi, április 6., 23:30

Legnagyobb slágerek egész este Budapest legforróbb buliján. Enrique? Shakira? JLo? Daddy Yankee? Por favor! Ha lassan szeretsz. Ha gyorsan szeretsz. Ha forrón szeretsz. Akkor beleszeretsz. Felajz a vörös rúzsú, feketén dobbanó éjszakai szexi téboly? Betáncolnál a ritmusok szuggesztív ölelésébe? Válaszd Budapest legizgatóbb éjjeli szeretőjét, lökjed neki a falnak a muchas graciast, és szaggasd szét velük az éjszakát! Megizzasztják a táncparkettet és elhozzák neked a forróvérű latin temperamentum érzéki dallamait! Táncolj, szeress, ragyogj a Toldiban!