Szombati programajánló

Ma nem sok lehetőséget kap a lötyögés, aki nem koncertet akar, vegyen lemezt, vagy spanyolságot! Aztán egyből irány a koncertek, egészen a végéig!

Hangpiac - Lemezbörze

Marczibányi Téri Művelődési Központ, június 15., 10:00

Új és régi hanglemezek, kazetták, CD-k, hangszerek, lejátszók, hangfalak, erősítők, vagy bármilyen zenei témában megjelent könyv, plakát, esetleg póló cserélhet gazdát ezen a garázsvásáron. Az igazi kincsvadászok tökéletes gyűjtőhelye ezen a napon a Marczi zenei bolhapiaca.

20 éves a Cervantes Intézet

Hunyadi tér, június 15., 16:00

Változatos kulturális programok, koncertek, dj, flamencó, gasztronómia, irodalom és természetesen gyermekfoglalkozások a Cervantes Istézet születésnapján.

Sutoro @ Kabin

Kabin, június 15., 16:00

Menj el és hagyd, hogy a törzsi ritmusok, vidám house dallamok megszabadítsanak a hétköznapok terheitől. DJ szettek élőben 16 - 22 óráig. Ínycsiklandó koktélok és frissítő italok, mert táncolni józanul olyan, mint szörfözni a sivatagban. Finom ételek és street food, hogy ne csak a lelked, de a gyomrod is elégedett legyen.

Total Dance Festival Cabrio

Budapest Park, június 15., 18:00

Ha nyár, akkor Total Dance Cabrio! Hagyd, hogy visszarepítsenek a 90-es és 2000-es évekbe! Újra érkeznek a korszak nagyágyúi a Budapest Parkba, hogy egy fergeteges, egész estés show keretein belül megfiatalítsanak Titeket!

TILOS PARTY NAP @ TILOS MARATON 2024

Dürer Kert, június 15., 18:00

A Tilos Maraton második hétvégéjének szombatján egy rendhagyó Tilos Party-val zárják a 9 napos fesztivált, ahol a rádió történelméhez sok szálon köthető Anima Sound System mellett veletek lesz a legendás berlini Love Parade alapító, Dr. Motte is.

Junkies 30 Szekeres 50

Barba Negra (Red Stage), június 15., 18:00

Az időt sokféleképpen lehet mérni: leglátványosabban a gyerekek felnövésén látszik. Meg azon, hogy idén 30 éves a Junkies. Igen, ennyi idő eltelt, ennyivel vénebb lett a világ. Szekeres meg 50, kész fiatalemberré cseperedett. Ünnepeljétek együtt ezeket a kerek számokat a Barba Negra Red Stage-ben a Junkies-al és barátaival egy visszatekintés és egy nagy show keretein belül!

HOLLÁN JAZZ STREET: Hárs Róza & Horváth Szabolcs

Hollán Ernő utca - Sétálóutca, június 15., 19:00

Hétvégi jazz koncertek újra Újlipótváros kapujában, közkedvelt sétálóutcájában! Együttműködő partnera Budapest Jazz Club! Hárs Róza énekesnő a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem hallgatója, Hárs Viktor jazz bőgős lánya. Zongorán játszik, saját dalokat szerez. Három éves kora óta zongorázik, a Vakok Általános Iskolája után a Bartók Zeneművészeti Konzervatóriumban folytatta zongora tanulmányait majd felvételt nyert a Liszt Ferenc Zeneakadémiára.

8Fél Szleng Albumbemutató

Turbina Kulturális Központ, június 15., 19:00

Sok szerettel meghívnak mindenkit június 15-én a Turbinába, ahol bemutatják első albumukat, a 8Fél Szlenget.

PASO

Kobuci Kert, június 15., 19:00

Minden szezonban kiemelt helyet foglal el a Pannonia Allstars Ska Orchestra koncertje a Kobuci Kertben. Varázslatos hangulat, együtt táncolás, együtt éneklés, együtt lélegzés! Tavaly egy fergeteges, teltházas koncerttel ünnepelte itt a PASO a 20. születésnapját, hasonló intenzitású bulira lehet számítani idén, ezen a június közepi estén is! Ne maradjatok le!

Brujeria, support: JACK

Analog Music Hall, június 15., 19:00

A Brujeria új, minden eddiginél brutálisabb lemezével tér vissza Budapestre. A Brujeria tavalyi teltházas bulija után ismét Budapest felé veszi az irányt. A brutális dalairól ismert, rejtélyes mexikói banda szeptemberben jelentette meg új, Esto Es Brujeria című lemezét, amely az elmúlt évek pánikjának és polgári zavargásainak ad dühös hangot. Az extrém metal formáció kreálta zűrzavarhoz ti is társulhattok június 15-én, az Analog Music Hallban egy alapos dühterápiára.

SEMATARY (US) - Haunted Mound Angels Tour 2024

A38 Hajó, június 15., 20:00

A kaliforniai SEMATARY ötvözi a horrorcore, a witch house és a trap műfajait. Karrierjét még barátjával, Ghost Mountainnel kezdte, 2019 augusztusában adták ki debütáló mixtapejüket, a Grave House-t, majd három hónappal később Sematary szólóját, a Rainbow Bridge-t.

Karthago 45

Margitszigeti Szabadtéri Színház, június 15., 20:00

A zenekar fennállása alatt hozzávetőleg 6200 koncertet adott külföldön és idehaza. Június 15-én a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon ünnepli az 1979-ben indult és 45 éve tartó sikertörténetét. A KARTHAGO tagjai, azaz Gidófalvy Attila, Kiss Zoltán Zéro, Kocsándi Miklós, Takáts Tamás és a zenekarvezető Szigeti Ferenc teljes egyetértésben döntöttek a jubileum helyszínét illetően. Ahogy Szigeti Ferenc nyilatkozta, a Margitszigeti Színház, mint helyszín, felszabadultságot, nyitottságot, emelkedettséget kölcsönöz majd az estének, ahol szinte az égig zenghetnek a dalaik.

Balogh Máté Latin Quartet

IF Cafe, június 15., 20:00

Legutóbb Tony Lakatossal jamelt Máté az iFben. Jót, nagyon jót muzsikáltak. A többiek is hasonlóan nagy tehetségek. Most nincs Ki Mit Tud (ahol Tonyék nyertek valaha) de ha lenne, Tony ott lenne a zsüriben és Mátéék a győztesek között. A történetek ismétlődnek.

Alerant Jazz Est: Fehér Fábio Quartet

Budapest Jazz Club, június 15., 20:30

Fehér Fábió az Egressy Béni Művészeti Iskolában tanult, majd felvételt nyert a Snétberger Központba. 2021-ben bejutott a Müpa Jazz Showcase-re triójával, valamint fellépett a Harmónia Jazzműhely és a Művészetek Völgye koncertjén is. 2020-ban az MJSZ Jazz Combo verseny döntőse volt, majd idén a 2024-es Babos Gitárverseny győztese lett.

A holdi kráterek fenséges világa

Svábhegyi Csillagvizsgáló, június 15., 20:45

Elsőként a kettőscsillagok világát ismerhetik meg, majd az égi kísérőfelszínén kalandozhatnak. Az Appenninek hegyvonulat hatalmas csúcsain túl egy teraszos falú, központi csúcsos kráter is vár, amit csak a Clavius kráteróriás tud felülmúlni. Végül az égbolt egyik legszebb planetáris ködét csodálhatják meg.

Luxfunk Radio Funky Party - 17. Luxfunk születésnap

A38 Hajó (Tetőterasz), június 15., 23:00

Idén júniusban lesz 17 éve, hogy elstartolt a Luxfunk Radio! Luxfunk Radio Funky Party – 17. szülinap az A38 Hajó Tetőteraszán! Ünnepelj Te is a Luxfunk Radio-val! Idézzétek fel a 17 év sztorijait együtt! Csapjatok egy nagy Funky Party-t ott, ahol már hagyománnyá vált a szülinapozás! Találkozzatok az A38 Hajó Tetőteraszán!

H!DE pres. DJ RUBY

A38 Hajó, június 15., 23:30

A máltai úriember neve ismerősen csenghet, hiszen nem először teszi tiszteletèt kis hazánkban. A progresszív mágus mindegyik budapesti szereplése osztatlan sikert aratott, ezt mi sem bizonyítja jobban, mint buliról-bulira növekvő rajongótábora. Dinamikus szetjei és karizmatikus személyisége a védjegye. Tarts vele június 15-én, egy igazán rendkívüli helyszínre, az A38 hajón tartandó eseményre. A H!DE csapat legénysége fog elkalauzolni ezen a zenei utazáson.