Szombati programajánló

A hétvégén időszaki szokás szerint beköszön a Halloween, talán ennek tudható be, hogy a gyerekprogramok nem jelentkeztek. A délelőtti mozi után egyből estébe csapunk, és kezdődnek a jobbnál jobb koncertek! Szülinapi, búcsúzós, különleges, mind lesznek! Aki tökölne egy kicsit, azt este várja a Hősök tere!

Legkisebbek mozija: Mancs őrjárat: A film

Puskin Kuckó, október 26., 10:00

A Mancs őrjárat bevetésre kész! Amikor legnagyobb riválisuk, Humdinger lesz a közeli Kalandváros polgármestere, és egymás után csinálja a kalamajkákat, Ryder, és mindenki kedvenc hős kutyijai nagy sebességre kapcsolnak, hogy szembenézzenek a kihívással. Miközben az egyik kutyusnak zűrös múltja van Kalandvárossal, a csapat segítséget kap egy új szövetségestől, Libertytől, a dörzsölt tacskótól. Együtt, a legújabb kütyükkel, szerkókkal és járgányokkal felszerelkezve a Mancs őrjárat beveti magát, hogy megmentse Kalandváros lakóit, mert a Mancs őrjárat sosem fáradt!

Auraleak (Lemezbemutató) - Support: IONS (cz), Divent.

Analog Music Hall, október 26., 18:00

Hamarosan végre megjelenik az Auraleak debütáló nagylemeze, melyet teljes egészében fel is visznek az Analog Music Hall nagyszínpadára egy emlékezetes show élménnyel megfűszerezve. Az estét olyan új és izgalmas modern-progresszív vendégelőadók színesítik, mint a cseh IONS és a szintén hazai Divent.

SOEN | Memorial Tour

Dürer Kert, október 26., 19:00

Ősszel jelent meg a svéd progresszív metal zenekar, a Soen új nagylemeze. Az Opeth egykori dobosa, Martin Lopez által alapított együttes erőteljes és dallamos megoldásaival komoly népszerűségre tett szert az elmúlt bő évtizedben, most pedig friss dalokat is hoztak nekünk: szeptember óta érhető el a Memorial album, amit élőben október 26-án, a Dürer Kertben mutatnak majd be, a Trope és az Oddland koncertje után.

Dystopia × Tre Lunatic × SnailGardN

Dürer Kert, október 26., 19:00

2023-ban új fejezet nyílt a zenekar életében egy magyar nyelvű dal formájában. A „Nem látszik már” elhagy egy csomó olyan irányvonalat, ami egységesen jellemző volt a Dystopiára. A zenei alap is komplexebb nagyjából bárminél, amit eddig csináltak. A leginkább szembetűnő különbség, mégis a magyar szöveg.

Töklámpás Fesztivál

Hősök tere, október 26., 19:00

Tököt hozz, legyél te is tökös! 19:00 órakor találkozó a Hősök terén. A résztvevők hozzák magukkal az otthon faragott Halloween töklámpásaikat. A világító töklámpások és a Halloween jelmezesek megtekintése és aki engedi, lefotózása. A lámpások fényei, a kreatív jelmezek, a forgatag hangulata vár benneteket.

Health

A38 Hajó, október 26., 19:00

A Los Angeles-i industrial-rock zenekar, a Health éppen csak lelépett a Budapest Park színpadáról, ahol a Bring Me The Horizon vendégeként játszottak, máris bejelentette őszi budapesti koncertjüket, ugyanis október 26-án önállóan is visszatérnek, hogy az A38 Hajón mutassák be Rat Wars című friss albumukat.

Belau: Az utolsó

Akvárium Klub, október 26., 19:00

A Belau visszavonul a koncertezéstől: 8 év, 180.900 megtett kilométer, 26 országban adott 236 koncert és végtelen számú felejthetetlen élmény után, 2024. október 26-án utoljára állnak színpadon az Akvárium Klubban. Noha dalokkal biztosan jelentkeznek még a jövőben és várhatóan hallotok róluk még új formákban és módokon. Örökké hálásak lesznek, azokért a sorsformáló tapasztalatokért, amit ettől a projekttől kaptak! Ki gondolta volna 8 évvel ezelőtt, hogy ekkora útra indulnak? Felejthetetlen volt. Az utolsó koncertre egyedi látvánnyal, sok vendégelőadóval és a zenekar minden korszakát felölelő, bővített setlisttel készülnek. Találkozzatok utoljára!

Kim Gordon (USA) || Fall 2024 Tour

Magyar Zene Háza (Koncertterem), október 26., 19:30

Amióta Kim Gordon a 80-as évek elején megalapította az alternatív rockzene egyik legfontosabb, legjobb együttesét, a Sonic Youth nevű kvartettet, azóta a zenei élet egyik meghatározó szereplője. Szólómunkássága, egyéb zenekari projektjei, életrajzi könyve, filmes és képzőművészeti vonatkozású munkái révén a Sonic Youth megszűnése után is az élvonalban maradt, sőt, 2023-ban megjelent második szólólemezével, a The Collective című albummal az év egyik legjobban fogadott, kritikusi és rajongói körökben egyaránt hozsannázott alkotását készítette el – tehát a lehető legjobb pillanatban láthatjuk először szólóban Magyarországon, a Zene Házában.

GROOVEHOUSE - JUDY BIRTHDAY PARTY - NAGYKONCERT

Akvárium Klub (NagyHall), október 26., 20:00

Az Akvárium Klub egy igazán fontos eseménynek ad otthont október 26-án, amiről semmiképpen sem maradhatsz le! A már hagyománnyá vált Groovehouse Nagykoncert idén egy kicsit más köntösben kerül megrendezésre, mint az eddigiek, hiszen az együttes Judy születésnapjának megünneplésére készül! A kétórás koncerten a Groovehouse legnagyobb slágerei mellett, további meglepetésekre számíthatsz! Tegyétek feledhetetlenné Judy számára ezt a napot és ünnepeljetek közösen az Akvárium Klub nagytermében! A koncert után a hivatalos Groovehouse After Party az Akvárium Klub területén található Volt Lokálban kerül megrendezésre!

Charlie 77

Papp László Budapest Sportaréna, október 26., 20:00

Charlie az az énekes, akinek aztán tényleg nincs szüksége a bemutatásra, több mint öt évtizedes karrierje során műfajokon és korszakokon átívelő nagyszabású életművet teremtett. Horváth Károly, ismertebb nevén Charlie, Liszt Ferenc-díjas magyar énekes, könnyűzenész, a rock, jazz, blues, funky jellegzetes hangú előadóművésze. Eredetileg balett táncosnak készült, később még színészként is feltűnt, és színházban is szerepelt. Székesfehérvári gimnazista évei során alapította első rockegyüttesét.

Budateher Jazz Est: BJC Big Band

Budapest Jazz Club, október 26., 20:00

A BJC Big Bandet 2017-ben hívta életre Csizmadia Dávid trombitaművész. Az együttes a Budapest Jazz Club házi nagyzenekara. A más zenekarokban aktív és keresett muzsikusoknak minden alkalom, ha ebben a felállásban játszhatnak, igazi örömzenélésnek számít. Rövid pályafutásuk alatt koncerteztek már a világ vezető zenészeivel, köztük Eric Miyashiro, Louis Dowdeswell, Ryan Quigley és Andy Greenwood lead-trombitásokkal is.

Mother of Millions (GR), The Curious Kind, Goofy Cow (CZ)

Gödör, október 26., 20:00

A 'Mother of Millions' egy prog metal kvartett Athénból, Görögországból. A csapat 3 albumot jelentetett meg: "Human" (Bungalo, 2014), "Sigma" (ViciSolum Productions, 2017), "Artifacts" (ViciSolum Productions, 2019), amelyekről a világzenei sajtó is elismerően nyilatkozott. Új, "Orbit" című kislemezüket a Progspace Awards-on jelölték az "Év Kislemeze" díjra, valamint énekesüket, George Prokopiou-t is az "Év Előadója"-ként. A zenekar számos sold out koncertet tudhat magáénak Athén és Európa szerte, valamint olyan műfajmeghatározó előadók előtt is megjelentek már, mint a Pain Of Salvation, a Leprous vagy Devin Townsend.

Kuhn Fu

BMC - Opus Jazz Club, október 26., 20:00

A Kuhn Fu improvizáción átszűrt pszichedelikus jazz rockjában Zappa találkozik a kabaréval, surf hangzások és metálos riffek lovagolják meg a Chattanooga Choo-Choo swingjét, miközben a megszülető hangokat Shakespeare, Brecht és Monty Python tartja keresztvíz alá. A Christian Kühn német gitáros, zeneszerző és ceremóniamester köré szerveződő zenekar 2012 óta dolgozik a jazz rock (vagy rock jazz) sajátos formáján, amely a paródia és a legnagyobb komolyság között egyensúlyozva mutat fityiszt mindenfajta zenei szemellenzőnek. Zenéjük a kiirthatatlan tréfálkozás mellett azonban mit sem veszít intenzitásából: a multikulturális együttes kirobbanó energiával és mégis elegánsan játssza a kezére akadó dallamokat.

Bear Stone Festival presents: She Loves Pablo (CRO) + Woodstock Barbie (HU) in Budapest

Instant-Fogasház, október 26., 20:00

A She Loves Pablo, amely erőteljes rock és funk keverékéről ismert, meghatározó szereplője az európai zenei színtérnek, és október 26-án ismét hazánkban lépnek fel. Bejelentették hazai vendégüket, a budapesti Woodstock Barbie-t, akik garantáltan forró fuzz-blues-t és elszállós soul-t varázsolnak majd az Instantba.

Electric Bebop Band Budapest

Jedermann kávézó, október 26., 21:00

Az Electric Bebop Band Budapest 2023 elején jött létre, Cseh Péter ötlete nyomán. Nyilvánvaló és nem titkolt a kapcsolódás Paul Motian hasonló nevű zenekarával, amely a legendás jazzdobos vezetésével az előző millennium utolsó évtizedében egyfajta zenei kikeltetőként működött – olyan nevek fordultak meg itt fiatalon, mint Kurt Rosenwinkel, Ben Monder vagy Joshua Redman. A különleges felállású, több generáció képviselőit összeeresztő zenekar hat tagja számára a szabadság keresése és megélése a legfontosabb közös nevező.

Halloween in Muggle Town! Back to Youth!

Akvárium Klub (NagyHall), október 26., 23:00

Áh, a zene… – szólt a szemét törölgetve. – Varázslatosabb bármely mágiánál. (Albus Dumbledore) Figyelem varázslótanoncok! Figyelem muglik! A baglyok remek híreket hoztak! Villodzó fények tükröződnek a vízben, ködfelhők kísértetiesen szállingóznak a Duna partja felett, az órák hátrafelé futnak, a terem közepén gyertyák lebegnek, varázslókat és boszorkányokat észleltek Budapest szívében! Sejteni lehet, hogy Hermionéék és Potterék egy Mugli városban tervezik a hírhedt Halloweeni bulijukat! Pontosabban az Akvárium Nagytermében!