Szombati programajánló

Megkezdődött a tavasz ünneplése programokkal, mert most már talán az időjárás is engedi. Japánkodjunk, múzeumkodjunk, majd a nap második felében ropjuk a táncot és örvendjünk a hátha megmaradó nap általi melegnek.

Sakura ünnep

Fűvészkert, április 15-16. 

Az ELTE Füvészkertben már sok éve hagyomány az évente megrendezett Sakura ünnep, amely mindig az áprilisi japán cseresznyefa virágzáshoz, Japán tradicionális ünnepéhez, az Ohanamihoz kapcsolódik. Ilyenkor, amikor a japán cseresznyefák virágot bontanak a Füvészkertben, a látogatók – a japán szokásokhoz hasonlóan – takaróra telepedve piknikezhetnek a kertben, gyönyörködhetnek a Sakura fák virágzásában.

Várkert Mozi - A modern kert festői - Monet-től Matisse-ig

Várkert Bazár, április 15., 18:00

A kert a modern festészet fontos témája, ihlető forrása. A londoni Royal Academy of Arts 2016-os kiállítása mintegy 120 remekmű segítségével mutatja be e közkedvelt motívum szerepét, alakváltozásait az 1860-as évektől az 1920-as évekig, az impresszionizmustól az avantgárdig. Vitathatatlan, hogy a korszak alkotói közül Claude Monet volt a téma legnagyobb festője, de az fontos szerepet kapott Van Gogh, Bonnard, Pissarro, Klimt, Nolde vagy akár Matisse és Kandinszkij művészetében is.

20 Years of THE IDORU!!! + Soft

A38 Hajó, április 15., 18:00

20 év…Ez is eljött, ki gondolt volna erre 2003-ban, és íme! A legjobb “Oldoru”, “Newdoru” és “Newoldoru” dalok az elmúlt két évtizedből a szintén 20. szülinapos A38-on. Színpadon újra egykori tagok, mint Szolga József, Nagy Gábor, Kocsis Máté, Pásztóy Balázs, Fellegi Ádám. Menjetek, és ünnepeljetek együtt!

"Miénk lesz egy csöppnyi földi csoda" Vörös István zenekaros koncert-Dalok a Prognózistól napjainkig

MOM Kulturális Központ - MOMKult, április 15., 19:00

A magyarországi kultrock egyik első számú képviselőjének több mint huszonöt hanghordozó, három DVD-lemez, számtalan élő koncert fémjelzi. Vörös István nevéhez kötődnek a Tele van a város szerelemmel, az Én az időt nem sajnálom…, a Kutya világ, a Minden viharon át, a Magányos utazó c. slágerek, vagy a legújabb sikerdala, a Minden percért kár.

 

Hétvégi programok a We Love Budapest ajánlásával

Az április 15-16-ai hétvégét tölthetitek a kultúra szellemében a Kiscelli Tavasz állandó és időszaki kiállításain, de elutazhattok az Etyeki Piknikre is, ahol távol a város zajától kapcsolódhattok ki finom ételek, borok és szuper vásárok kíséretében. Ha ez nem lenne elég, akkor találtok még pár izgalmas programot a listában!

XVIII. Előzd meg a Fogaskerekűt!

A XII. kerületi, már hagyománnyá vált sportrendezvény célja, ahogy a neve is mutatja, hogy a bátor indulók előbb szakítsák át a célvonalat, mint a Fogaskerekű vasút – idén április 15-én. Első hallásra nem tűnik nehéz feladatnak ez, de valójában a 325 m-es szintemelkedésű, kb. 4,5 km-es hegymenet még a legedzettebbeket is próbára teszi.

Nevezhetünk futással vagy biciklivel, egyénileg vagy családdal, barátokkal, sőt egy kellemes túrát is beiktathatunk a Budai-hegységben.

Kiscelli Tavasz 2023

Zöldülő természettel, virágzó cseresznyefával és kulturális programokkal köszönthetjük az idei Kiscelli Tavaszt. A barokk kolostorban, állandó és időszaki kiállításokon egész nap vezetett parksétával, a belső udvaron zenével és alkotó műhellyel készülnek a szervezők az egész család számára. Bejárhatjuk az angolparkot, csatlakozhatunk kriptatúrához, a gyerekeket pedig ismeretterjesztő kézművesfoglalkozás várja április 15-én.


Katttarzis – Roman Flügel (DE)

A Turbinában az újranyitás óta nem sokat lehet pihenni: április 15-én a következő kattogáson a német legenda, Roman Flügel lesz a meghívott vendég, akit hazai support kísér a nagyteremben és a klubszobában.

 

Az Electric Callboy egyike a legmenőbb modern, súlyos hangzású koncertzenekaroknak. A német csapat Európa-szerte teltházas, eszement hangulatú bulikkal hívta el magára a figyelmet, kislemezei pedig Németországban rendszeresen átütik az eladási plafont a nagy érdeklődésnek hála.

A főként hip-hop-ból és rokon-műfajokból merítő társulás zenéje olyan egykori elöljárók hatásaiból táplálkozik, mint John Coltrane, Miles Davis, MF Doom, Mos Def és J Dilla. A zenekar meghatározó képviselője annak az iránynak, ami a fiatalabb közönséghez is könnyen befogadható, ugyanakkor minőségi módon juttatja el a jazz örökbecsű műfaját.

Ez nem a szívből jövő retro, hanem a NECC, ahol mérnöki pontossággal válogatnak a téma szakértői a kilencvenes évek és a kétezres évek zenei szemeteséből, hogy együtt táncolhassunk a penge élén: ász vagy gyász, ciki vagy nem ciki, gáz vagy nem gáz, tűzforró vagy őstré?

Hybrid Night

A38 Hajó, április 15., 23:30

A legfrissebb multivitaminként pezsgő brit zenék estjén ezúttal a legvadabb és legéletrevalóbb lemezlovasok jóvoltából dőlnek majd ránk a jobbnál jobb, frissebbnél frissebb, őrjítőbbnél őrjítőbb zenék.