Szombati programajánló

A cseresznyefáknak nem lehet parancsolni, ahogyan a városon átfutó embertömegnek sem, ezért, aki emiatt szomorú, menjen megérinteni valamit, jó lesz! Aztán tovább nyugodhat művészeti mozizással, ami már-már veszélyesen lelassítja az embert, tehát aztán irány a különböző koncertek!

Sakura ünnep

Füvészkert, április 22-23. 

Az ELTE Füvészkertben már sok éve hagyomány az évente megrendezett Sakura ünnep, amely mindig az áprilisi japán cseresznyefa virágzáshoz, Japán tradicionális ünnepéhez, az Ohanamihoz kapcsolódik. Ilyenkor, amikor a japán cseresznyefák virágot bontanak a Füvészkertben, a látogatók – a japán szokásokhoz hasonlóan – takaróra telepedve piknikezhetnek a kertben, gyönyörködhetnek a Sakura fák virágzásában.

38. Telekom Vivicittá

Budapest, április 22-23. 

A Vivicittá jelentése: éljen a város, szeresd a várost! A Telekom Vivicittá 2023-ban is egy egész hétvégés futóünnep lesz, ahol az egész család mozoghat. Szombaton a rövidebb, vasárnap a hosszabb távok szerelmesei indulhatnak.

V. Érintés Fesztivál 2023

Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorház - Jurányi Ház, április 22-23. 

Sajátíts el új masszázstechnikákat, táncolj, fejleszd önismereted, és hallgass előadásokat az érintés, intimitás és szexualitás témakörében! Több, mint 30 csoportos program vár téged az V. Érintés Fesztiválon! Mindenki számára fontos az érintés, mégis sokan keveset kapnak és juttatnak belőle, még családi és intim kapcsolataikban is. Az Érintés Fesztivál: egy új, hiánypótló rendezvénysorozat, melynek küldetése, hogy felhívja a figyelmet a szeretetteljes fizikai érintés fontosságára, és lehetőséget biztosítson az érintések különböző fajtáinak megismerésére és megtapasztalására, legyen az tánc, masszázs, vagy az érintés bármely más formája.

Raffaello halálának 500. évfordulójára emlékezvén a valaha volt legjelentősebb tárlatot rendezték meg munkáiból Rómában, mely rendkívüli kiállítást az Exhibition on Screen forgatócsoportja elsőként járhatott be. Raphael Sanzio da Urbino életét és munkásságát több mint kétszáz, felerészt most először együtt kiállított remekművön – festményen, rajzon – keresztül mutatja be ez a megatárlat.

Hétvégi programok a We Love Budapest ajánlásával

A hétvége ismét ígéretes, hiszen az idő is szebb, így a kedvünk is jobb, programokból pedig most sincs hiány. Vár rátok koncert, borkóstoló, bringás felvonulás, de kiállításon és aukción is részt vehettek!

MARSH (UK): Endless Album Tour

Az Anjunadeep rajongók egyik nagy kedvence, MARSH idén is visszatér Budapestre, hogy bemutassa legújabb albumát, az Endless-t. Az április 22-ei, Cinema Hallban helyet kapó bulira vele tart jó barátja, az amerikai Nox Vahn is. Csak hogy kellőképpen változatos legyen a zenei paletta, és hogy mindenki megtalálja a számára kedvenc Anjunas hangzását, a line-up-ot tovább fogja erősíteni Sunny Lax, a bemelegítésről pedig a Budapest Calling életstílust leginkább képviselő páros, az Indigo Theory fog gondoskodni.

Badacsony New Yorkban

Április 22-én, szombaton újra Budapestre költözik a Badacsonyi borvidék, annak kitűnő borai és kedvelt borászatai. A tizenkettedik nagy kóstolón hagyományosan a New York Palotában vehetünk részt, azon belül is a Róma teremben.

I bike Budapest bringás felvonulás

Ahol jó bringázni, ott jó élni! – ezzel a felkiáltással invitál biciklis felvonulásra április 22-én, a Föld napján a Magyar Kerékpárosklub. Idén azt szeretnék elérni, hogy a teljes felújítást követően dugómentes, átjárható legyen a Lánchíd.

A Hősök terétől kezdődik a felvonulás, de az útvonal végigbiciklizése mellett színes programok is várnak: helyi csoporthoz csatlakozva megtervezhetjük a saját bringás csillagtúránkat, az Alsó-nagyréten pedig piknik és zene vár bennünket, ha pihenni szeretnénk.

Francia komédia hűtlen párokról, akik a munkájukban és a magánéletükben is változásokkal néznek szembe. A kifinomult Alain egy nagy múltú kiadóház feje, aki a könyvkiadásban zajló digitális forradalommal van elfoglalva, felesége Selena, egy népszerű tévésorozat sztárja – mindketten más ágyában keresnek vigaszt gondjaikra. Alain, cége fiatal és csinos digitális vezetőjével jön össze, Selenának pedig férje egyik barátjával van évek óta tartó viszonya. A félrelépések idővel egyre csak bonyolítják a kapuzárási pánikot, munkahelyi krízist és magánéleti zűrzavart.

peer pressure (HU) / Public Display Of Affection (DE)

2016, az év amikor találkoztak. 5 tag, 5 múlt egy jövő. A Peer Pressure inspirációi között ugyanúgy megtalálható az Arctic Monkeys és a Strokes, mint a Red Hot Chili Peppers vagy a Nirvana. Vannak zúzós, a 2000-es évek indie szcénájába beleillő dalaik, és lassabb, melankóliába lábat lógató számaik is. A formáció 2018 nyarán adta első koncertjét a Hunniában, két éven belül pedig felvették Mess, illetve Bees című kislemezeiket. A zenekar az utóbbi években Budapest underground klubjai mellett vidéki városokban is megfordult.

BALATON - lent a Klubban

Hunnia Art Bisztró, április 22., 21:00

Folytatódik a BALCSI klubszezon, GYERTEK! Pontos kezdés és befejezés! Érdemes nyolc körül megérkezni!!!!

Timur Lenk: Homefoglalás 3.0 (30 éves jubileumi nagykoncert!)

Gödör, április 22., 23:00

A hajléktalanszállótól a Honfoglalásig: 30 év egy éjszakába sűrítve, a gyötrelmes szegedi kezdettől a világhírig: Diadalmasan színpadra lovagol a 7 vezér!