Szombati programajánló

A gyerekek legszomorúbb hétvégéje ez. A tanévkezdésre rákészülhetnek bábszínházzal, családi szaladással és egy jó piknikkel is! Míg ezeket kipihenik, a szülők koncertekre mehetnek, végre csak maguk!

Kincsem+ TUTI Nemzetközi Ló- és Agárverseny és Food Truck Show 2023 - vendég: Olaszország

Kincsem Park, szeptember 1-3.

Olaszország ízei az őszi Food Truck Show-n a Kincsem Parkban! Az őszi Kincsem Park eseményen a hagyományokhoz híven egy vendégország kultúrájában is elmerülhettek az agár- és lóverseny programokon kívül. Az olasz konyhaművészet az egyik legismertebb és legnépszerűbb szerte a világon. A kiadós tésztaételektől az ikonikus pizzákig minden a legjobb alapanyagok harmóniájáról szól, így a Nemzetközi Ló- és Agárverseny és Food Truck Show-n szeretnének minél többet bemutatni Nektek az olasz gasztronómiából.

Bakáts Feszt 2023

Bakáts tér, szeptember 1-3.

Idén is megrendezik Budapest egyik legnívósabb összművészeti szabadtéri fesztiválját, a Bakáts Feszt-et. Könnyűzenei koncertek, családi- és gyerekprogramok, helytörténeti séták, filmvetítések, helytörténeti séták, kiállítás, színház, komoly zene, irodalom egyaránt szerepel a kínálatban.

XXXII. Kolibri Évadnyitó Fesztivál

Jókai tér, szeptember 2., 9:30

Szeptember 2-án már 32. alkalommal rendezik meg a Jókai téren az egész napos, ingyenes évadnyitó Kolibri Fesztivált, amelyen a hagyománynak megfelelően idén is a báb- és utcai előadóművészet legkiválóbb alkotói fogadják a közönséget.

Duplakanyar futóverseny 2023

Nagymaros Dunapart, szeptember 2., 9:30

A Duna, az Ipoly, a Garam, Magyarország és Szlovákia, az új Helemba-Ipolydamásd közúti híd, a Garam híd és a Mária Valéria híd, valamint a DMRV Zrt. közműalagútja - amely átvezet a Duna alatt - lesz az unikális útvonala hazánk egyik legizgalmasabb futóversenyének: a Duplakanyarnak.

Bartók Feszt' 2023

Budapest, szeptember 2., 10:00

Bartók Feszt’ - A te negyeded, a te ritmusod. Vegyél részt Újbuda egész napos zenei és civil fesztiválján, a Szent Gellért téren és a Műegyetem rakparton! Szeptember 2-án 7 zenei előadóval, számos hazai szervezettel, több, mint 40 családi és felnőtt programmal, 3 gyermek koncerttel, városi sétákkal és beszélgetésekkel is vár a BArtók Feszt'!

Pozsonyi Piknik

Újpesti rakpart, szeptember 2., 10:00

A Pozsonyi Piknik rendezvényt Újlipótváros kulturális falunapjának is szokták becézni, ahol számos kulturális és zenei programmal várnak mindenkit szeptember első szombatján. 2023-ban is igazi színházi fesztivál kerekedik az Újpesti rakparton, mely a magaskultúrát közvetíti és minden korcsoport számára kikapcsolódást nyújt. Két színpadon több mint 30 fellépővel, közel 50 kitelepülő színházzal, és akár 200 vásáros, kézműves, és gasztro kitelepülővel biztosítanak egy csodálatos kikapcsolódást szeptember 2-án!

Esti Kornél DUPLA

Kobuci Kert, szeptember 2., 19:00. 

Vannak azok az esték, amikor nem akarunk visszamenni a valóságba. Ez érezhető a Kobucis koncertek után is, nem véletlen, hogy immár sokadik éve hagyomány a zenekar életében, hogy itt búcsúztatják a nyári fesztiválszezont egy nagyszabású, zúzós-ordítós koncerttel. Ahogy azt már megszokhattátok, idén is különleges műsorral készülnek nektek. Szóval, zárjátok együtt a nyarat szeptember első hétvégéjén idén is!

DÁNIELFY - A születésnap (5. évad)

A38 Hajó, szeptember 2., 19:30

"Sziasztok Barátok! 5 évesek lettünk, ami azt jelenti, hogy rendezünk egy szülinapi zsúrt. Aki a kezdetektől velünk volt nagyon jó fej, aki most csatlakozott, szintén csúcs forma. Lesz minden, ami kell. Izgalom, új dal, vendég előadó és egy csomó helyes fiatalember, akik különböző hangszereiken villantják meg becses tudásukat, melyet több nemzedéken át vérükben hordoznak."

Szakcsi Jr. Trio

Budapest Jazz Club, szeptember 2., 20:00

A trió tagjai a magyar jazz közép-korosztályának nemzetközileg elismert, jeles képviselői, játékmódjuk magában hordozza az eredeti, hamisítatlan, kamara-jazz minden jellemzőjét. Szakcsi Jr. édesapja nyomdokain haladva már korán elsajátította a jazz-zongorázás fortélyait, a bebop-ban gyökeredző játékstílusa leginkább a hagyományos zongora-bőgő-dob felállásban tud igazán kiteljesedni.

Free BJC Jam Session: Gányi Miklós Trio

Budapest Jazz Club, szeptember 2., 22:30

A Free BJC Jam Session esteken hétvégéről hétvégére a legismertebb és legnépszerűbb hazai zenészek alkotnak spontán formációkat. A késő éjszakába nyúló örömzenélések alkalmával bármi megtörténhet. Az elmúlt években meglepetésszerűen felbukkanó világsztárok és a legkülönbözőbb országokból érkező hobbizenészek egyaránt csatlakoztak az elsősorban vérbeli bebopot megszólaltató triókhoz.

Los Santos Party Summer Closing / 80's 90's 00's HipHop, Rap, R'N'B

A38 Hajó, szeptember 2., 23:00

2023. szeptember 2-án az utolsó LOS SANTOS OPENAIR az A38 Hajó tetőteraszán!!! Menj el te is a SUMMER CLOSING bulira! Egész éjjel a 80-as, 90-es, 2000-es évek legnagyobb hip hop, gengszter rap és RnB slágerei pörögnek.