Egyéb

Duplakanyar futóverseny 2023

Nagymaros Dunapart
2023. szeptember 02. (szombat) 09:30

Helyszín:

Nagymaros Dunapart
2626 Nagymaros, Dunapart

3 folyó, 2 ország, 3 híd, 1 alagút – Szeptember 2-án újra Duplakanyar Futóverseny a Dunakanyarban!


A Duna, az Ipoly, a Garam, Magyarország és Szlovákia, az új Helemba-Ipolydamásd közúti híd, a Garam híd és a Mária Valéria híd, valamint a DMRV Zrt. közműalagútja - amely átvezet a Duna alatt - lesz az unikális útvonala hazánk egyik legizgalmasabb futóversenyének: a Duplakanyarnak.
A futók számára feledhetetlen élményt garantálnak a szervezők, hiszen a verseny során a Duna alatt, mellett és fölötte is elhaladnak, csodás zöldövezetben, valamint a Dunakanyar legszebb történelmi-szakrális helyszínein egyaránt. Így látható lesz a táv teljesítése közben többek között az Esztergomi Bazilika, hazánkat Szlovákiával összekötő párkányi Duna-híd, a Börzsöny panorámája, valamint többek között a Visegrádi Fellegvár is.
A futóverseny a Dunakanyar bal és jobb partján lévő településeket fogja össze, fővédnöke és ötletgazdája, Dr. Rétvári Bence, a Belügyminisztérium  miniszterhelyettese, parlamenti államtitkár, országgyűlési képviselő. A versenyt 2023. szeptember 2-án, már hagyományosan a harmadik alkalommal rendezik meg, melynek célja egy olyan ultrafutó verseny távjának felépítése a Dunakanyar szívében, mely minden évben bemutathatja a tájegység - és az érintett felvidéki területek lenyűgöző panorámáját, szépségét és tömegeket inspirálhat a táv megtételére. Közösségépítő célzattal az érintett településeket is bekapcsolódnak a rendezvény lebonyolításába, megvalósítva így a Dunakanyar összefogását.
A szervezők fontosnak tartják kihangsúlyozni, hogy a Duplakanyar futóverseny nem egy monoton terepen kerül megrendezésre, hanem látványosságot és élményt is kíván nyújtani, növelve a kitartást, csökkentve a fáradtságot.
Az indulók három táv közül választhatnak, az egyéni nevezés mellett a  hosszútávon lehetőség van több fős csapatok részvételére is.  A rövidtáv, 5 km valamint 12 km, és a hosszútáv 62 km, amely áthalad Szlovákián, a Duna bal és jobb partján, azonban mindhárom távot teljesítők áthaladhatnak a DMRV Zrt. 550 méter hosszú közműalagútján Nagymarosnál, illetve Visegrádnál.