Szombati programajánló

Az október sem rettenti el a nyárias programokat. Barbárkodás, ásványozás, játékfesztivál, képregények és gasztrocsodák várják többek között az érdeklődőket. Természetesen a késő délután már a felnőtteké, indulhat a zenevonat, nincs megállás!

Barbár Napok

Aquincumi Múzeum, október 7-8.

Október 7-én és 8-án ismét élettel telik meg az Aquincumi Múzeum romkertje, ám ezúttal a sarus eleganciát képviselő római polgárok helyett barbár törzsek vetik meg a lábukat az egykori polgárváros falain belül. Kelták, markomannok, szarmaták és gepidák építik fel táboraikat, hogy megismertessék a látogatókkal a Kárpát-medencében a római hódítás előtt és után megtelepedő népek történetét, valamint sokszínű kultúráját és szokásait. Hagyományőrző bemutatók, kézműves foglalkozások, ókori mesterségek bemutatói, rendhagyó tárlatvezetések és előadások várnak minden érdeklődőt, aki szeretne bepillantani a barbárok izgalmas világába.

15. Lelkes ÁsványBörze

MOM Sport Uszoda és Sportközpont, október 7-8.

Minden, ami ásvány • ékszer • drágakő&fosszília • lélek...▪️110 kiállító és változatos programok 2000 nm-en▪️  Újra itt van az ősz, és vele együtt indulnak a Lelkes ÁsványBörzék! Újult erővel töltekezve várják a megszokott különleges programokkal, minőségi széles választékkal és az Év Ásványa és Ősmaradványa szavazással - meglepetés nyereményjátékkal!

6. Asia GasztroFesztivál - Ázsia ízei

AsiaCenter, október 7., 10:00

2023. október 7-én kerül megrendezésre a 6. Asia Gasztro Fesztivál, amelynek témája idén Ázsia izgalmas ízvilága lesz! Fellép az Alma Együttes, a Zaporozsec és Ricsi Bohóc, a látványkonyhában pedig Annuskám, Anger Zsolt, Magyar Attila, valamint Gáspár Bea és lányai forgatják majd a fakanalat. Idén is játékokkal, kóstolókkal, ajándékokkal és sok meglepetéssel készülnek. Műsorvezető Papp Gergő - Pimaszúr lesz!

51. Fővárosi Képregénybörze

KMO Művelődési Központ, október 7., 10:00

Több tízezer képregény két szinten! A képregénykiadók teljes választékukkal, magánszemélyek saját gyűjteményükkel lesznek jelen.

Őszi Játékfesztivál

Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum, Kultea, október 7., 10:00

A nagy sikerre való tekintettel ismét egész napos játékfesztivált rendez az homoludens.hu Egyesület és az MKVM! Gyerekjátékokkal és felnőtt társasjátékokkal várnak minden játszani vágyó kicsit és nagyot egyaránt! Több mint 50 féle, köztük nemzetközi- és magyar játékdíjas játékok: izgalmas, különleges stratégiai-, logikai-, nyelvi- és kvízjátékok, gyerekeknek készségfejlesztő és építőjátékok is kipróbálhatók a nap folyamán. Játékmesterek segítik az asztaloknál a szabályok gyors elsajátítását. Aki játszik, nyerhet is: kétszer tartanak ajándéksorsolást!

Ramazuri feat. Jammal Beatbox - A hangok világa

Magyar Zene Háza (Koncertterem), október 7., 10:30

Folytatódik a nagysikerű sorozat, a RAMAZURI! A korábbiakhoz hasonlóan ezen a napon is átalakul a Magyar Zene Háza, hogy fogadja a családokat, akik mindenfelé barangolva a legkülönbözőbb foglalkozásokon és játékokban vehetnek részt. Sőt, aki pecséteket gyűjtve az „útlevelébe” legalább hat helyszínt meglátogat, akár a Zene Háza kitüntetését is megszerezheti! Újdonság azonban a korábbiakhoz képest, hogy ezúttal minden játék és foglalkozás egyetlen téma, mégpedig a „hangok” jegyében zajlik majd. Mi a hang egyáltalán? Milyenfélék vannak? Meghalljuk-e őket? Többek között ennek megválaszolásában lesz segítségünkre, Fekete János Jammal, aki a szájdob, azaz a beatbox egyik koronázatlan királyaként mutatja be műsorát a Koncertteremben két alkalommal is. Abban bízunk, hogy aki ellátogat ezen a napon hozzánk, úgy érzi majd, nemcsak a Zene Házát, de a Hangok Világát is bebarangolta!

A művészet templomai - Az Alhambra

Várkert Bazár, október 7., 18:00

Az Alhambra – a legjobb állapotban fennmaradt középkori muzulmán palotaváros – Naszrid-dinasztia kori építői olyan igényesek voltak, hogy technikájuk egy részét egészen a fraktálgeometria feltalálásáig nem tudták teljesen megmagyarázni. Mivel szinte az összes levéltári anyag megsemmisült, tervezési elveiket jószerével csak deduktív módszerekkel ismerhetjük meg.

Dé:Nash x Duckshell – TÁLTOSDISZKÓ – A Második Honfoglalás

Akvárium Klub (NagyHall), október 7., 19:00

Elérkezett az ősz. Az ősz, mely komorságával elhozza a spirituális elmélyedés, merengés időszakát. Ilyenkor a magyar ember kérdesekre keresi a választ, lelke egy másik dimenzióban kutakodik. Hogy az emelkedett hangulat kiteljesedjék, a megfelelő atmoszféra és vezetés szükségeltetik az eredményes transzhoz, így hát elérkezett az idő a Táltosdiszkó kengyeltuningolt verziójához, hogy ismét katatón révületben kapcsolódjunk őseinkhez, megidézzük szellemüket, olykor az alsó világ útvesztőiben bolyongva, olykor a felső világ panorámájában elénk táruló tréfákon kuncogva. Hogy megfelelő tér álljon rendelkezésre a révülethez, a Táltosdiszkó a középső világból a felsőbe, a kishallból a nagyhallba költözik, valamint kiegészül a kiváló lendületet és átszellemülést grantáló Duckshell zenekarral.

JUNKIES - HAT/20

Barba Negra (Blue Stage), október 7., 19:00

20 éves a HAT album. A koncerten - egyebek mellett - elhangzik a komplett lemezanyag.
2023.10.07. JUNKIES - HAT/20  vendég: Lovecrose, The Trousers

Saya Noé lemezbemutató koncert, vendég: Noira

A38 Hajó, október 7., 19:00

Saya Noé második nagylemeze, a 'JUPITER' szeptember 26-ikán érkezik, melynek bemutatására október 7-iken kerül sor az A38 hajón. 

Aréna Retro Party#4

Papp László Budapest Sportaréna, október 7., 19:00

Házigazda: B. Tóth László! A show megy TOVÁBB …..mert ha OKTÓBER akkor ARÉNA RETRO PARTY
Az Aréna RETRO Party a LEGNAGYOBB magyarországi 80’s LIVE SHOW. 2023.10.07-én immár 4. alkalommal rendezik meg az ARÉNA RETRO PARTY-t! A 80's évek korunk olyan évtizede ahol az akkori sztárokkal való személyes találkozás - LEHETETLEN volt. De elhozzák nektek - többek között - az egyik legnagyobb akkori előadót aki ma is telt házas koncerteket ad az egész világon - a MODERN TALKING egykori tagja- aki egy felejthetetlen, 60 perces élő show-val érkezik - THOMAS ANDERS

The Carbonfools - Carbon Rock

Akvárium Klub (Lokál), október 7., 19:30

Évek óta tervezik, hogy csinálnak néhány tematikus koncertet. 2023. október 6-án ők nyitják meg az Akvárium Klub megújult Lokálját és 2 napig ki sem mozdulnak onnan! Az első napon a DISCO lesz a fókuszban, a másodikon pedig egy kemény, ROCK bulit kerekítenek majd. A 2 napra tejesen eltérő műsorral készülnek, de mindkét esetben a saját daloké lesz a főszerep, persze azért elhangzik majd néhány feldolgozás is. A koncertek előtt DJ Selector Emka gondoskodik a bemelegítésről.

THYLACINE

A38 Hajó, október 7., 23:55

THYLACINE az erszényesfarkas vagy tasmán tigris tudományos neve, mely 70 éve halt ki. Ez egy értékes szó, amit William Rezé megszelídített, hogy megtestesítse progresszív elektronikáját. A szabadságvágy hozzátartozik DNS-éhez, és mindig is arra késztette, hogy új zenei távlatokat keressen. Minden egyes szám egyedi ízzel van átitatva, és felfedi a művész ihletforrásának széles skáláját: az ismétlődő zenei úttörőktől – mint például Steve Reich vagy Philip Glass – John Zorn jazz-kísérletezéséig és a Massive Attack trip-hop-jáig. THYLACINE zenéje Paul Kalkbrenner ütemes és melankolikus technóját ötvözi a Moderat vagy a Four Tet légies dallamaival. De Thylacine zenei törekvései mind merész projektek, amelyek többet feszegetnek, mint puszta zenei határokat.