Szombati programajánló

Ha minden igaz, a mai napra visszatér kissé a nyárutó, aki tud, szaladjon a Ligetbe, vagy japánkodni ijjal! Akik mégis inkább a zárt téri programokat részesítenék előnyben, választhatnak mozi, bábászat és esküvő zene között, de a bátrak akár mndegyiket bevállalhatják!

’56-os megemlékezés

Magyar Nemzeti Múzeum, október 21-22.

Rendhagyó módon, már október 20-án indul a Magyar Nemzeti Múzeum 1956-os forradalom és szabadságharchoz kapcsolódó programsorozata! Pénteken a Szabadságharcosok között című kiállítás megnyitásával kezdődik a megemlékezés. A különleges tárlat John Sadovy világhírű fotós fényképeit mutatja az 1956-os magyar forradalom napjaiból. A kiállítást a Múzeum és a Nemzeti Emlékezet Bizottsága - együttműködve a fotós két lányával - közösen szervezi a forradalom évfordulójának tiszteletére.

Cinemira TEEN Nemzetközi Ifjúsági Filmfesztivál 2023

Corvin mozi, október 21-22.

A A CINEMIRA TEEN-en a világ legkiemelkedőbb fiataloknak szóló rövidfilmjeit és mozifilmjeit láthatod, és számos interaktív filmes előadással és programmal is készülnek.

IMAGINE Wedding Show 2023

Néprajzi Múzeum, október 21., 10:00

Látogass el az őszi Imagine wedding show-ra és szervezd esküvődet meg 1 nap alatt könnyedén, exkluzív környezetben, úgy, hogy jól is érzed magad közben!? Egy nem mindennapi esküvő kiállításra invitálunk a Néprajzi Múzeum exkluzív rendezvény termébe október 21.-én közel 100 kiállítóval az esküvői szféra minden tájáról!

Felelős Gasztrohős a Ligetben - Gombák világnapja

Millennium Háza, október 21., 10:00

A Liget Budapest Projekt már a kezdetektől fogva elkötelezett a környezetvédelem, fenntartható fejlődés, klímabarát megoldások iránt. Most eljött az ideje, hogy a Felelős Gasztrohős Alapítvánnyal közösen egy rendezvénysorozat keretében megmutassák nektek, hogy akár kis lépésekkel is nagyon sokat tehettek a bolygónkért.

Japán íjászat Bukyukai Kyudo Dojo vezetésével

Hopp Ferenc Ázsiai Művészeti Múzeum, október 21., 15:00.

Tradicionális japán íjászat bemutató és workshop - ideális családi program! A jelenleg látogatható "Hold a felhők felett. Gróf Vay Péter püspök élete és japán műgyűjtése" című kiállításhoz kapcsolódóan a japán kultúra egy sajátos szegmensébe nyerhetnek betekintést az érdeklődők.

Éjszaka a Bábszínházban

Budapest Bábszínház, október 21., 17:00.

Az évadban először újra Éjszaka a Bábszínházban! Jártál már a Bábszínházban? Na és jártál már a Bábszínházban éjszaka…? Ezennel sok szeretettel meghívnak Ben, a Gengszter nagyi előadás főszereplőjének születésnapjára! A fogkefédet és a pizsamádat semmiképp ne hagyd otthon, hiszen ottalvós lesz a buli!

A fotorealista Hopper

Várkert Bazár (Testőrpalota), október 21., 18:00

A fotórealizmus az USA-ban az 1960-as évek végétől, Európában 1972-től kezdődő festési irányzat, mely a fényképezésen alapszik, és a részletek aprólékos kidolgozása jellemzi. A pop-artból nőtt ki azoknak a festőknek a kezdeményezésére, akik rajongtak a fényképek világáért. Egyik jelentős hazai képviselője Fehér László. A Ludwig Múzeum – Kortárs Művészeti Múzeum 2011-ben rendezett ilyen témájú kiállítást.

DELTA | Animal Cannibals - Slágerhullás 2023

Barba Negra (Red Stage), október 21., 19:00

MENETREND // RUNNING ORDER: 19:00 Kapunyitás, 19:00 Retro Video Set 1. rész, 20:00 Animal Cannibals, 20:40 Retro Video Set 2. rész, 21:00 DELTA koncert

Révész Richárd Lati Quartet feat. Yulaysi Miranda & MArcelo Ramos

Budapest Jazz Club, október 21., 20:00

A dallamos, latin jazz zenét játszó Révész Richárd Latin Quartet a hazai jazzélet ismert művészeinek formációja. Repertoárjukon az Afro – Cuban zene gyökereiből merítenek, emellett saját kompozíciók is felcsendülnek. Ezen az estén Yulaysi Miranda, kubai énekesnő is csatlakozik a formációhoz. Csodás hangjával és temperamentumos színpadi jelenlétével tovább fokozva a hangulatot.

Enemy (UK/SE)

BMC - Opus Jazz Club, október 21., 20:00

Kit Downes, Petter Eldh és James Maddren a kockázatvállalásban találja meg a zenélés értelmét. Egyszerre robbanékony és lírai triójuk, az ENEMY általában próba nélkül, élő koncertek során bontja ki a zenei anyagot. Kompozícióik nyughatatlan örvényében újabb és újabb zenei ötletek merülnek fel, amelyeket a három briliáns alkotó kipróbál, csiszolgat, majd elvet, hogy aztán mégis elővegye és kidolgozza őket. Az ENEMY szélesvásznú, ellentmondásokkal teli zenéjét elsősorban az intenzitás és az összetettség teszi izgalmassá: a hallgató szövevényes ritmusok és talajvesztett beatek kereszttüzében találja magát, miközben a három jóbarát lankadatlan koncentrációval feszegeti technikai és művészi határait.

A38 & Next Level Present - Skeler (AUS) - Light Fades Tour '23

A38 Hajó, október 21., 23:30

Ki az a Skeler? Egy perthi tehetséges producer, aki döntő szerepet játszott az ausztráliai Phonk és Wave szcéna fejlődésében és népszerűsítésében. Egyedülálló hangzásával és kivételes produceri képességeivel elkötelezett követőkre tett a világ minden táján, zenéit és mixeit százmilliók hallgatják.