Szombati programajánló

Természetesen a karácsony közeledtével megszapordnak a rá hivatkozott események, most sincs ez másképp. A vásárok mellett már a koncertprogramok is ünnepiek és sokuk évzáró is. És ahogy hétvégén szokás, délelőtt és koradélután intézd a családot, majd az esti órákban lazulj valami könnyebbel!

Green Market Karácsonyi vásár

Klauzál téri vásárcsarnok, december  16-17.

Budapest legzöldebb vására a Green Market karácsonyi programsorozatot szervez a felújított Klauzál téri Vásárcsarnokban. A közösségi gondolkodás, a fenntarthatóság és a befogadó társadalom elvét valló Green Market Budapest legnagyobb fedett karácsonyi vásársorozatát kínálja advent idején. A Hello Piac és a Nem Adom Fel Alapítvány szervezésében négy hétvégén várják az ünnepre készülődőket a Klauzál téri Vásárcsarnokban.

Karácsonyi Japán vásár

Kitsune Japán Kávézó és Étterem, december  16-17.

 

A közelgő karácsony alkalmából ismét megrendezik a japános tematikájú mini vásárt, ahol a @kimmidoll, @japancuccok, @pinkuice.shop, @matchameowlatte, @yammiberry és a @hanakikoto cuccai között válogathattok szép, cuki vagy finom ajándéknak valókat. Egyetek-igyatok valami különlegeset az étlapról miközben rátaláltok a tökéletes meglepetésre a fenyő alá.

Múzeumok Karácsonya

Magyar Természettudományi Múzeum, december  16., 9:00

A Múzeumok Karácsony a Budapesti Történeti Múzeum, a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum, a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum, a Magyar Nemzeti Múzeum és az Országos Széchényi Könyvtár közös eseménye. Sok-sok izgalmas karácsonyi ismeretterjesztő és kézműves programmal, játékkal, korcsolyapályával, koncerttel és 17 kiállítással vár mundenkit a Természettudományi múzeum!

Hangpiac - Lemezbörze

Marczibányi Téri Művelődési Központ, december  16., 10:00
 

Új és régi hanglemezek, kazetták, CD-k, hangszerek, lejátszók, hangfalak, erősítők, vagy bármilyen zenei témában megjelent könyv, plakát, esetleg póló cserélhet gazdát ezen a garázsvásáron. Az igazi kincsvadászok tökéletes gyűjtőhelye ezen a napon a Marczi zenei bolhapiaca.

Adventi Kraft Vásár

Szimpla Kert, december  16., 10:00

Decemberben új lendülettel folytatják a hazai design népszerűsítését. Két szinten, a karácsony jegyében rendezik az év utolsó Kraft Kézműves Vásárát. Jelentkezni ezen a linken lehet.

Leonardo da Vinci a világ legismertebb művésze. E film fókuszában, amely halálának 500. évfordulója alkalmából készült, páratlan festményei és rajzai állnak. HD minőségben, soha nem látott közelségből, nagy vásznon jelenik meg minden egyes Leonardónak tulajdonított festmény, köztük a legfontosabb munkák, a Mona Lisa, Az utolsó vacsora, a Cecilia Gallerani képmása, a Ginevra de Benci, a Madonna Litta, a Sziklás Madonna, valamint több mint egy tucat más alkotás.

Alvin és a mókusok

Akvárium Klub, december  16., 18:00

2023. december 15-16-án visszatérnek az AKVÁRIUM Klubba, hogy a 30 éves életműből összesen 50 dalt játszanak el Nektek 2 este alatt. Várnak Titeket szeretettel!

Jégdiszkó w/ Dj Thomas

Budapest Park, december  16., 10:00

Buli a jégen a Budapest Park koripályán! Retro party téli kiadásban DJ Thomassal.

Várkert Bazár, december  16., 19:00

Az ország szuper-groupja, a tizenegy tagú Irie Maffia egy igazi család. Bizonyítja ezt közel húsz éves aktív zenei munkásságuk és megannyi slágerük, melyek mindenkit megszólítanak életkortól függetlenül. A zenekar különleges koncerttel zárja az évet. Az időpont nem véletlen, ugyanis erre az estére külön fúvósokkal és gospel kórussal egészül ki a zenei nagycsalád. Az adventi időszakhoz méltó, meghitt hangulatú műsorban több zenei meglepetés segít mindenkinek tökéletesen ráhangolódni az ünnepekre.

Dánielfy - Évzáró

Barba Negra (Blue Stage), december  16., 19:00

Évzáró következik. Remélhetőleg mindenkinek szép éve volt, és isztok rá egyet, ha meg nem, akkor arra... Mit is lehetne mondani? Éljétek át az éjszakát! Karácsony alkalmával lesz egy kis meglepetés a koncertre. Regisztrációs jegyeket árulnak limitált számban, amivel 19-20 között be kell lépni a helyszínre. Erre nagyon figyeljetek oda! Zárjátok együtt az évet!

Kedves Címzett! Hull a hó, jön a Frakkció. Meghívnak téged is hatalmas szeretettel egy kózi, forraltboros, családias és karitatív koncertre, amin Lil Frakk hozza el dalait hangszeres, ZENEKAROS változatban. Régi és új trekkek különleges kiadásban, először és utoljára. Az est további részében a hangszereket felváltják a lemezek.

Lóci játszik évzáró koncert

A38 Hajó, december  16., 19:30

A zenekar 2023-as évében sok szuper fesztiválon és rendezvényen fordult meg, így számtalan új arcot láthattak a közönség soraiban, ezért nagyon hálásak Nektek! Ez a koncert a Lóci játszik évének közös lezárása egy hatalmas hajónringatózós, táncolós bulival. Most is igyekeznek majd újdonságokat hozni!

Liane Carroll december 16-ra kitűzött koncertje sajnálatos módon elmarad. Az énekesnő eltörte a karját és a héten bonyolult műtét vár rá. A koncert azonban azonos művészi szinten lesz megtartva: Pocsai Kriszta énekel, Nagy János zongorázik, Horváth 'Pluto' József basszusgitározik/bőgőzik és Jeszenszky György dobol.

Hepaj az Analogban | Táncolj, ne konzultálj!

Analog Music Hall, december  16., 21:00

Ezúttal egy évzáró táncmulatságra hívnak titeket, a csoda jó Analóg Music Hall-ba. 2024 közeleg, a tervek pedig egyre nagyobbak, még Hepajok tekintetében is! Várnak mindenkit sok-sok szeretettel!
Az eseményen lehetőségetek lesz jelentkezni az EDF-be, s ha hoztok magatokkal nemzeti konzultációt, le tudjátok adni.

Aktrecords pres. Pablo Bolivar's X-Mas Seance

A38 Hajó, december  16., 23:30

Idén is meghívnak az elmaradhatatlan áhítatos baráti évzáróra. Az A38 fedélzetét Isu bemelegítése után Pablo Bolivar reggelig tartó ünnepi műsora tölti meg, mely minden évben teltházas rákanyarodás a nagy karácsonyi családi együttlétre.

GARÇONS XXL ★ EYES WIDE SHUT

Akvárium Klub, december  16., 23:30

Sikamlós táncműsorok, masszív drag queenek, éjszakába behajló artisták és egy nemzetközi, csillagközi glamparádé.