Szombati programok

A hétvége dicséretes módon családi programmal kezd, egészen kora délutánig lefoglalva a gyerekeket. Eztán a felnőttek hazaviszik őket, lefektetik, és nekiindulnak a maradéknak. Az okosak művészeti mozival foglalkozhatnak, míg a léhábbak különböző zenei irányzatok közül válogathatnak. Aztán mindenki ott találkozik.

II. Vízivárosi Családi Nap

Jókai Anna Szalon, március  25., 10:00

A tavalyi évhez hasonlóan, idén is megrendezi a Közösen Vízivárosért Egyesület a Vízivárosi Családi Napot. Sok szeretettel, izgalmas programokkal várnak mindenkit 2023. március 25-én, szombaton a Jókai Anna Szalonban. A programok délelőtt 10-től, egészen délután 5 óráig tartanak.

18 és 19 óra között a regisztrációs jeggyel ingyenes a belépés. 18.00 // KAPUNYITÁS, 19.00 // ANTARES, 
20.30 // ØRDØG, 22.00 // OMEGA DIATRIBE

A művészet templomai ismeretterjesztő sorozat következő, Leonardo 500 című epizódja az egyetemes művészettörténet egyik legismertebb és legjelentősebb alakja, Leonardo da Vinci előtt tiszteleg, halálának ötszázadik évfordulója alkalmából. Leonardo az itáliai reneszánsz polihisztor mestere: festőművész, szobrász, építész, természettudós, humanista, és feltaláló egy személyben – ám mindenekelőtt a világ titkai után kutató, fáradhatatlan felfedező. Tudományos feljegyzései és találmányainak leírásai több ezer oldalt tesznek ki, amelyeket összefoglaló néven Da Vinci-kódexeknek neveznek.

Lord

Barba Negra Red Stage, március  25., 18:30

Lord // Barba Negra Red Stage, Helyszín: Barba Negra Red Stage Várható menetrend: 18:30 Kapunyitás, 
19:00 Pair o' Dice, 20:00 Abaházi Rt. 21:30 Lord

Programok a We Love Budapest ajánlásával

Hivatalosan is berobbant a tavasz, így még több kedvvel és energiával indulunk neki a hétvégéknek! Szombatra és vasárnapra ezúttal is összeállítottunk nektek egy rövid, de annál tartalmasabb programgyűjteményt, legyen az koncert, vásár vagy gasztroséta, egy biztos, hogy megtaláljátok köztük a számotokra legtökéletesebb eseményt a kikapcsolódásra!

Képző x Manyi – Jótékonysági vásár

Képzős hallgatók által készített printeket, kerámiákat, ékszert vagy akár festményt vásárolhatunk március 25-én, a MANYI-ban szervezett jótékonysági vásáron. A vásárlásból befolyt összeget a résztvevők egy olyan hallgatótársukhoz juttatják el, aki egy baleset következtében nehéz körülmények közé került.  

Gasztroséta és kóstoló a Füvészkertben
 
Tudtátok, hogy Magyarországon terem citrom, kivi, tea és rizs is? Hogy bizonyos banánfajtákat nem csak desszertként, de köretként fogyasztanak? Hallottatok már a világhírű alföldi kamilláról

Az Urban Jungle Budapest legújabb füvészkerti sétáján minden az ehető növényekről és az  evésről szól. A séta vezetője Hadobás Nóra, az UJB alapítója egy mindig éhes gasztrorajongó, aki legalább annyira szeret az ételekről és az evésről beszélni, mint enni. A séta része személyenként 3-5 db témáinkhoz kapcsolódó kis kóstoló is, hiszen a két óra nem telhet el az ízlelőbimbók  kényeztetése nélkül. Érdekességek, furcsaságok, édes és sós falatok várhatnak ránk az üvegcsékben.

 

Magashegyi Underground: Tegnapután 10 éves újrajátszó koncert

Idén tölti 10. évét a Magashegyi Underground Tegnapután c. album, amely nagy mérföldkő volt a zenekar életében. Március 25-én visszatérnek az Erzsébet térre, ahol tíz évvel ezelőtt először játszották végig ezt az anyagot, hogy újra előadják és méltóképp ünnepeljék meg az évfordulót. 



Az albumot jegyző, leghosszabb ideig működő ötösfogat (Bocskor Bíborka, Toldi Miklós, Fűrész Gábor, Fodor Máriusz, Szepesi Mátyás) kiegészül a mai felállás zenészeivel és természetesen Beck Zolival, a 30Y frontemberével, akivel régóta tartó barátságuk ekkor vált azóta is virágzó közös alkotómunkává.

Budapest Calling: Yotto (FI)

A Budapest Calling rajongók és szervezők egyik kedvenc előadója a finn Yotto, aki március 25-én új albumával tér vissza a Cinema Hallba. A stílusában és humorában is különc zenész trackjeit több százmillióan streamelik, olyan előadóknak készít remixeket, mint az Orbital, Gorillaz, Rufus du Sol, Diplo és a Coldplay.



Első albuma, a Hyperfall, 2018-ban jelent meg, óriási sikerrel, ezt követte januárban a második album, a Growth, amelyet egy világméretű turné keretein belül mutat be.

Ötven évvel ezelőtt, 1973. március 2-án mutatták be a Vígszínházban Déry Tibor Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról című kisregényének zenés adaptációját Presser Gábor zenéjével és Adamis Anna dalszövegeivel. Ezzel a kultikus előadással kezdődött Presser Gábor és a Vígszínház közös története, melynek olyan darabokat köszönhetünk, mint a Jó estét nyár, jó estét szerelem, a Harmincéves vagyok, a Szent István körút 14., a Túl a Maszat-hegyen és A padlás. Március 25-én délután és este Víg-Presser-50 címmel vígszínházi dalaiból ad koncertet Presser Gábor a társulat művészeinek közreműködésével.

Kihagyhatatlan estét tartogat a Lead Zeppelin zenekar ezen az estén. A csapat az elmúlt időszak legjobb repertoárjaiból állítja össze a műsort, csupa „nagybetűs” Zepp-dalok lesznek terítéken: így például a Whole Lotta Love, a Stairway to Heaven, a Black Dog, a Rock&Roll és még sorolhatnánk!

Freakin' Disco, TooT Ensemble

A38 Hajó, március 25., 20:00

A Freakin' Disco zenéje egyszerre mély, táncos és elszállós. Instrumentális elektronika. Koncertjeik elemi ereje magával ragad és kirepít az űrbe. A TooT Ensemble egy fúvószenekar, amely túltesz minden elváráson: egy kilenctagú zenekar, amely instrumentális tánczenét játszik. 

A Free BJC Jam Session esteken hétvégéről hétvégére a legismertebb és legnépszerűbb hazai zenészek alkotnak spontán formációkat. A késő éjszakába nyúló örömzenélések alkalmával bármi megtörténhet. Az elmúlt években meglepetésszerűen felbukkanó világsztárok és a legkülönbözőbb országokból érkező hobbizenészek egyaránt csatlakoztak az elsősorban vérbeli bebopot megszólaltató triókhoz.