Szombati találkozások

Ezen a napon mindenki találkozhat! A gyerekek a szigeten, a képek a regényben, a szecessziók a villában, és a bábok a színházban, meg többiek. A találkozások után illik koncertre menni, lehet válogatni a hovából.

Generali Gyerek Sziget 2022

Hajógyári sziget, június 11., 10:00

A Sziget újra elhozza idén júniusban három hétvégén keresztül a Generali Gyerek Szigetet,  Magyarország legnagyobb családi fesztiválját - 2022. június 4-5-6., 11-12. és 18-19. a Hajógyári-szigeten! A Gyerek Sziget hazánk egyik legnagyobb, ingyenes családi rendezvénye számtalan koncerttel, bábszínházzal, tánccal, vetélkedővel, sportprogrammal, élményparkkal, ugrálóvárral, kézműves foglalkozásokkal és még rengeteg gyerekprogrammal. 

Minden, ami szecesszió - Szecessziós Fesztivál

Ráth György-villa, június 11., 10:00

Saját ex libris pecsétet, füzetborítót, szitanyomott vászontáskát készíthet, aki beleveti magát az Iparművészeti Múzeum június 11-25. közötti Szecessziós Fesztiváljába. A workshopokon kívül még számos más programmal is készülnek, városi sétákkal, műhelylátogatásokkal, előadásokkal, tárlatvezetésekkel és kerekasztal-beszélgetésekkel.  

Budapest Comic Con

Budapest, június 11., 10:00

A képregény, sorozat-, és filmrajongók találkozóit hatalmas érdeklődés kíséri a világ minden táján.
A hazai közönség, első ízben találkozhat, egy rendezvény keretein belül, külföldi és hazai filmsztárokkal, nemzetközi cosplay és anime hírességekkel!   

Pontosan 30 évvel ezelőtt, 1992 tavaszán találkoztak először a hazai hivatásos bábszínházak Kecskeméten. Ekkor még csak 7 társulat mutatkozott be a rendezvényen, 3 nap alatt összesen 9 produkciót láthatott a közönség. Az elmúlt három évtizedben folyamatosan nőtt a műfajjal foglalkozók száma, ami a Bábszínházak Találkozóját is alaposan átformálta. Az idei, 15. Találkozón már 25 társulat produkciója szerepel a programban.  

Hajókirándulás és sétahajózás - Tokaj

Tokaj, június 11., 11:00, 13:00, 15:00, 17:00

A hajó a Bodrog folyón halad Tokaj városa mellett a Zsaró ér bejáratáig, ott visszafordul, a Tiszán a strandig megy és egy óra elteltével ugyanott köt ki, ahol beszálltak a vendégek. A hajó a közúti híd alatt található nagy parkolóból indul.      

Szent György-hegy hajnalig 2022

Hegymagas, június 11., 13:00

Fűbenülés majdnem teliholddal. 2022-ben újra találkozhattok, jókedvvel, borokkal, napsütéssel, csillogó Balatonnal, fantasztikus helyi vulkanikus borokkal, isteni falatokkal.

IV. Gárdonyi Piknik

Budapest, június 11., 14:00

Június második szombatján felpezsdítik a B32 előtti Gárdonyi teret: közösségi piknikkel, hangulatos koncertekkel, izgalmas workshopokkal, pop-up kiállítással és a Játszóház Projekt csapatának köszönhetően egész napos társasjátékkal várnak!

KISPESTI VÁROSÜNNEP - Szabadon a szabadban

Budapest, június 11., 14:00

2022-ben ismét megrendezik a kerület legnagyobb szabadtéri rendezvényét a Kispesti Városünnepet, a már megszokott helyen, a gyönyörű Templom téren.   

PERSEPHONE az OMOH testvéreként jött létre, nagy hangsúlyt fektetve a női, queer, transz és nem-bináris művészek támogatására. A crew elkötelezett amellett, hogy felfedezze és platformot biztosítson ezeknek a csoportoknak Budapesten, és biztonságos teret hozzon létre a közösség számára a találkozáshoz, tanuláshoz és együttműködések kialakításához.  

A Pál utcai fiúk

Vígszínház, június 11., 14:30

A magyar irodalom egyik legszívbemarkolóbb alkotása, felnőtteket, fiatalokat egyaránt megszólít. Közös gondolkodásunk és közbeszédünk része lett a grund, amely a miénk, ahogy Dés-Geszti csupa érzelem, csupa dallam betétdalában éneklik a szereplők. Mindnyájan emlékezünk az einstandolásra, amikor a vörösinges Pásztorok elrabolják Nemecsek kedvenc üveggolyóit, emlékezünk a gittegyletre, a füvészkertre, a csatára a grundon, és Nemecsekre, aki feláldozta magát a grundért és a társaiért.  

RAIN-Esőcirkusz

Fővárosi Nagycirkusz, június 11., 15:00

A különleges vizes technika igazi kuriózum a magyar cirkuszművészet történetében, ennek köszönhetően egy egyedülálló vízi cirkuszi show-t láthat a közönség Budapesten. Az ismerős porond hol fényjátékos szökőkúttá, hol csendes tóvá, hol háborgó tengerré változik át – így egészítve ki a fellépő művészek csodálatos produkcióit.        

Szamárköhögés (1987)

Esernyős, június 11., 16:00

1956 októberében egy reggel egyetlen gyerek sem ment iskolába. Apa, anya és nagyi Tomival és Annamarival bezárkózik a négy fal közé. Apa elmegy, de visszatér, miután megpofozott valakit. A nagyi is megjön két átlőtt kenyérrel. A két gyerek élete szokatlanul izgalmassá válik: nincs iskola, a felnőttek megzavarodtak.     

HP Baxxtert és csapatát tulajdonképpen már tiszteletbeli magyar állampolgárnak is megszavaznánk, annyiszor visszatérnek hozzánk. De nem is csoda, hiszen a Parkban mindig a leghálásabb, legzajosabb, legtombolósabb közönség fogadja őrületes happy hardcore ütemeiket.     

"Kedves people! Eljött az idő, hogy pontot tegyünk az íre és kikössünk a pesti oldalon. Mi hozzuk az AIR-t és sok más kiadott és nem kiadott jointot, ti hozzátok magatokat és akit még elbírtok. Meglepetés  vendégek lesznek, mert nem tudom ki jön és ki nem, de megrakjuk az tutifix. A belégzés ingyenes.  Szeretés, Lee"  

DEMJÉN @ Plázs Siófok. VIP jegy tartalma: Külön beléptetés, külön mosdó, külön bárpult, rálátás a színpadra a VIP teraszról. A VIP belépőjegyek nem tartalmaznak ülőhelyet, asztalfoglalásra szabad helyek függvényében van lehetőség!  

Európa Kiadó

A nyolcvanas évek kultikus csapata, az Európa Kiadó újra aktívan koncertező zenekar! A zenekar rövid idő alatt a korabeli hazai alternatív rockzenei élet meghatározó együttese lett, amely kisebb-nagyobb megszakításokkal a kilencvenes évek középig működött. 2004-ben az Európai Unióhoz való csatlakozás alkalmából újra koncertet adtak az A38 Hajón, majd ezt követően 2013-ban új albummal jelentkeztek, immáron friss felállással.

A Hold sztárkráterei. Holdfotózással!

A Hold minden alakzatának egyedi története van. A távcsöveikkel megcsodált krátereket, rianásokat és vibráló sugársávokat hatalmas becsapódások és izgalmas lávafolyások formálták mai képükre. Izar kettőscsillag: Bemelegítésnek megnézhetitek az Ökörhajcsár csillagkép színes és híres kettőscsillagát. A több százszoros nagyításon felbomló, rendkívül szoros kettős 2,8 ívmásodperc szögtávolságban  látható. A kettős narancs és kék színben pompázik.