Szombatra fel!

Ma aztán tényleg egy jó vegyes szombatot tálalunk a programasztalra. Lesz itt vidék, főváros, felnőtt, gyerek, csillagos, könnyű és komoly meg sétás és dalszövegírós. Jó mi? Amíg szép az idő, menjetek a szabadba is és lélegezzetek mélyeket! A fedett helyeken ez már szabályozva van. Na, és mindenekelőtt, hogy el ne felejtsem, advent!

Advent Szentendrén 2021

Szentendre, november 27-január 10.

Szentendre történelmi belvárosa hagyományosan minden évben ünnepi díszbe öltözik az Adventtől Vízkeresztig tartó időszakban. Adventi vásár, szabad- és beltéri rendezvények, művészeti és kulturális programok, kiállítások várják a látogatókat a hat hét alatt.

Hallgassunk Brahmsot

Budapest, november 27-28.

„Szereti Brahmsot?” – kérdezhetnék Françoise Sagan híres regényének címével. A francia írónő művében nem éppen a német romantikus zeneszerző játssza a főszerepet, a Concerto Budapest négy hangversenyén azonban annál inkább, ezért is invitálnak mindenkit: hallgassunk Brahmsot!

Gasztrohegy 2021 • Halak a hegyen

Badacsony, november 27-28.

Amikor vége a nyárnak, és kicsit kiürül a Balaton, egy új korszak következik: egy olyan szakasza az évnek, amit a Badacsonyi borvidéken a nem csak a szüret tesz izgalmassá. Ilyenkor lesz idő a konyhákban kísérletezni, játszani az ősz ízeivel, színeivel, alapanyagokban gazdag időszak ez, jöhetnek az új étlapok, és minden visszáll egy nyugodtabb kerékvágásba. nem véletlen, hogy ilyenkor indul a Gasztrohegy programsorozat is.

Ha Szindbád rendel – irodalmi mulatós

Szentlélek tér, november 27., 10:00

Sétáljegyet a Krúdy-negyedben, és fedezd fel az író egykori lakhelyét, kedvenc kávézóját és vendéglőjét! A panelházak tövében korabeli alkotások és hírlapok idézik meg egy letűnt világ – Óbuda századfordulós hétköznapjait.

Halász Judit

KMO Művelődési Központ, november 27., 11:00

A Kossuth-díjas és Jászai Mari-díjas magyar színésznő, énekesnő lesz a KMO vendége november 27-én. A Magyar Köztársaság Érdemes Művésze, Halhatatlanok Társulatának örökös tagja. Estig sorolhatnánk, hogy miért is szeretjük az Ő zenéjét… Dalaiból sok ezer koncertet adott Magyarországon.

Svábhegyi Csillagvizsgáló, november 27., 11:00

Egy izgalmas meteorit előadást követően kísérletben szimulálják a meteorit becsapódást, majd eljátsszák, hogy hogyan menthetnénk meg a Földet egy aszteroidától!? Miután jól kijátszottátok magatokat a kezetekbe is vehetitek az igazi égből hullott meteoritokat, sőt még mikroszkóppal is megvizsgálják ezeket a különleges égi csemegéket.

Waack in the Days | Workshops & Battle & Party | Budapest

Lumen kávézó, Vibes and Stuff, november 27., 12:30

Waacking Hungary és a Vibes and Stuff egy egész délutánt és estét megtöltő programra hív benneteket november 27-ére, középpontban a waacking táncstílussal és különböző zenei korszakokkal!

CHILL PILL : in silence

Turbina Kulturális Központ, november 27., 14:00

A CHILL PILL egy új sorozat, amely arra összpontosít, hogy újfajta zenehallgatási élményt nyújtson az embereknek egy nehéz időszakban.

Dalszövegíró workshop az A38 Hajón vol. 5

A38 Hajó, november 27., 14:00

A Nemzeti Kulturális Alap és a Hangfoglaló Program jóvoltából az A38 Hajó workshop-sorozatot hirdet, ahol dalszerzők és dalszövegírók fejleszthetik saját készségeiket. A széria a nagyobb szünet után az A38 Hajó Orr Stúdiójában folytatódik. Az interaktív workshopokra ingyenesen regisztrálhatnak olyan zenészek és szövegírók, akik saját anyagot is hoznak a közös eszmecseréhez.

Szembenállásban a Ceres, aszteroida-övünk legnagyobb törpebolygója

Svábhegyi Csillagvizsgáló, november 27., 17:45

A mai napon kerül oppozícióba, azaz szembenállásba az aszteroida öv legnagyobb törpebolygója, a Ceres. Ilyenkor a legfényesebb, a legközelebbi, és a legjobban megfigyelhető! A csillagtúra első állomásként a megfigyelési nehézségben hasonló Uránuszt keresik fel a Kos csillagképben.

Instant-Fogas Szombat

Instant-Fogasház, november 27., 18:00

Bulizz több tánc és koncertteremben, a belváros legnagyobb klubjában, ingyenes belépéssel egészen reggelig, ahol rezidens a DJ-k gondoskodnak a hangulatról!

Online, november 27., 18:00

A Nosalty és a Knorr elindítja legújabb online főzős eseménysorozatát az ország kedvenceivel, akik az otthonfőzésben is jeleskednek – nem csak kezdőknek!

Kaláka feat. Ferenczi György és az 1-ső Pesti Rackák

Marczibányi Téri Művelődési Központ, november 27., 19:00

Akusztikus koncert felnőtteknek. Ferenczi György és az 1-ső Pesti Rackák a Kalákával régi kedves barátok, többször koncerteztek együtt a Marczibányi téren és máshol is. Néha ilyenkor úgy írják a fellépő együttest: Rackaláka.

Infinitívusz – Tisztelet Pilinszky Jánosnak

Esernyős, november 27., 19:00

Hogyan él költőóriásunk szellemisége a mai képzőművészetben? Személyes párbeszéd hitről, gondolatról, tisztaságról - Istenről az emberben - kortárs műalkotásokon keresztül. Mintegy 60 képzőművész idézi fel Pilinszky János életművét, bensőséges kapcsolatát zenével, képzőművészettel születésének 100. évfordulója alkalmából a Szolnoki Művészeti Egyesület és az Esernyős Galéria rendezésében.

Anna and the Barbies

Roxxy Music Café, november 27., 19:00

Anna and the Barbies Tatabányán a Roxxy Music Cafe-ban! Előzenekar az ÉK.

Jazz Migration | La Litanie des Cimes (FR)

BMC - Opus Jazz Club, november 27., 20:00

A La Litanie des Cimes formáció, melyet Clément Janinet hegedűs hívott életre Elodie   Pasquier klarinétos és Bruno Ducret csellista társaságában, hosszú lélegzetvételű témákkal, lassan hömpölygő tempóval és kontemplatív harmóniákkal játszik. 

Budapest Jazz Club, november 27., 22:30

A Free BJC Jam Session esteken hétvégéről hétvégére a legismertebb és legnépszerűbb hazai zenészek alkotnak spontán formációkat. A késő éjszakába nyúló örömzenélések alkalmával bármi megtörténhet. Az elmúlt években meglepetésszerűen felbukkanó világsztárok és a legkülönbözőbb országokból érkező hobbizenészek egyaránt csatlakoztak az elsősorban vérbeli bebopot megszólaltató triókhoz.