Tegyétek ezt szerdán!

Az igazi fesztiválszezon kezdetét vette, tudni az égre fellőt pitypangokból. Most aztán jöhet gasztro, zenei, művészi, színházias, jó lesz! És a fesztiválok mellett továbbra is maradnak az egyénileg fejlődő programok, csak sárvirág nélkül, és még online is! E változatos eseménykavalkádból emeltünk ki néhányat Nektek!

Sátoraljaújhely, július 14., 10:00

Nyolc helyszínen, több mint 30 ingyenes programmal jön július 14. és 18. között a Déryné Fesztivál. A Sátoraljaújhelyen és környékén első alkalommal megrendezésre kerülő rendezvényen színházi előadások, családi programok, zenés előadóestek, pincekavalkád és izgalmas interaktív játékok várják a kicsiket és nagyokat!

Major Feszt

Verőce, július 14., 16:00

Az ország új összművészeti fesztiválja - 4+1 nap színház, zene és irodalom Verőcén, a Völgy Majorban! Budapesttől alig 40 percre, a Dunakanyarban a festői szépségű Verőce mellett, a Lósi patak völgyében található a több hektáros Völgy Major, amely július 14. és 18. között otthont ad Major Minornak.

V. Balatonföldvári Sörnapok

Balatonföldvár, július 14., 16:00

Sörkülönlegességek és gasztrokulturális programok. Alsóörs meghódítása után Balatonföldvárra gördül a sörös programsorozat július 14. és 18. között. A város Fesztivál terét közel 20 főzde, legalább 80 főzettel uralja öt napon keresztül július közepén.

A zene fizikája

Csodák Palotája, július 14., 17:00

A hangok birodalma ősidők óta bűvölik az embereket. Ezzel a bemutatóval a rezgések birodalmába kalauzoljuk a látogatót, ahol izgalmasan mutatjuk be a körülöttünk lévő világ hangjait rezgéseit egy egyszerű szívószáltól a lángokban megjelenő hullámmintákig.

Borszerda | KÉK

Magyar Nemzeti Galéria, július 14., 18:00

A Magyar Nemzeti Galéria legnépszerűbb nyári programsorozata, a Borszerdák idén immár tizedik alkalommal várja a képzőművészet és a bor iránt érdeklődő látogatókat. Az idei Borszerdák témája: Színek, ízek, képek, s ennek megfelelően minden héten másik szín – vörös és kék, zöld és arany – áll a programok középpontjában.

Online, július 14., 18:00

Újrainduló koncertszezon, vissza- és előretekintés, márászkodás és kötetlen beszélgetés várható a SUBSCRIBE tagjaival a szokásos szerdai #HONNANANÉV című élő és interaktív streamben. Ki tudja, talán még nyereményjáték is lesz! Hunor és Greg várnak mindenkit szeretettel. A stream ingyenes, csak kattints erre a linkre július 14-én koraeste, és már indul is. 

Varga Livius és a NeVa

Muzikum Klub & Bisztró, július 14., 19:00

Varga Livius, Nemes Zoltán és Vastag Gábor alkotta alkalmi trió saját és kedvenc zenekaraik ikonikus számaiból csemegézik (A Kutya Vacsorája, Quimby, Jambalaya, JJ Cale, Tom Waits, Dr John stb).

XXI. Jazz és a Bor Fesztiválja

Balatonboglár, július 14., 19:00

Jazz és a Bor fesztiválja egyedi színfolt a Balaton déli partján. Balatonboglár Város kiemelt rendezvénye. Nyáron, fesztivál keretek közepette csempésszük a nyaraló vendégek életébe ezt az igényes műfajt. A négy nap alatt minden este 20 órától kezdődnek a programok. A mediterrán hangulatú udvarunkon esténként két jazz koncert és 4-6 borász várja a látogatókat.

Habparty

Plázs Siófok, július 14., 20:00

Minden szerdán habparty kicsiknek és nagyoknak a Plázs a Music teraszán!

Az óriáskerék

Budapesti Távmozi, július 14., 20:00

Az '50-es években játszódó filmben négy ember sorsa fonódik össze és változik meg végzetesen Coney Island nyüzsgő vidámparkjában. Az érzelmileg labilis Ginny (Kate Winslet), aki korábban színésznő volt, most pincérnőként dolgozik. Férje, Humpty (Jim Belushi), egy szedett-vetett körhintát üzemeltet több-kevesebb sikerrel, Mickey (Justin Timberlake), a fiatal életmentő arról álmodozik, hogy író lesz belőle, a fiatal Carolina (Juno Temple), Humpty lánya pedig, bár régóta elhidegült apjától, most kénytelen a házában meghúzni magát, miután gengszterek elől menekül.

JürgenHans és No Romance Acoustic Band

Hunnia Art Bisztró, július 14., 20:00

A JürgenHans egy elektroakusztikus duó melyet két régi jóbarát (és jóideje sógor) alapított, megszületésében nagy szerepet játszott a 2020 tavaszi bő két hónapos karantén-unalom.  Feldolgozások és saját nóták váltják egymást a remek hangulat érdekében, a tőlük megszokott kőkemény pitvarpop által teszik jobb hellyé a világot.

Harcsa Veronika - Gyémánt Bálint

Kobuci Kert, július 14., 20:00

Harcsa Veronika énekes és Gyémánt Bálint gitáros a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem jazz tanszékén voltak osztálytársak. Egyikük Brüsszelben, másikuk Oslóban tanult tovább, mégis egymás legfontosabb zenésztársai lettek. Együttműködésükhöz eddig nyolc lemez, valamint számtalan fesztivál- és klubkoncert kötődik több kontinensen, a világ huszonöt országában.

Nagy-Babos Rebeka quartett

BMC - Opus Jazz Club, július 14., 20:00

Nagy-Babos Rebeka erdélyi születésű énekesnő. Tanulmányait eredetileg reklámgrafika szakon kezdte, majd évekkel ezelőtt, a Sepsiszentgyörgyi Jazz és Improvizácós Zenei Táborban szerzett élményeinek hatására döntött úgy, hogy szakmáját hátrahagyva zenei pályára lép és a jazzének felé fordul. 

Szirtes Edina Mókus & Jammal

Benczúr-kert, július 14., 20:30

Mókus looperes koncertjeire a dobos és beatboxos Fekete János Jammal kíséri el, hogy modern formában szóljanak hozzánk a magyar költészet géniuszai: Radnóti Miklós, József Attila és Nagy László.

Voice & Guitar: Micheller Myrtill & Pintér Tibor Duo

Budapest Jazz Club, július 14., 20:30

Kettejük több mint tíz éve sikeres duója havi rendszerességgel lép fel a BJC-ben. Műsorukat elsősorban jazz standardek, örökzöldek és popdalok jazzes feldolgozásai alkotják. Bravúros és improvizatív előadásuk különleges koncertélményt nyújt.