Tini nindzsa teknőcök

Tini nindzsa teknőcök. Még mutánsok is. Akkor ökörség, hogy akár még jó is lehet.

Erre gondoltak az alkotók is (Peter Laird és Kevin Eastman), amikor képregény készítettek ebből a valóban párját ritkító agymenésből. És bejött. A fekete-fehér rajzok után jött a rajzfilm sorozat(ok), és mozifilm(ek) is. Meg persze a sok műanyag figura és egyéb merchandise termék. És Michael Bay úgy gondolta a mostani fiataloknak is kell egy "élőszereplős" Tini nindzsás, teknősős, mutánsos film. Vagy valami olyasmi.

Nem Bay rendezte, de érezni a keze nyomát minden percben. Sok minden változott, de a lényeg megmaradt. Leonardo, Donatello, Michelangelo és Raffaello tizenéves mutáns teknősök, akik humanoid formát öltöttek, és nevelő apjuk (szintén mutáns), Szecska, a patkány megtanította nekik a nindzsák tudományát. Egy könyvből. Pedig Miyagi megmondta, hogy könyvből nem lehet megtanulni a karatét. Úgy tűnik ninjutsu-t viszont simán. Ellenségük a Fürge Láb Klán, akik rettegésben tartják New York városát. És a Klán vezetője, Zuzó, a titokzatos főgenyó. Kell még egy csinos lány, ő April O'Neil (Mega Fox), aki menő riporter akar lenni, ezért nyomoz, hogy végre egy ütős cikket írhasson. Végy még egy gonosz nagytőkést, pár pörgős harci jelenetet, sok számítógépes grafikát, meg pár poént és kész is. Tényleg.

Értem én, hogy kellett a pénz, de akkor is! Persze értem én, kell a gyerekeknek is valami akciófilm. És gyerek alatt a 6-12 éveseket értem. Én is kb. annyi voltam, amikor az első film itthon a mozikba került. És tetszett is, nagyon. Szóval értem én, mi a helyzet, de ettől még nem lesz jó egy film. Főleg ez nem. Maximum nézhető. Látványra szép kiállású darab, az akció jeletek is pörgősek, a dumák is viccesek néha, de valahogy nem áll össze. Nincs szíve. :( Gyakorlatilag kaptunk egy Transformers 4-et, csak robotok helyett nagy, zöld, golyóálló(!) teknősökkel. Cserébe sokkal rövidebb. :)

A Micheal Bay istálló terméke. A védelem befejezte.

Az imdb-n 6,4 pontra értékelik, a Rotten Tomatoes nem ilyen elnéző, kemény 20%-t adott neki.

Szerintem 50%, de csak a nosztalgiafaktor és néhány popkult utalás miatt.