Tündér trallala

  • nadja / PORT.hu

Hosszasan pásztáztam a rádió keresőjével, hogy rátaláljak a Megfelelő kereskedelmi csatornára, ami kis idő elteltével a Megfelelő hangulatba hoz zenei választásaival, s így ismét tökéletesen ráhangolódhatok a látott filmre. Bekapcsoltam a gépet, sokáig néztem a kurzor villogását és hallgattam a "páratlan páros voltunk mi ketten", a "see it in the boy's eyes", az "only you" súlyos üzenetértékkel bíró, mai, közkedvelt, könnyedén felszínes vallomásait; tehát azt, amit kerestem.

A film napjainkban játszódik, közkedvelt témát mutat be közkedvelt színészek alakításával; s kedvesen felszínes, épp annyira, hogy ne sírjon a publikum este a párnáján és épp annyira, hogy azért reménykedjen, mutat valami izgalmasat Will Smith? meggyőző testén kívül is.
Bár utóbbi elmaradt, de teljes meglepetésként szolgáltak a minden sovinizmustól mentes "őszinte" szavak, amikkel férfi főszereplőnk felszántotta a jobb sorsra érdemes magányos férfiak szívét és agyát. Igen, pont ő lett a randiguru, nem tévedés, és meg kell mondanom, jól hozza a figurát, hihető a játék. Jóleső érzés az ismert arcon új vonásokat felfedezni - és egyszer sincs nagy fekete öltönyben és a piros, könnyed felejtést hozó lámpácskát is eldobta jó messzire.
Csak semmi gyors menet és ezredfordulós trubadúrlíra, a cél a hosszas előjáték, és a holtomiglan - holtodiglanosdi; azaz, a guru univerzum hitvallása: Megfelelő helyen, Megfelelő időben, Megfelelő személlyel? multidiszciplináris tudomány a földre hullott angyalok szolgálatában. Mese habbal és mézeskalácsszívvel, tökéletes válasz a terézanyu szindrómába süppedt sokmindenkinek: lehet, hogy vannak magányos pasik is.
Ezúttal nem a kisasszonyok unalomig feldolgozott sirámait hallgatjuk, hanem a félénk, teljesen elszállt és épp ezért elszánt, fiatal s koros férfiak egészen hétköznapi aggodalmait - könnyfakasztóan vicces formában...

Végül, hogy a történet megnyugvást adjon a vászon elé szorult félénk, elszállt és épp ezért elszánt nézőnek, a guru sem maradhat ki a jóból; félreértések és baklövések, könnyek és szívfájdalom, s mindaz, ami az előzetesen bemutatott jellemzők után sejthető.
Nincs más dolgod, mint a Megfelelő helyen, a Megfelelő időben, a Megfelelő személlyel megnézni a filmet és belefeledkezni a Pomádé záró képsorait idéző more & most happy endbe virtuálisan és azon kívül is. Hajrá!