Új Csillagkapu sorozat, film Fátum dokiról, rusnya Bosszúállók-poszter - hírek a Comic-Conról

Dübörög a Comic-Con, kapjuk a nyakunkba a híreket. Összeszedtük az eddigiek közül a legérdekesebbeket.

Ahogy évről évre mindig, San Diego most is a geekek Mekkájává változott, a kezdetben képregényes Comic-Con ugyanis a popkultúra egyik legnagyobb ünnepe: nagy filmstúdiók, játékfejlesztők, figuragyártók és persze képregénykiadók kápráztatják el a rajongókat, és persze jócskán megkínozzák a pénztárcájukat. Ilyenkor furábbnál furább alakok bóklászgatnak a káprázatos standok között, a cosplayes társadalom színe-java megmutatja magát, a legdurvábban kidolgozott Hulkbustertől kezdve az alufóliából gányolt Ezüst Utazók fotózkodnak a seregnyi Pókemberrel.

Jó szokás szerint csak úgy záporoznak az izgalmas bejelentések. Lássuk a legjobbakat.

Stargate: Origins

A Stargate Universe nyolc éve szakadt félbe lezáratlanul, azóta sem történt semmi érdemi a Csillagkapu franchise-zal. Most azonban bejelentették, hogy előzménysorozatot készítenek. A Stargate: Origins Roland Emmerich eredeti filmjéhez nyúl vissza, és az első földi Csillagkapu felfedezéséről szól. A 10 részes minisorozat 1928-ban játszódik, főhőse a fiatal Catherine Langford lesz.

 

Inhumans

A Marvel új sorozattal bővíti az MCU tévés portfólióját, aminek az első, elég olcsónak tűnő, lehangoló előzetesét már láthattuk. A szuperemberek ősi fajának Holdon élő képviselői most egy fokkal jobb trailerben mutatkoznak be, de a szerény látvány továbbra sem indokolja, hogy az első két epizódot az Egyesült Államokban IMAX-mozikban is vetíteni fogják. A tévében csak szeptember 29-én fog debütálni. 

 

 Film Fátum doktorról

A Fox már kétszer baltázta el a Fantasztikus Négyes mozis kalandjait, a gyalázatos legutóbbi reboottal kapásból bele is állította a szuperhős famíliát a földbe. Noah Hawlay, a remek Fargo és Légió sorozatok készítője a következőt mondta a rendezvényen:

Azt hiszem, érdemes megemlítenem, hogy épp egy film előkészületein dolgozom a Foxnál, ami lehet, érdekelhet titeket. Csak két szót mondok. Az első a Doctor, a második a Doom.

Doctor Doom, magyar keresztségben Fátum doktor a Marvel egyik legikonikusabb szupergonosza, a Fantasztikus Négyes egyik legnagyobb ellensége. Eddig mindegyik (a Corman-féle) F4-filmben felbukkant, de mindegyikben csúnyán leegyszerűsítették (vagy egyenesen meggyalázták) Victor von Doom meglehetősen összetett személyiségét. Fátum egy különösen nagy formátumú figura, és ha a Fox nem barmol bele, Hawley valami igazán remek dolgot kanyaríthat köré. Nem tudni, hogy a Négyes benne lesz-e a majdani filmben, bár a csatározások ellenére úgy vannak ők Fátummal, mint a borsó meg a héja, és még az sem tisztázódott, hogy Hawley milyen minőségben munkálkodik majd: íróként, producerként, netán rendezőként.

 

Az Infinity War első plakátja

A Disney monumentális rendezvényén a D23 Expo látogatóinak levetítették a Bosszúállók 3. első előzetesét, amit mi, halandó emberek még nem láthattunk. Egyelőre be kell érnünk az Infinity War első, eléggé összegányolt plakátjával. Nyilván Robert Downey Jr. uralja, pedig már baromi unalmas és idegesítő, viszont Pókember új jelmezben ugrabugrál.

 

 Krypton

Jövőre mutatja be a SyFy a Kryptont, ami Kal-El (azaz Superman) nagyapjáról szól majd. Mondvacsinált ötletnek tűnik, de a Batman előtti időkben játszódó Gotham is elég jó sorozattá kupálódott, ki tudja, talán még ez sem fog csalódást okozni. 

 

Defenders

A Netflix alig egy hónap múlva teszi elérhetővé a Defenders nyolc epizódját. Eddig még nem mutattak érdemi előzetest, és a mostani sem mutat túl sokat, viszont ebben a New Yorkban autókázó Stan Lee mutatja be a szuperhős csapat tagjait, a korábbi az MCU korábbi Netflix-sorozatok főszereplőit. Daredevil, Jessica Jones, Luke Cage és Iron Fist mellett egy röpke pillanatra feltűnik a Megtorló is, aki szintén saját sorozatot kapott.

Végül két menőség: hamarosan bemutatják a Szárnyas fejvadász folytatását, és ennek örömére a Warner a fesztivál területén felépítettek egy darabot 2049 Los Angeleséből. A látogatók replikánsokra vadászhatnak, ehetnek az utcai tésztázókban, és ha elég bátrak, alávethetik magukat a Voight-Kampff tesztnek. 

Ez az ember meg csak repked.