Új Spawn-film készül, 19 évvel az első után

R-kategóriás, véres ámokfutást ígér a sírból visszaérő szuperhős kitalálója, Todd McFarlane.

A sokszor igen bugyuta és brutális Spawn képregénysorozat óriási népszerűségnek örvendett a '90-es években. A többmilliós példányban eladott füzetek a mennybe repítették az alkotót, a mára akciófigura gyárossá átvedlett Todd McFarlane-t, aki direkt azért gründolta össze 1992-ben az Image Comics kiadót, hogy az itt kiadott képregényekbe annyi vért, erőszakot, túlgyűrt hőst és alulöltözött hősnőt tehessen, amitől agyvérzést kaptak volna a korábbi munkaadói a Marvelnél. Itt McFarlane egy sajátos stílusú, de mindenképpen rocksztáros ismertségű rajzoló volt, de megelégelte, hogy az írók és a rajzolók nem rendelkeznek a kitalált figuráik szerzői jogával, mivel az a Marvelt illette.

1997-ben a New Line Cinema, és McFarlane cége, a Todd McFarlane Entertainment filmváltozatot is készített a sírból visszatérő maszkos bosszúálló, Al Simmons kálváriájából. Ez azonban még az X-Mennel elszabadult szuperhősfilmes őrület előtt volt, így a zajos siker elmaradt: a 40 millióból forgatott film 87,8 millió dollárt szedett csak össze a mozikban.

Most viszont maga Todd McFarlane jelentette be: új Ivadék-mozifilm készül, aminek már meg is írta a forgatókönyvét: szerinte ez lesz a képregényfilmek Cápája. Emellett azt is megígérte a rajongóinak, hogy R-kategóriás, véres zúzást fognak kapni, és soha többé nem kell idétlen gumiruhában csetlő-botló Spawn-t látniuk. Arról azonban egyelőre nincs még semmi infó, hogy mikorra készülne el ez az új verzió. (via Movieweb)