Ütős lett az új Oliver Stone-film előzetese

Ősszel kerül a mozikba A Snowden-fájlok, Joseph Gordon-Levitt alakítja benne a lehallgatási botrányt kirobbantó exkémet.

Oliver Stone sosem titkolta (szélső)baloldali nézeteit és konok háborúellenességét, emellett mindig szívesen beolvasott az amerikai politikai és a gazdasági elitnek (lásd A szakasz, Tőzsdecápák, Született július 4-én). Ráadásul régóta foglalkoztatják a történelem nagy kérdései és konspirációs teóriái, például hogy ki ölte meg Kennedyt (lásd JFK)? Így természetesen elsőként csapott le a The Snowden Files: The Inside Story of the World's Most Wanted Man című könyvre, hogy filmre vihesse az NSA lehallgatási botrányát kirobbantó egykori CIA-szakértő, Edward Snowden életét.

A jelenleg amerikai körözés alatt álló, Oroszországban menedékjogot szerző exkommandós kémet sokan árulónak, mások hősnek tartják, amiért leleplezte az amerikai nemzetbiztonsági szolgálat mobiltelefonos lehallgatásait és a titkosszolgálatok által használt kémprogramokat. Megosztó figuráját Joseph Gordon-Levitt kelti majd életre a szeptemberben itthon is mozikba kerülő A Snowden-fájlokban, amihez most egy újabb ütős előzetes jött ki a San Diego-i Comic Conhoz időzítve:

A film igazi sztárparádét vonultat fel: Joseph Gordon-Levitt mellett szerepel majd benne Zachary Quinto, Shailene Woodley, Nicolas Cage, Timothy Olyphant, Rhys Ifans, Melissa Leo, Tom Wilkinson és Clint Eastwood egyre több szerepet bezsákoló fia, Scott Eastwood is.