Váratlan fordulat a Johnny Depp kontra Amber Heard perben

„Ez a baba a tiéd!” – kiáltotta oda egy nő a színésznek a bíróságon. De egyéb izgalmak is történtek a lassan a végéhez érő tárgyalássorozat huszadik napján.

A fenti incidens május 23-án zajlott le a fairfaxi bíróságon, ahol – ahogy arról már rengeteget írtunk – jelenleg is folyik az a rágalmazási per, amit Depp indított volt felesége, Amber Heard színésznő ellen, amiért az közvetve bántalmazónak titulálta egy Washington Post-véleménycikkben. Az idézett mondatot egy csecsemővel a karjaiban a közönség között, a karzaton tartózkodó nő kiabálta a sztárnak, még mielőtt a bíró bevonult volna. Mivel az asszonyt azonnal kivezették a teremből, nem derült ki, mire alapozza Depp apaságát – de mi azt gyanítjuk, hogy minden bizonnyal egy őrült rajongóról lehet szó.


Más, jogi értelemben véve váratlan fordulat is történt az április 11. óta zajló tárgyalássorozat huszadik napján, hétfőn. Eredetileg ugyanis úgy volt, hogy Johnny Deppet is kikérdezi az alperes ügyvédi csapata, azaz az Amber Heardöt védő jogászok, ám most úgy tűnik, meggondolták magukat, és mégsem fogják keresztkérdéseknek alávetni a sztárt.

„Visszahívni Deppet a tanúk padjára annyira szükséges most a számunkra, mint halnak a bicikli”

– mondta a híres feminista mondással élve egy Heardhöz közeli forrás a Deadline-nak.

Az alperesi oldal így hétfőn be is fejezte saját bizonyítékainak prezentálását. Ami még hátravan, az felperesi részről két tanú, Kate Moss és Walter Hemada meghallgatása – előbbi a kilencvenes években volt a színész barátnője, utóbbi pedig a Warner Bros. stúdió vezetője, és vélhetően arról számol majd be, miért menesztették Deppet a Legendás állatok és megfigyelésük – Dumbledore titkai című filmből. Hemada várhatóan már május 24-én, kedden, Moss 25-én járul virtuálisan a bíróság elég (mindketten online közvetítésen keresztül csatlakoznak a perhez), május 27-én pedig már a záróbeszédek következnek, és a bíróság visszavonul dönteni.

Johnny Depp reményekkel telve, vidáman ballag a bíróságra, még május 19-én. Forrás: Cliff Owen / Consolidated News Pictures / Getty Images


A május 23-i tárgyalási napon (amelynek élő közvetítése itt nézhető vissza, ha van rá 10 óránk) annyi érdekesség történt még, hogy egy ortopéd sebész kétségbe vonta Depp azon állításait, miszerint egy volt feleségével közös vita folyományaként, amelynek egy pontján Heard hozzávágott egy vodkásüveget, majdnem elveszítette az egyik ujját. Dr. Richard Moore szerint – aki pályafutása során több ezer kézműtétet végzett – amennyiben a színész úgy tartotta a kezét a bárpult szélén, ahogy azt elmesélte, nem sérülhetett meg oly módon, ahogy azt az orvosi jelentések és fotók mutatják.

Moore-t azonban a színésznő és csapata bérelte fel szakértőnek,

a színész vezető ügyvédje, Camille Vasquez pedig egyrészt rámutatott, mekkora fizetést kap a férfi a szakértőként való részvételért (1000 dollárt óránként, 5 ezer dollárt naponta), másrészt kimondatta vele, hogy valójában nem látott minden fotót, ami az incidens után készült, ezenkívül nem volt tisztában azzal sem, hogy egy másik tanú, a bérelt ingatlan gondnokaként tevékenykedő Ben King konkrétan megtalálta Depp levágott ujjának darabkáját a bár környékén – és ezzel kvázi meg is semmisítette az orvos érveit.


(via Independent, Deadline)