Vásár vasárnap

Ez most aztán igazi vásárnap! Börze, vásár minden mennyiségben, a nap végén a szokásos zenés táncmulatságok csak azért léteznek, hogy levezessék a vásárlás okozta jótékony feszültséget. Aki nem szereti annyira a muzikális lazulást, kapott egy csillagászatias tudományos tájékoztatást a végére. És persze, Advent!

Advent Debrecenben

Debrecen, november 28-december 19.

A Debreceni Adventi Vásár, szerethető közösségi térben, egyedi kézműves termékekkel, ellenállhatatlan finomságokkal, lélekmelegítő forralt italokkal várja a karácsonyra készülőket. A friss kalács- és a fűszeres forraltbor-illatú utcákon a nézelődés és kóstolgatás közben mind jobban készülhet mindenki az ünnepre.

Váci Art Advent 2021

Vác, november 28-december 18.

Adventi rendezvénysorozattal kapcsolódik be az ünnepi előkészületekbe a Pannónia Ház. A Madách Imre Művelődési Központ, illetve a Sajdik Gyűjtemény a Váci Art Advent keretében november 28. és december 18. között szeretettel vár mindenki érdeklődőt a felnőtt- és gyermekkoncertekre, kézműves foglalkozásokra, irodalmi- és művészeti programokra.

Terra-Akva Börze - Terrarisztikai és Akvarisztikai Börze

Groupama Aréna, november 28., 9:00

A börze nem csak a nézelődésre, vásárlásra ad lehetőséget, hanem, hogy első kézből kaphassatok szakszerű információt a kiszemelt kisállatokról az őket legjobban ismerő tenyésztőktől a tartásukat, gondozásukat illetően.

Hungarocomix 2021

Turbina Kulturális Központ, november 28., 10:00

A Magyar Képregényszövetség 2021. november 28-án, (vasárnap) 10 és 16 óra között rendezi meg karácsonyi képregényvásárát, a Hungarocomixot. A látogatókat kerekasztal-beszélgetésekkel, kiállítással, digitális rajzolással, és természetesen vásárral várják.

II. Figura és játékfeszt

Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központ - KÖSZI, november 28., 10:00

A jól sikerült nyári start után ismét megrendezésre kerül a figura és játékfeszt, immáron egy nagyobb, fedett helyen. A rendezvényen mintegy 23 árus lesz jelen, akiknél a kisgyermekektől a komoly gyűjtőkig bárki találhat magának kedvérevaló játékokat.

Anker köz, november 28., 10:00

November utolsó vasárnapján indul a kiskertpiac ünnepi ANKERmarketja, a zöld Ünnep_1, a MADHOUSE teraszán és belső tereiben! A kiállítók különleges kínálata, a kiskertpiac lassulós, ünnepi készülődős hangulata vár Benneteket, amit sokan szerettek!

Vasárnapi vásár a Kis Présházban

Kis Présház, november 28., 10:00

Fiatal, feltörekvő alkotókat támogató design vásár a Kis Présházban! Advent minden vasárnapján a forralt bor és tea mellett kerámiákkal, ékszerekkel, fa és textil tárgyakkal, festményekkel és grafikákkal várják az arra járókat.

EiffelTour

Eiffel Műhelyház, november 28., 14:00

Ismerje meg belülről – akár testközelből is – az Opera vadonatúj komplexumát! 2021. október 25-én ünnepélyes keretek között hivatalosan is megnyílt a Magyar Állami Operaház Eiffel Műhelyháza, amelynek belső terei és műhelyei vezetett túrák keretében az érdeklődők számára is látogathatók.

Vadonvilág – Gróf Széchenyi Zsigmond nyomában

Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ, november 28., 15:00

Gróf Széchenyi Zsigmond vadász-író fényképei című kiállításhoz kapcsolódva a Vadonvilág – Gróf Széchenyi Zsigmond nyomában című filmet láthatja a közönség.

Orbán Kálmán hegedűművész szóló előadása

Jedermann kávézó, november 28., 17:00

Adventi-hanukai hegedű szóló koncert. J. S. Bach: Szólószonáták és Partíták szólóhegedűre. Az előadás a Köszönjük Magyarország! program keretében valósul meg!

Sirtos görög táncház

Óbudai Kulturális Központ, november 28., 17:00

17:00-18:00 Tánctanítás Az élvezetes táncleckék után lehetőség nyílik a tanultak gyakorlására.

Instant-Fogas Vasárnap

Instant-Fogasház, november 28., 18:00

Bulizz több tánc és koncertteremben, a belváros legnagyobb klubjában, ingyenes belépéssel egészen reggelig, ahol rezidens a DJ-k gondoskodnak a hangulatról!

Korpiklaani, Dalriada, From The Sky

Barba Negra, november 28., 18:00

Korpiklaani: “Jylhä” lemezbemutató. Dalriada: Őszelő lemezbemutató + Ígéret 10 + Jégbontó 15 + Szög 35. Különleges folk metal est novemberben a Barba Negrában!

Singing concert by Students

Dürer Kert, november 28., 19:00

Ezen a koncerten a 7 Singing Coaching diákjai lépnek élő zenei kísérettel. A billentyűknél Cséry Zoltánt, a doboknál pedig Vida Mihályt láthatjátok majd.

A téli égbolt tündöklő titkai – csillagképek és csillagmondák a Fiastyúktól az Orionig

Svábhegyi Csillagvizsgáló, november 28., 19:00

Milyen csillagképeket láthatunk a csillagoktól sziporkázó ropogós téli estéken? Miért a téli  csillagképek a legszebbek és legfényesebbek? Műsorukban körüljárják a téli égbolt csillagképeit és leghíresebb égitestjeit, azzal a nem titkolt szándékkal, hogy kezdő égfürkészként maguk is megtalálhassák azokat!

Melodráma minifesztivál III. - Liszt

BMC - Koncertterem, november 28., 20:00

A melodráma ritkán hallható zenei műfaj: egy színész és jelen esetben egy zongorista együttműködéséből születik egy előadás. A zeneszerzők nem dalba vagy operába foglalták az őket megihlető irodalmi szövegeket, hanem kizárólag instrumentális kísérettel látták el azokat.